Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:52® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Prutos> Chce to delší měkčí prut. Proto mám koupený Speedmaster. A taky nepotřebuješ mít brzdu na krev – může být utažená o hodně míň než s vlascem. Zásek bude i tak mnohem účinnější – viz moje pokus s feederem, které skončily zlomením prutu.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:50® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Předpokládám, že v tom nahazování hraje nějakou roli brždění cívky…
Nebo se mýlím? Já na youtube moc nechodím.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:49® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
1Mara> Nezmasil. Já ji jen prozíravě odstranil z revíru s ohledem na bezpečnost ostatních rybářů – zejména těch v nafukovacích plavidlech.

- Sobota 29. ledna 2011 v 19:48® osprey
Prutos> Něco s nosností kolem 10 kg by bylo akorát. U těch nových šňůr to nejsou velké průměry. A oděrem to pak rychle klesá.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:40® osprey
Prutos> Určitě. Jednu mít podle mě dokonce musíš. Nebudu vymýšlet, za jakých podmínek by se mohla hodit, ale pokud nastanou a pletenka nebude…
Radši o wobbler míň, ale tu cívku si vem.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:35® osprey
Prutos> Taky bych mohl napsat, že jsem se snažil prodrat tím „křovím“ k „rybě“ a prosekával jsem si cestu…
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:33® osprey
Prutos> Power Pro je velice dobrá. O moc víc si nepolepšíš.
Jestli je některá ze jmenovaných jiných šňůr lepší, na to by musely odpovědět praktické testy (měření průměru, nosnosti, porovnat chování, oděruvzdornost apod.). To, co jsem jmenoval, jsou dobré šňůry. Každá je v něčem jiná, ale která je v součtu svých vlastností nejlepší, to nedokážu říct.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:30® osprey
Prutos> Jo – poslední osobku jsi četl? (takovou tu, co je v ní hodně čísel)
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:29® osprey
Prutos> Máš to v té otázce. S ohledem na způsob ulovení se za to spíš stydím a chlubit se mi nechce

- Sobota 29. ledna 2011 v 19:28® osprey
sethy> Ber to takhle – marketingové oddělení na každém kontinentu si s tím pracuje podle sebe.
To, že se údaje v USA a v Evropě liší, to se stává u více produktů.
A je to právě věc té metodiky – jak jsi to popisoval s tím prutem – je to záležitost toho v jaké situaci měříš, čím to měříš apod. A pak se to ještě upraví žádoucím směrem.
Před časem jsme tu hledali vlasec 0.14 mm, který by unesl 2 kila. Napsáno to bylo skoro na všech, v reálu to dal málokterý (mnohdy jen proto, že to byl v reálu 0.16 mm).
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:21® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: jaro 2010 | Revír: Orlík pod výtokem z JETE | Způsob lovu: Feeder
Máme tu otázku, kde se řeší existence bájného tvora zvaného „Jelen jesen“. Jeho existenci připouští i oficiální zpravodajské weby.
A mají pravdu. Nerad se tím chlubím, ale jednoho jsem loni vytáhl

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 29. ledna 2011 v 19:09® osprey
Prutos> Můžeš si osahat i jiné šňůry – Daiwu Tournament, STREN Superbraid nebo i novou generaci Spiderwire.
A to jsou jen ty, co jsem viděl.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:07® osprey
sethy> Záleží na metodice testování a spoustě dalších věcí. Je to reklama a byznys.
Nezávislé odborné testy jsou téměř noční můrou obchodníků – ony pak vycházejí dost divoké věci (a jen málokdy ta čísla uvedená na obalu).
Mimochodem – některých navijáků se udává maximální brzdná síla. U Ambassadeuru C3 i u Rekordu je to 15 lb. Co se děje pak?
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:42® osprey
džigit> Jo, to je ona. Nemám čas to hledat.
Akorát mě jako matikáře zaujala věta, že je mnohonásobně pevnější než původní FL.
Vzhledem k tomu, že to není ani dvojnásobek, tak je vidět, že pro někoho je i 2 mnoho.
Každopádně je lepší i pevnější (otázka je jak moc) a taky samozřejmě dražší.
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:39® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
BigMike> A co s tebou udělal? Nalil do tebe dvě stě gramů vodky a s rozeběhem nakopl?
Tento příspěvek byl editován 29.1.2011 17:39:29 uživatelem osprey.
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:35® osprey
cormaxx> No, sedmnáctka bude mít o hodně víc než 10,2 kg.
Je to takové pozatavené, hladší a rozhodně to nebude za 2.60 Kč za metr.
Tento příspěvek byl editován 29.1.2011 17:35:27 uživatelem osprey. - Pátek 28. ledna 2011 ve 23:56® osprey
RM> Hlavatčí jikry nejsou lepivé a jsou zahrabány ve štěrku na dně.
Navíc tu vzdálenost od nejbližších trdlišť by jikra ani v ptačím peří nepřežila. Obvykle se takhle přenáší kaprovité ryby. Ani u okouna si moc jistý nejsem – má jikry v pásech.
- Pátek 28. ledna 2011 ve 23:43® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Peca> K pořádným úlovkům se člověk dopracovává. Anebo si koupí povolenku někam na soukromák.
Nečekej, že ti tady někdo něco strčí až pod nos. Zkus se zapojit do normálních diskuzí a časem se dozvíš plno věcí.
Ale dobré fleky s krásnými rybami ti nikdo na síti nevykřičí. Proč by to proboha dělal?
- Pátek 28. ledna 2011 ve 23:39® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Peca> Já jezdím na Otavu a docela tam berou. Akorát by ti asi přišli malí

- Pátek 28. ledna 2011 ve 23:38® osprey
balda9> Je to tak na hraně. A možná bych se kouknul i po jiných modelech. Stará Fireline je sice slušná, už je trošku za zenitem. Prostě jsou lepší.
Tento příspěvek byl editován 28.1.2011 22:38:26 uživatelem osprey.