Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 17. února 2011 v 0:37® osprey
osprey

Prutos> Já mám taky dost. Za chvíli padnu na hubu. Ale nemám hotovo… :-D

Středa 16. února 2011 ve 23:04® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Rolničkýýý, rolničkýýý, kdopak vám dal hlas? :-D

Středa 16. února 2011 ve 20:54® osprey
osprey

petrpavel1> V pohodě. My se nijak nepohoršujem. Prostě jsem to odstranil a pokud bude majitel chtít využít náš server k propagaci revíru, stačí poslat mail Davidovi (HaD). Nebo i mě – i když já ho jen přepošlu.

Kdybys to použil v diskuzi, v běžné konverzaci – jako že jsi někde byl a chytil třeba pěkného kapra, tak to není problém. Tak hajsaví nejsme. Ale když se to rázem objeví ve všech rubrikách, je to jasný pokus o reklamu. A ta nás bohužel živí…

Středa 16. února 2011 ve 20:50® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Zbyndas> To se těžko píše, když nemáš srovnání. Ten prut bez problémů vytáhne cokoli z toho, co píšeš. Je to spíš pocitová záležitost, protože na Blanici nemusíš odhozové schopnosti vůbec řešit.

Použití návazců 0.08 a 0.10 mm u tebe taky asi nehrozí (i když bych ti nerad křivdil). Takže pokud ti pocitově sedí, neklepe se ve spojkách a má v pořádku očka, není důvod si ho nevzít.

Středa 16. února 2011 ve 20:40® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Zbyndas> A držel jsi ho?

Středa 16. února 2011 ve 20:38® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

džigit> Už to mažu. Měl jsem dneska hoňky – předělával jsem svůj pracovní comp a to tak, že zcela. Dokonce jsem musel koupit novou optickou mechaniku. Ale dlouho se to tu neohřeje.

Středa 16. února 2011 ve 20:36® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

LukasManousek> Je dost slušná šance, že jsou ještě pod ledem. Řeka by nestačila?

Středa 16. února 2011 ve 20:35® osprey
osprey

petrpavel1> Tenhle server živí přinejmenším částečně několik lidí. Návštěvník neplatí nic. Platí ten, kdo tu chce propagovat svůj byznys. Soukromý revír je přesně ten případ.

My jsme investovali spoustu času a peněz, aby lidi viděli, že existujem a chodili sem. Majitel soukromého revíru musí udělat to samé. Jestli si zaplatí inzerci nebo bude obcházet rybáře u vody, to už je na něm.

Středa 16. února 2011 ve 14:48® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

jurann> Koupil bych hotové směsi a nějaké aminokomplexy navíc. Dá se to za tu cenu v pohodě zvládnout.

Pak je tu ještě varianta jednodušší – koupit základní suroviny a udělat něco jednoduchého sám. Když se pomine faktor atraktivity vyvolávaný drahými doplňky moderního průmyslu, tak boilies je v zásadě lehce povařené těsto. Dá se udělat z různých mouček, šrotů, rozemletých granulí apod.

Samozřejmě se těžko bude dohánět kvalita firem, které do vývoje a výroby boilies investovaly roky práce, ale dá se pak dostat i na cenu kolem 100 Kč za kilo. Chytal jsem i na takové a taky to ryby žerou. Statistiku si nevedu, moc se kaprům něvěnuju.

Středa 16. února 2011 ve 14:32® osprey
osprey

sus1> Ten, kdo řeší kvalitu fotky a chodí diskutovat do fotootázky, ten to ví. Ostatní by se přizpůsobili nebo by měli smůlu.

Jak ale David píše, je to obtížné. Asi bych to řešil někde osobně. Většina z vás jezdí na srazy nebo se ukáže na výstavách.

V běžných diskuzích nemá cenu kvalitu fotek měnit, je naprosto dostatečná.

Středa 16. února 2011 v 1:21® osprey
osprey

MP-E65mm> To je právě ono – limit a když si fotograf ohlídá, vloží se to tak jak to je.

A fórum by bylo pro fotografy – lidi, co umí upravit rozměry fotky a nebudou to zacpávat balastem.

Ale nevím, jak rychle by to mohlo být, ani jak si to stojí na žebříčku priorit.

Středa 16. února 2011 v 1:18® osprey
osprey

CeP> Já to moc neřeším, hlavně když to funguje… Takže ti asi nepomůžu.

Středa 16. února 2011 v 0:43® osprey
osprey

CeP> Linux Ubuntu, verze 8.05. Prostředí nevím, připomíná to Windows. Je to pomalé, jinak se s tím dá vyžít. Mám to jako ochranu před šířením virů na další compy v domácnosti a je to soft zdarma.

Středa 16. února 2011 v 0:29® osprey
osprey

Dredaty> Ono je dost slušných navijáků, ale živoří ve stínu slavných značek.

Okuma V3S (my jí tak říkali) je jeden z nich.

Středa 16. února 2011 v 0:21® osprey
osprey

MP-E65mm> Parametry fotky bychom museli probrat s programátorem, kvůli datovým objemům a tak.

Středa 16. února 2011 v 0:19® osprey
osprey

CeP> Díky.

Středa 16. února 2011 v 0:16® osprey
osprey

Dredaty> Okuma VS není špatný strojek. Má ji kamarád a je s ní spokojen už několik let. Je fakt, že nevláčí kdovíjak intenzivně, ale naviják mu šlape jako nový.

Středa 16. února 2011 v 0:01® osprey
osprey

Dredaty> Je to tak. Ono je na těch navijácích tolik věcí patentovaných, že si to část firem radši vyvine sama.

Úterý 15. února 2011 ve 23:59® osprey
osprey

pesa11> Jsou u Suchdola nad Lužnicí. Jak je to s bivakováním, to nevím. V životě jsem nebivakoval.

Jak je to tam s kapry, to taky nevím. Byl jsem tam, ale nejezdím takovou dálku, abych chytil kapra. Možná to zní blbě a neber to ve zlým, ale připadá mi, že kapři jsou všude.

Úterý 15. února 2011 ve 23:49® osprey
osprey

Dredaty> Myslím, že si to Okuma patentovala jako svoji speciální technologii. Obvyklé řešení to není.