Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 26. ledna 2011 v 19:45® osprey
- Diskuze: Feeder
kerob> Spoustu věcí jsi tady řekl i za mě.
- Středa 26. ledna 2011 v 19:38® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
CeP> Tady holt člověk vidí, co jsi to za charakter. Tobě, že bych měl něco dát?

A ještě se zeptám – co jsou to, prosím tě, ty gulášovky? Já jen jestli to dělám anebo je to další nactiutrhání
Tento příspěvek byl editován 26.1.2011 18:38:57 uživatelem osprey.

- Středa 26. ledna 2011 v 1:30® osprey
kety.vydra> Jsem tu od toho. Pokud nedělám něco jiného…

- Středa 26. ledna 2011 v 0:43® osprey
kety.vydra> Proto možná jsou ty zdravější ryby čistší.
A nezapomeň, že chobotnatka prodělala milióny let vývoje, aby byla dobrá v tom být chobotnatkou.
- Středa 26. ledna 2011 v 0:34® osprey
kety.vydra> Tak si představ vezírek s 20 kg ryb. Jak se to přendavá na vážení? Jak se asi cítí čudla 15 cm někde vespod? Myslíš, že se to přendavá rybička po rybičce? Nebo se to sype jak brambory?
A když jsem viděl jak vypadají pouštění cejni loni na Nových Mlýnech…
Ať si závodníci závodí, já nebudu.
- Středa 26. ledna 2011 v 0:30® osprey
kety.vydra> Ty přece taky spoustu času stojí. A taková chobotnatka se na ně přilepí jako nic. To je jak chytit klíště.
- Úterý 25. ledna 2011 ve 23:27® osprey
timbab> Jo, taky tak. Nemám čas, peníze, motivaci a jsem líný to trénovat. Krom toho mám rád ryby a tohle jim neudělám. Viděl jsem, co se po zvážení sype zpátky do řeky…
- Úterý 25. ledna 2011 ve 23:25® osprey
kety.vydra> Nejlépe vypadající ryby je nemají, kriplové plno. Možná je to chemismem slizu, pohyblivostí těch nemocných ryb apod.
Co já vím. Každopádně se rybám snažím aspoň něco obrat.
- Úterý 25. ledna 2011 ve 23:23® osprey
timbab> A pak je tu i fakt, že závodníkovi se těch pár pytlíků v nákladech na závod ztratí, ví co tam sype a má o starost míň. Oni se kluci dost nalítají kvůli živé složce a ještě aby někde před závodem sháněli hlínu a koukali, jak bude kamarádit s jejich krmením

- Úterý 25. ledna 2011 ve 23:13® osprey
timbab> Já chtěl jenom vysvětlit, proč to popisuju tak složitě.
- Úterý 25. ledna 2011 ve 23:11® osprey
kety.vydra> Jo, jsou to chobotnatky. Nebýt zima, obral bych tu ostroretku pořádně, měla jich plný ocas. Takhle jsem jí pomohl od jedné dvou a radši ji pustil.
Hodně často to mají štiky. Někdy pár kusů, ale i desítky jsem viděl. Zajímavé je, že ty potvory si většinou najdou rybu, která na tom není dobře.
- Úterý 25. ledna 2011 ve 23:04® osprey
timbab> To víš, tam je hlína…
Tady je to na každým poli jiný. Proto píšu, že je lepší si někde nahrabat něco rozumnýho. Tady se mi bez potíží stane, že u vody je pár centimetrů hrabanky a pod tím písek nebo kamení.
- Úterý 25. ledna 2011 ve 22:56® osprey
timbab> Polabí, že?

- Úterý 25. ledna 2011 ve 22:55® osprey
kety.vydra> Je to parazit. Kdysi jsem věděl jak se jmenuje, ale skleróza udělala své.
V dané lokalitě je ten prevít relativně častý. Ryba byla stará, měla na sobě i dost pijavek. Myslím, že točí poslední rok života. Možná se ještě vytře, ale myslím, že v břiše toho už moc nemá. Snažil jsem se na ni být hodný, dokonce jsem i měřil jen přiložením k prutu (to mi zas nedalo – vyrovnal jsem si s ní osobák).
- Úterý 25. ledna 2011 ve 22:45® osprey
kety.vydra> Ani ne – vem si, že přijedeš k řece, sebereš hlínu z nějakého krtince a pak se budeš rochnit v kýblu a prát s konzistencí, protože ti to nebude pojit a podobně. Když se třeba střílejí koule prakem, je docela průšvih, když se každá druhá roztrhne.
Je opravdu jedno, jestli si tu hlínu nakopeš nebo koupíš, jde jen o to, abys věděl, co s krmením udělá a příště ti udělala to samé.
Já obvykle krmím na pár metrů a to si piš, že se s tím nemažu. Ale taky vím, že v mnoha situacích bych si měl problém i zakrmit, protože to celej život flákám na malé řece a s krmením to neumím.
- Úterý 25. ledna 2011 ve 22:36® osprey
- Diskuze: Muškaření
Pánové, je třeba pochválit. Hezky se činíte.
- Úterý 25. ledna 2011 ve 22:32® osprey
kety.vydra> U kupované hlíny jsou deklarovány určité standardní vlastnosti. Na louce může být na každém konci jiná. Navíc je to přesně ta frakce, co plní daný účel – bez kamínků, kořínků, humusu a tak.
Ale pokud si najdeš u nás zdroje dobré hlíny, nasyslíš pár kýblů (lepivou, kalicí, světlou, tmavší,…) a zvykneš si na ni, tak myslím, že je to úplně v klidu.
- Úterý 25. ledna 2011 ve 22:28® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 25.1. 2011 | Způsob lovu: Plavaná
Bolesti v zádech a voda kapající ze střechy mě vyhnaly ven.
Postál jsem u vody, dlouho to vypadalo bídně, ale mohu zde nakonec představit jednu fakt wostrou rybu 51 cm.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 25. ledna 2011 ve 13:48® osprey
- Diskuze: Plavaná
kapr1> Tam už nějaká délka je, to by mohlo na spoustě míst fungovat slušně.
To Cralusso by teoreticky mohlo dovolit chytat dál od břehu i s kratším prutem, ale já s tím nemám zkušenosti.
Chytám jinak, jinde, jiné ryby…
- Úterý 25. ledna 2011 ve 13:36® osprey
- Diskuze: Plavaná
kapr1> Ten speciál od Cralussa je schopen se vlivem odporu v proudu oddalovat od tebe a s trochou štěstí držet na místě. Klasické lízátko (mimochodem, mám pocit, že Cralusso je dělá taky) je prostě jen splávek, co líp řeže vodu. Ten musíš na místě udržet prutem, ale jde to líp než s jinými typy.
Jak dlouhý prut máš?