Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 19. února 2011 v 17:57® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

LuboO> Osobku jsem četl, ale nějak jsem na to zapomněl.

Sobota 19. února 2011 v 17:52® osprey
osprey

Losfedos> Nedávno jsem ho držel a mám Millenium pod multík. Na menší sumce (tak do 130 cm) bude dobrý. Pocitově je trochu těžší, ale díky dobře dimenzované stěně blanku se do toho dá opřít.

Sobota 19. února 2011 v 17:35® osprey
osprey

LuboO> Ano, to je správná otázka. A v rubrice Plavaná je možno si ji dovolit:-)

Sobota 19. února 2011 v 17:34® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

kapr1> Pak opravdu nepotřebuješ vědět víc. Hodně zdaru.

Sobota 19. února 2011 v 17:00® osprey
osprey

kapr1> My zas občas nerozumíme tobě.

Ale pokud mi napíšeš, co bych ti měl rozvést do nějaké názornější podoby, rád to udělám.

Výraz TC (test curve) je testovací křivka a udává, při jakém tahu se prut ohne do pravého úhlu. To jsou ty dvouliberní, tříliberní atd. pruty.

Speedmaster Heavy je dobrý prut, ale jeho použití má své meze. Přijde na to, co s ním chceš dělat.

Sobota 19. února 2011 v 15:50® osprey
osprey

kerob> No právě – ale s čím chceš po 4 letech přijít, aby ti to uznali? Mě napadá jediné – zlomení některé klíčové části (nožka navijáku, rameno kličky), přičemž by se ukázalo, že v materiálu je třeba bublina.

Ale to je tak málo pravděpodobné, že pak si mohou dát tu záruku jakoukoli. A na to asi hřeší.

Každopádně nic špatného na tom není.

Sobota 19. února 2011 v 15:37® osprey
osprey

LuboO> Viděl jsem, prolistoval, už nevím, jak moc je dobrá.

Ale ono těch knih není tolik a vyplatí se jich pár koupit. Často až časem přijdeš na to, že zdánlivě zbytečná věc, která je tam někde popsaná, je vlastně skvělý nápad.

Sobota 19. února 2011 v 15:34® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

LukasManousek> Tobě jsem nic nesmazal. Choval ses velmi zdrženlivě, diskutoval jsi a odkaz jsi dal až poté, co se diskutující vysloveně ptali.

Já s lidmi nemluvím v jinotajích – prostě jim řeknu nebo napíšu, co si myslím nebo chci a dávám si dobrý pozor, aby to pochopili. Kdybych ti něco chtěl, věděl bys to. Jsem rád, že tu jsi a myslím, že ti nenmám co vytknout.

Kolega imothep se nám s touhle rubrikou loni snažil pomoct, takže mu tady oplátkou prošlo pár odkazů na jeho e-shop.

Já potřebuju (a návštěvník to očekává), aby se tady diskutovalo o lovu kaprů a kaprařině jako takové. Bohužel tomu nejsem schopen výrazněji pomoci, nejsem kaprař.

Sobota 19. února 2011 v 15:25® osprey
osprey

timbab> To si piš, že jsou – protože TC není schopná postihnout akci prutu. Prostě se ten klacek při uvedeném zatížení v librách ohne do pravého úhlu, ale nikdo neříká kde.

A paradoxně s o něco lehčím a paraboličtějším prutem (nepřehánět) vyndáš rybu rychleji – pokreje to takové ty kopance, při nichž bys musel s tvrdým prutem dávat pozor, aby se ti ryba nevyřízla nebo ti to neutrhla. Akorát bys musel s tím prutem dobře pracovat – využívat ten blank, abys ho rovnoměrně zatížil.

Tento příspěvek byl editován 19.2.2011 14:25:59 uživatelem osprey.
Sobota 19. února 2011 v 15:21® osprey
osprey

Mysho 22> Jednodíl má krásnou nepřerušovanou akci. Pramení z toho několik dalších dílčích výhod, ale to je v zásadě celé.

