Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 1. března 2011 v 0:09® osprey
- Diskuze: Plavaná
MP-E65mm> Tak to jsme se jako národ zas vyznamenali… I když tohle bylo míněno spíš v globálnějším měřítku. Každopádně páni Japonci zjistili, že tato země má jistá specifika.

- Úterý 1. března 2011 v 0:07® osprey
- Diskuze: Feeder
Kolovr@tek> Já jsem sem zavlekl vláčku. Při vedení wobbleru potřebuješ důraz (pokud děláš víc než že ho jen taháš). Není jedno jakým prutem to vodíš.
A u feederu taky záleží, co od toho chceš. Tahá brácha na ty kůly ryby i teď?
- Pondělí 28. února 2011 ve 22:44® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
nemecmi> Jo – koukal jsem, že tam máš 0/4. Ty velikosti s lomítkem, to jsou velké háčky. Obvykle jsou to takové ty velké háky, co na ně starší rybáři napichují třeba žížalu.
Takže 4 a 4/0 (myslím, že se to píše takhle) není totéž, ten s lomítkem je o hodně větší.
- Pondělí 28. února 2011 ve 22:14® osprey
timbab> Já zas ty feedery. I když daleko víc jsem zvědav na feedery od Sportexu. Prý je to bomba a já se k nim furt nemůžu dostat.
- Pondělí 28. února 2011 ve 22:13® osprey
Black11> Je i na jiných prutech než jsou feederové. Já ho ale sprostě ignoruju a věším háček do vodicích oček

- Pondělí 28. února 2011 ve 22:11® osprey
- Diskuze: Plavaná
džigit, lobotomie> Gamakatsu vystavovalo na FF a byli u toho dokonce dva borci až z Japonska. Slyšel jsem, že když jim partneři ze SPRO vysvětlovali české poměry, prý jen kroutili hlavou. Nevím sice přesně nad čím, ale u nás často kroutí hlavou i Češi, takže se jim ani nedivím.
Možná ale kluci japonští přitlačí a bude Gamakatsu do každé rodiny.
A k těm háčkům – vy tady řešíte nějaké na plavanou, ale kdybyste viděli, jak pěkné měli háky na dropšot
Tento příspěvek byl editován 28.2.2011 21:41:50 uživatelem osprey.
- Pondělí 28. února 2011 ve 22:06® osprey
timbab> Teknos Gold 220 cm do 35 g. Nesmlouvavě ostrá tyč – co wobbleru poručíš, to udělá. U větších délek začíná být cítit váha materiálu, ale v těch 220 cm je to fakt slušné.
- Pondělí 28. února 2011 ve 21:58® osprey
timbab> Hlavně se nedívej, jak vypadají a napřed si je osahej.

- Pondělí 28. února 2011 ve 21:56® osprey
Honza84> Asi takhle. Na ryby to stačí bez problémů, pokud se ten cajk líbí tobě, nelámal bych si s tím hlavu.
Na přívlač a plavanou jsou dnes daleko lepší pruty – ale nabídka je velmi široká, protože přívlač i plavaná jsou hodně vypilované techniky a dají se s nimi lovit malé rybky i hovada přes metr. Pokud chceš víc informací, skoč si do diskuzí o plavané a přívlači.
- Pondělí 28. února 2011 ve 21:54® osprey
nemecmi> Tohle je trochu problém – číslování se liší model od modelu a také jsou velké rozdíly mezi výrobci.
Doporučuju zajít do obchodu a prohlédnout si to v reálu na tamním sortimentu. Bude se ti pak objednávat líp.
Jinak vel. 4 je na kapry jedna z nejpoužívanějších.
- Pondělí 28. února 2011 ve 21:52® osprey
timbab> Dnes je za úspěchem reklama. Co vím, moc se jim lidi kolem těch vláčecích prutů nemotali – ono to vypadá jak cetky z pouti. Ale fakt se mi ten vláčák líbí, hlavně když zavřu oči.
- Pondělí 28. února 2011 ve 21:45® osprey
- Diskuze: Kaprařina
LukasManousek> A co bys nemohl? Tady jde o pohodu. Mažeme nesmyslné a vůlgární (hezké slovo, že?) výpady proti kolegům a zjevnou reklamu (a i tam jsme obřas tolerantní – např. když je to vysloveně k diskuzi).
Já už veverku do podběráku při kaprařině chytil. Přeplavávala řeku. Prskala na mě, vyšplhala po síti a utekla.
Radši jsem pak ten podběrák pořádně vypláchl, abych v něm neměl blechy

- Pondělí 28. února 2011 ve 21:41® osprey
timbab> Proč ne. Měl jsem tam nějaký jejich speciál na parmy a taky dobré.
Kvalita produktů na trhu se sjednocuje, budiž čest výjimkám (pochopitelně těm světlým).
- Pondělí 28. února 2011 ve 21:30® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
dudak> Je to zatím problém. Já ho dostal na testování a jsem s ním velmi spokojen. S jedním lankem zpravidla chytáš, dokud ho neutrhneš, akorát musíš hodně pečlivě mačkat nebo kroutit trubičky – je to hladká struna.
Podívej se i na zahraničních webech (třeba e-bay.de).
Tento příspěvek byl editován 28.2.2011 20:31:01 uživatelem osprey. - Pondělí 28. února 2011 ve 21:28® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
mannice> Kdybych byl pánem svého času a peníze rostly na stromech (šplhám velmi dobře), tak bych se ti hned hlásil.
- Pondělí 28. února 2011 ve 21:27® osprey
timbab> Já si od Grauwella koupil přívlačák. Mám samé dlouhé a potřeboval jsem rázný kratší wobblerák. Za skromný peníz jsem tam koupil překvapivě dobrý klacík. Feeder jsem neviděl, ale kdyby použili stejný matroš a dali slušné špičky, mohlo by to být sakra dobré.
- Neděle 27. února 2011 ve 23:39® osprey
- Diskuze: Kaprařina
LukasManousek> Ten je jak ta veverka z Doby ledové. Nezkusil jsi mu dát tygří oříšek, jestli by neobživnul?

- Neděle 27. února 2011 ve 23:16® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Sander> Já občas číkám, že chytám krátkou nymfu s gumami. Umím to jak kde. Třeba na Vltavě moc ne, ale snad budu mít čas to potrénovat.
Fakt je, že ten trojhák moc nemusím. Loni jsem ulovil na P vodě asi jednoho pstruha na wobblírek a čtyři na rotačku. Zbytek komplet na něco, co mělo jigovku s jedním BL háčkem. K mouše jsem se dostal jen na lipany.
- Neděle 27. února 2011 v 1:29® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Pokud má někdo zájem, fórum FOR FISHING 2011 bylo během večera docela slušně naplněno fotkami.
Sem dám jenom dvě s komentářem, že není akvárium jako akvárium

- Neděle 27. února 2011 v 0:27® osprey
- Diskuze: Sumcařina
wallys> V tom bych dokázal bydlet. My jsme stavěli z Porothermu.