Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 7. února 2011 v 11:15® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

LuboO> Ono by to taky šlo, včera už se vítr uklidňoval, ale rybu jsem si chytil i v té vichřici v sobotu a radši jsem udělal věci, co jsem zahradě dlužil ještě od podzimu.

Půjdu dneska, zhroutil se mi pracovní počítač, nemůžu dělat. Synkové mi včera přidávali druhý harddisk a nějak se to rozkydalo. Ani to nezapnu…

Pondělí 7. února 2011 v 11:09® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> Bralo to málo, radši jsem skončil u domácích prací. My, co nekrmíme, si musíme svůj vpád k vodě lépe plánovat. Přechod fronty a relativně slušný zákal nejsou to pravé ořechové.

Neděle 6. února 2011 ve 23:34® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Kolovr@tek> Já teď upustil ženě foťák při focení nějakých lanek. Taky nečekaný výdaj související s rybařinou…

Neděle 6. února 2011 ve 23:22® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Kolovr@tek> Podle rybářského řádu ti stačí i lískový prut, kus vlasce, brko, pár broků a háček.

Všechno ostatní si vymýšlíme my rybáři. Ale je to krásné vymýšlení a holt to stojí ty prachy.

Neděle 6. února 2011 ve 21:58® osprey
osprey

Libor> Tož, kurňa, zjara dondi.

Však víš, že tam ty rybiska plavou. Akorát na ten bazmek boloňský si pořiď nějakou festovní omotávku, jináč ho zas povezeš dom ve dvou kusech :-D

Neděle 6. února 2011 ve 21:55® osprey
osprey

noba> Já velmi zvažoval, jestli tam nejet. Tak jsem se informoval a doslechl se, že to bude něco v tom duchu, co tu čtu.

Tak jsem šel na řeku…

Tento příspěvek byl editován 6.2.2011 21:57:19 uživatelem osprey.
Neděle 6. února 2011 ve 21:52® osprey
osprey

PetrC> Ale tos ještě neviděl Prutose jak ten umí uhýbat:-)

Neděle 6. února 2011 ve 21:52® osprey
osprey

Libor> Na mouchu jdou blbě, málo se u nás ukazují a na řece jsou to jednotlivé ryby.

U nás bys s mouchou těžce vyhořel. Já chytal tlouště na sucho před 10 – 15 lety hodně a rád. Dnes to nedělám. Je to nudný a nezáživný lov o jedné dvou malých rybách za vycházku. Ale možná se to změní. Mám teď auto a v létě jsem cosi viděl.

Jesena jsem třeba u nás u hladiny snad ani nepozoroval. Ale na Dyji k vidění jsou – museli bychom za Prutosem.

Neděle 6. února 2011 ve 21:30® osprey
osprey

Libor> Myslíš toho Suicka, kterým vyhání PetrC štiky na břeh, aby posléze předstral jejich ulovení?

Tam přece o protihroty nejde, důležitý je strach z nástrahy nebo jak té věci říkat…

Neděle 6. února 2011 ve 21:25® osprey
osprey

skwor> Ony vám teprve dorostou, donedávna byl jesen hodně vzácný, teď je to jedna z mála ryb, co jde nahoru. Anebo hledej ty větší v hlubších tazích (feeder). Mají rádi bonduelku.

Taky bys mohl přijet na ten Orlík. Tam není čtyřicítka problém (když víš co a jak). Překvapilo mě, že jsou i hodně dole na přehradě, nejen v přítokových oblastech.

Neděle 6. února 2011 ve 21:22® osprey
osprey

mvincik> Já si poradím. Jsem mobilní, přizpůsobivý a kamarád říká, že kdybych byl ještě o trochu menší a šikovnější, moh bych i chytat myši:-))

Neděle 6. února 2011 ve 21:20® osprey
osprey

sethy> Píšou tam, že naviják je typický pro Evropu.

Evropa je stará a zkažená… :-D

Neděle 6. února 2011 ve 21:19® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Alov> Rádo se stalo. Nerad opravuju druhé, ale když uvážíš, kolik lidí by se bálo koupit kaprák… :-D

Neděle 6. února 2011 ve 21:17® osprey
osprey

Sander> Taky jsem na tom s časem bídně, ale něco si najdu. Mám jednu výhodu – můžu přes den chytat a v noci do dvou pracovat.

Neděle 6. února 2011 ve 21:15® osprey
osprey

noba> Ono to je po masakru vždycky horší – nenapravitelní nenažranci jsou po smrti, část ryb má hubu popíchanou…

Neděle 6. února 2011 ve 21:12® osprey
osprey

Sander> Tím víc to potěší. Na velkou je ještě chvilku čas.

Ale jestli bude hezky, možná zkusím ještě větší. Znáš.

Neděle 6. února 2011 ve 21:10® osprey
osprey

skwor> Na Orlíku jsou poměrně dostupní, zvláště zjara v obou hlavních ramenech.

Neděle 6. února 2011 ve 21:09® osprey
osprey

Sander> Malá nebo velká voda?

Já dneska nemohl – zryl jsem zahradu (resty od podzima) a porazil strom. Ale předjaří je ještě mladé…

K rybám gratulace. Jsou pěkné a vypadají dobře. je fajn, že je tu ještě nějaké máme.

Neděle 6. února 2011 ve 21:06® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Alov> Dovolím si oponovat. Ty 3 lbs opravdu znamenají testovací křivku, ale udává to hodnotu tahu, při němž se špička ohne do pravého úhlu proti rukojeti. Protože se pruty liší akcí (tj. místem kde se to ohne), tak mohou být pruty se stejnou testovací křivkou (angl. TC – test curve) dost rozdílné.

Kdyby se to mělo při tahu 3 lbs (1.35 kg) zlomit, tak to bych ten kaprák nechtěl ani zadarmo:-))

Sobota 5. února 2011 ve 22:44® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Šnek> Jistě. Ale ne vždy a všude. Třeba si počkáš, než jsem jim to bude líbit. Proto ta zmínka o pánubohu…