Není nutný a muškaři v klidu přešli na pruty ze 3, 4, 5 nebo i 6 dílů a žíly jim to nerve. Mám nějaké pruty, které by se daly z boatu použít a žádný není jednodíl. Prostě mi to za ty starosti s transportem nestojí.

Sobota 19. února 2011 v 15:18® osprey
osprey

kapr1> Kolik máš chycených parem?

Já se moc chlubit nemůžu – hádal bych že kolem 60 – 80 (u nás je jich fakt málo), největší mám dvě sedmdesátky.

Ale s prutem do 50 g jako nic. Vždyť je to ryba běžně tak do 3 max. 4 kilo.

Navíc ten přepočet TC na odhozovku je velmi orientační, málo zohledňuje celkovou akci prutu. Jak je to ošidné je vidět na Speedmasteru Heavy (feeder) – ten má odhozovku 110 nebo 120 g a to by mělo odpovídat TC 3.5 lbs. Když to srovnáš s kaprákem 3.5 lbs, tak je ten Speed jak párátko.

Pátek 18. února 2011 ve 21:58® osprey
osprey

dodorider> Samozřejmě, jen blbost je věčná:-D

Pátek 18. února 2011 ve 21:57® osprey
osprey

petrpavel1> Však ty diskuze omezovat nechci. Pokud se ti podaří rozproudit diskuzi a bude v ní padat jméno revíru, tak máš zásluhy a ani mě nenapadne do toho zasahovat. Spíš se přidám.

Pokud hupneš někam a vložíš odkaz na revír, vnímám to jinak. Vím, že i u „sousedů“ na MRKu si návštěvníky tvrdě vychovávají a reklama tam má své pevné (obvykle zaplacené) místo.

Je to všude, kde je reklama jediným zdrojem příjmů.

Další věc, kde se můžeš realizovat, je rubrika Z lovu – dáš fotku a vyplníš kolonku Revír.

Pátek 18. února 2011 ve 21:52® osprey
osprey

dodorider> Jo, je spousta záruk – i delších. Muškařská firma Orvis má nebo měla záruku 25 let na jakékoli zničení prutu. Ale tam si to člověk v podstatě zaplatí v ceně výrobku, která je opravdu nemalá. Sportex zase dává 10 let záruku na blank.

Jde spíš o to, co je pak předmětem záruky, protože za 5 let se dá naviják opravdu odepsat a může to být i velmi dobrý naviják.

Pátek 18. února 2011 ve 21:49® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

imothep> Teď jsem smazal reklamu člověku, který si tu dal odkaz na svůj soukromý revír. Takže fér je fér. Dokud jsi se snažil tuhle diskuzi táhnout, zavíral jsem oči jak jen to šlo.

Pátek 18. února 2011 ve 21:41® osprey
osprey

Kalužmistr> Vypadá to pěkně, jenom nevím, jak to myslí s tou zárukou u navijáku. Za pět let se dá strhat jakýkoli naviják, když se bude člověk trochu snažit. Jsem zvědav, jak by posoudili totálně vylágrovaný stroj starý 4 a půl roku.

Ale vůbec nehaním tvou koupi – spíš jen nahlas uvažuju nad tím, že dá někdo záruku 5 let na něco takového jako je naviják.

Pátek 18. února 2011 ve 21:34® osprey
osprey

mannice> Mám Shimana a jednoho Jaxona (málo známý model, je jich v ČR pár), líbí se mi i Greysy, Sportexy, Mivardi Professional a další věci.

Pátek 18. února 2011 ve 21:23® osprey
osprey

Jak.novi> Jsem rád, že se to lidem líbí. A konec konců moje soukromé pocity jsou vedlejší.

Pátek 18. února 2011 ve 21:14® osprey
osprey

mannice> Ale jo, je dobrý a ve své kategorii dost dobrý. Klidně bych s ním mohl chytat. Ale není to prut, pro který bych se nadchnul.

Jak říká kolega s Moravy – su shnilý. Zkazily mě dražší pruty.

Pátek 18. února 2011 ve 21:12® osprey
osprey

Kolovr@tek> Podívej se na dvojku, tam jsem se snažil víc. U jedničky jsem byl pěkně vyvalenej. Nemám to video moc rád.