Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 25. ledna 2011 ve 13:25® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

kapr1> Cralusso (pokud se myslí ta jejich placatá specialita – ono Cralusso je jinak firma) a klasické lízátko opravdu není to samé.

Máš už na to prut? Jinak je to jako shánět tuněný výfuk a nemít ještě auto.

Pondělí 24. ledna 2011 ve 23:29® osprey
osprey

IV.TO.ŠIRDA> Vlasce dáš někomu, kdo v obchodě aranžuje výlohy, naviják nabídneš ve zdejším bazaru sběratelům, olova použiješ a utrháš, krabičky snad užiješ:-)

Pondělí 24. ledna 2011 ve 21:56® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Jak.novi> Bičovat plotice, za to bys měl být bičován:-))

Pondělí 24. ledna 2011 ve 21:54® osprey
osprey

Jak.novi> Karas je vedlejší produkt. Pár čtyřicítek mám.

Pondělí 24. ledna 2011 ve 21:53® osprey
osprey

spike> Každou zimu chytím tak jednu téhle velikosti. Když dám dvě, za rok suším hubu:-))

Ale slyšel jsem i o dost větších. Snad bude čas a pokusím se, tentokrát s feederem.

Sander: To ty velké ryby umí – jemný záběr, zásek na kraji a tuhý boj. Dáš ji třeba letos.

Ale jednou jsem viděl jednu jen plavat v řece a ta měla k šedesáti. Patnáct let tomu.

Pondělí 24. ledna 2011 ve 21:50® osprey
osprey

tiki> Pěkné ryby. V téhle velikosti se okoun posouvá do jiné dimenze.

Pondělí 24. ledna 2011 ve 21:48® osprey
osprey

Jednu podousteff jsem právě hodil do rubriky z lovu. Kilo mít mohla:-))

Pondělí 24. ledna 2011 ve 21:45® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: asi kolem 20.1. | Způsob lovu: Plavaná

Někdy minulý týden jsem našel chvilku podívat se k vodě. Něco se chytilo, za zmínku stojí podoustev kolem 45 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img40464.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img40465.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 23. ledna 2011 ve 23:37® osprey
    osprey

jarad> To znamená, že jsi rybu zabil a vykrvil – vážíš si úlovku – přinejmenším jako jídla, které budeš jíst. S tím bych si hlavu nelámal. Ten flek není pěkný, ale horší je pohled na člověka, kolem kterého se ve sněhu plácají živé ryby.

Zabil jsem toho v životě dost (jsem z vesnice), nikdy jsem z toho neměl bůhvíjakou radost, ale vždy jsem snažil udělat to dobře.

Neděle 23. ledna 2011 ve 22:31® osprey
    osprey

jarad> Jo, to si říkám taky. Nic proti rybám na jídlo, zvlášť ne na dírkách, ale pak je tu rybu aspoň potřeba se ctí zabít.

Neděle 23. ledna 2011 ve 22:29® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

Šnek> Trh je na jaře v neděli ráno. Občas se dá koupit slušný opeřenec. Pokud to pojmeš tak, že ty budeš mít skalp a rodina oběd, vyjde tě to docela levně.

Já mám taky peří z domácí drůbeže. Kvalita nic moc, ale ryby to chytá.

Neděle 23. ledna 2011 ve 22:25® osprey
    osprey
    Diskuze: Pěst na oko

LuboO> hering> Souhlas. Pak se nedivím kolegům vláčkařům, že se do kaprařů navážejí, kde můžou a kapra mají chuť sežrat čistě z plezíru.

Neděle 23. ledna 2011 v 19:56® osprey
    osprey

Tomik> Tohle jsou hodně cenné stránky. Znám…

Neděle 23. ledna 2011 v 19:55® osprey
    osprey
    Diskuze: Pěst na oko

LuboO> Někdo dal to video i sem. Mě se nelíbilo, s chlapcema z Nikl týmu bych asi na ryby nešel.

U mě je ryba buď fofrem ve vodě (nebo z ní ani nevyleze) anebo v momentě dostane po palici. Tohle je typická ukázka, kdy je ryba braná jako věc.

Neděle 23. ledna 2011 v 0:26® osprey
    osprey

LuboO> Použij kořeněný, s Robin Redem nebo tak něco. A ne zelený. Z toho se dělal divně i mě, jen jsem se na to kouknul:-))

Sobota 22. ledna 2011 ve 23:53® osprey
    osprey

LuboO> Je to možný. Pokud to bylo zelené, tak je to ono. Byly toho 2 kg, schytal jsem to na několikrát a ryby se tomu vyhýbaly jak jen to šlo.

Ale třeba to byl špatný method mix. Nemyslím, že bys měl tu myšlenku zavrhnout.

Sobota 22. ledna 2011 ve 22:31® osprey
    osprey

LuboO> Já loni koupil method mix – ryba + konopí a snažil jsem se ho použít při feederování. Zajímavá struktura krmení. Ale jak to ryby ignorovaly, to se nedá ani slovy popsat. Ony na to úplně…

Jo, přesně to.

Sobota 22. ledna 2011 ve 22:29® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

FISH HUNTER> Na prutech to vcelku nezáleží. Hmotnostní rozdíly nejsou nijak zásadní.

Doporučuju se podívat v tom Ravenu – určitě to tam mají někde postavené. Mělo by to být bytelné, nesmí se to klepat a viklat. Důležitý je i rozsah polohování a třeba přítomnost takového toho háku, za který se dá ten stojan zatížit nebo přikurtovat k zemi. Zkus i jak se to skládá – poznáš na tom úroveň mechanického zpracování (otřepy, přesnost,…).

Sobota 22. ledna 2011 ve 22:24® osprey
    osprey

vašek> Jsou po celé Berounce, ale ne všude. A viděl jsem je chytat i v překvapivě klidné vodě. Klidně stačí i revíry 1 a 2.

Sobota 22. ledna 2011 v 18:22® osprey
    osprey

Prutos> No ale to je téměř ideální sestava – vysoce univerzální, chytlavá a vytáhne se na ní i pneumatika:-))