Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 8. února 2011 ve 22:22® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Kalužmistr> Máme tu automatické přihlášení.
Nemáme tu ale reakce, při vkládání fotek do části rubrik je třeba brát v potaz jejich rozměry a občas se vyskytnou různé drobné potíže.
Já tady funguje jako univerzální děvečka pro všecko, kdybys měl problém, napiš mi osobku

- Úterý 8. února 2011 ve 22:18® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
mannice> Jakou reportáž? Vstávání hechtovic rodiny? Skládání cestujících do kamionu? Moje procítěné lamentování když mi spadne candát 70+ ?
Tento příspěvek byl editován 8.2.2011 21:18:44 uživatelem osprey. - Úterý 8. února 2011 ve 22:12® osprey
Sander> Výrazně to zvyšuje přepravní kapacitu.
- Úterý 8. února 2011 ve 22:01® osprey
Sander> Soutěže byly, jsou a budou. Přilákat návštěvníky je jejich hlavní smysl. Jak je to účinné, to je otázka.
Ale je to i o jiných věcech. Však víš.
- Úterý 8. února 2011 ve 21:59® osprey
billy717> Ona je otázka, jak velké štiky a na jaké nástrahy chceš chytat.
Já mám dvě štiky kolem metru s prutem do 40 g, vlascem 0.25 mm a navijákem velikosti 3000 (Shimano) s přední brzdou.
Štika není velký bojovník – pár prudkých výpadů a nějaké skoky, ale za pět minut má dolítáno.
Není potřeba žádné super náčiní a na ryby do 70 cm už vůbec ne. Jen by mělo být aspoň trochu spolehlivé. Pokud bude prut pracovat, naviják se točit, brzda brzdit a vlasec bude aspoň průměrné kvality, tak si není s čím lámat hlavu.
Kdysi jsem napsal seriál o štičí přívlači, jmenovalo se to Zubatý svět – je to tu ve starých článcích. Tam toho najdeš víc.
- Úterý 8. února 2011 ve 21:53® osprey
Zbyndas> To je tím, že se tu hodně lidí zná. Jsme menší. Z ekonomického hlediska bychom se ale potřebovali rozrůst což s sebou pravděpodobně přinese určitá negativa. Ale zatím není ten růst nijak raketový, takže bych se tím netrápil.

- Úterý 8. února 2011 ve 21:30® osprey
mannice> Ono je to jednoduchý – jsou dýl na prutu a víc tahají. Navíc mají v hubě spoustu místa a tak se háček většinou sekne někde na kraji.
Mě spadli všichni velcí candáti, krom dvou, které jsem chytil během měsíce, největší štika, největší tloušti, největší cejn a pstruzi obecný i duhový. Prostě to funguje.
- Úterý 8. února 2011 ve 21:26® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
kapr 99> Já na vlastní oči viděl menší

Byl jsem se tam podívat s vláčákem. Hezká voda, ale pro mě trochu z ruky.
- Úterý 8. února 2011 ve 21:23® osprey
mannice> 51 cm jsem vytáhnul 5 minut potom a mám ji vyfocenou, byla s bídou poloviční (objemově). Tu spadlou rybu jsem viděl ze 2 m. Nemám potřebu vymýšlet ptákoviny.
- Úterý 8. února 2011 ve 21:18® osprey
Sander> Zas tak moc mě to netočí. Byly to pěkné ryby, ale žádný životní úlovek. Ta ostrá kolem 60 cm před několika lety, ta mě sejře doteď

- Úterý 8. února 2011 ve 21:16® osprey
Kalužmistr> Rádi vidíme každého. Já jsem si sem taky odskočil z MRKu.

Počítej s tím, že je nás tu kapku míň a technický komfort není až takový. Ale občas je tu docela sranda.
- Úterý 8. února 2011 ve 21:11® osprey
mvincik> U vody jsem včera byl. Jestli si myslíš, že všechno, co chytím, dávám na web, tak to si teda nemysli, to by sis myslel úplně špatně

Ale chytal jsem spíš malé ryby, velké mi popadaly. Nevím proč.
- Pondělí 7. února 2011 ve 23:51® osprey
Libor> Televizi už jsem dlouho neviděl… Kromě zpráv o počasí.
- Pondělí 7. února 2011 ve 23:50® osprey
- Diskuze: Plavaná
LuboO> Aj ja. Gratulujem.
Já jsem dneska nakrmil, koupal v tom plavačku a feeder a pochytal jen nějaké ryby do 30 cm.
Pak jsem se sebral a šel se projít s matchkou. Vzaly mi tři velké ryby (40+), ale všechny mi spadly. Bylo to dneska nějaké divné. Asi bylo moc hezky…
- Pondělí 7. února 2011 ve 23:48® osprey
billy717> Hledej něco jako je tohle:
http://www.hacik.sk/…0/partner-40-(240-m-10–40g)/
- Pondělí 7. února 2011 ve 23:43® osprey
billy717> Ten prut je tak na pytlačení – má malou transportní délku a snadno ho strčíš pod kabát

Je to asi takhle – s teleskopickými pruty se vláčet dá a taky jsem to dělal. Ale není to nic moc. Daleko lepší pocit je z prutu dvojdílného – je tenčí, lehčí, nic se tak neklepe, líp hází.
Pokud trváš na teleskopu, klidně si vezmi ten z odkazu, ale většina vláčkařů by ho nechtěla ani zadarmo.
Podívám se ti, jestli v tom e-shopu nebude za stejné peníze něco opravdu na přívlač.
- Pondělí 7. února 2011 ve 21:33® osprey
CeP> Díky za snahu o pomoc. Už to chodí.
Byl to poměrně zajímavý případ, dlouhé na popisování – zkrátka malá vzpoura nového harddisku, který se z jistých příčin odmítal smířit s tím, že už není Master.
- Pondělí 7. února 2011 ve 21:30® osprey
billy717> Taky jak velká voda, jak velké štiky, kolik máš k dispozici peněz,…
- Pondělí 7. února 2011 ve 21:28® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
Sander> Jo, připmnělo mi to mou báseň pro hospodskou Mahulenu:
Mahuleno, Mahuleno, máš v lokále nahuleno!
Ale už jsem pochopil, proč se ve velkoměstech stavějí ty výškové budovy. Je to fajn koukat jak se ti hajzli o dvacet pater níž dusí

- Pondělí 7. února 2011 ve 12:35® osprey
hraji> Vidět parmu ve vodě, to se u nás nestane klidně i roky kromě asi tří míst, kam občas vyjedou.
No nic, jdu k vodě – musím počkat na synátora, abych si ten počítač nedojebal ještě víc.