Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 22. ledna 2011 v 18:06® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Pike007> Jo, to je ta čistota stylu. Já chytám dost od každé techniky a když chci jít s mouchou, tak prostě jdu s mouchou.

Potíž je, že slogan doby je „snadno a rychle“. Je možné, že bobeš nadipovaný dvěma kostňáky chytne lipana snáz a dřív. Já ale potřebuju, abych viděl, jak ten lipan sežral na hladině tu špetku peří, co jsem namotal na háček.

Jenom nevím, co potřebují ti druzí…

Sobota 22. ledna 2011 v 18:00® osprey
osprey

Dejwík2504> Mě jo, ale nebyla to tatranka, byl to croissant. Asi je to důležité. A taky se to musí dobře napíchnout.

Sobota 22. ledna 2011 v 17:59® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

zulu> Abu má HaD.

Sobota 22. ledna 2011 v 17:42® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Jak.novi> Typická hejnová pelagická ryba – co najde to sežere a musí rychle, protože na to není sama.

Daleko lepší je v tomhle ohledu makrela. Je větší a pohyblivější a dravější. Hrozně se těším někdy na sever (ještě jsem ji nechyt). U nás to trochu supluje bolen.

Sobota 22. ledna 2011 v 17:39® osprey
osprey

timbab> Například já nemám Colmic, protože jednak u nás na jihu od nich není nic než vlasce a druhak jedu v Shimanech (ovšem nejnovější je 3 roky staré) a držím se toho ani ne tak kvůli značce jako kvůli špičkám.

Sobota 22. ledna 2011 v 17:36® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Pike007> Ona je značná nouze o autory. Kdybych se zaměřil na množství psaného slova, udal bych spoustu článků leckde.

Ale už teď to mám na hraně a píšu mnohem víc věcí než mám potřebu svému okolí sdělit.

A ty invenční postupy fungují, jakkoli se z toho člověku zvedá žaludek. Většinou jsou to fígle ze soukromáků, které si postupně razí cestu i do svazových vod… Kdysi jsem taky chytal hybridní techniky a bavilo mě to, ale dnes si připadám, jako bych si lilpivo do vína. Moucha je moucha, vláčka je vláčka a plavaná je plavaná.

Když jsem byl letos jednou za zimu na dírkách, nezbylo mi než doufat, že to, co tam vidím, nebude po 16.4. k vidění i na pstruhovce. Velmi snažně doufám, že ne.

Sobota 22. ledna 2011 v 17:11® osprey
osprey

LuboO> Mívali 25 cm, ale už nemají. Ono je jich pořád docela dost.

Sobota 22. ledna 2011 v 15:20® osprey
osprey

džigit> Já chci jen jeden prut, druhý seženu – jen jaký je, jaké špičky, co se s ním dá házet, výhody, nevýhody, poměr cena-výkon a tak.

Pro mě je problém dostat do pracek dvě srovnatelné věci každých 14 dní.

A teď se jdu zvednout a udělat nový Duel. Ten starý už tam je rozleželý jako olomoucké syrečky. Za chvíli odpochoduje sám… :-D

Sobota 22. ledna 2011 v 15:17® osprey
osprey

LuboO> Kříženec existuje, fotku máme v atlasu ryb. míru nemá. Je to neplodný nebo téměř neplodný hybrid, který se nemusí chránit proto, aby se mohl rozmnožovat.

Když padneš na blba porybného, nebude problém v té rybě:-))

Ale ty oukleje jsou fakt delikátní. V Rakousku je dokonce jezero, kde se loví a místní restaurece je proslulá ouklejovými specialitami. Samozřejmě patřičně drahými.

Nejhorší je, že jak tady o tom píšu, zašínám dostávat chuť?:-))

Sobota 22. ledna 2011 v 15:14® osprey
osprey

džigit> A dokázal bys o ní (Maxima) udělat krátké povídání ve stylu Duel a udělat fotku? :-))

Sobota 22. ledna 2011 ve 14:58® osprey
osprey

Jak.novi> Tři, někdy i čtyři. Ono i tak je problém zbavit se těch menších. A jak je u mě obvyklé – nesmí se krmit. To se pak ty ryby rozdivočí a taháš to skoro bez rozdílu velikosti.:-)) Nejde to každý den, ale občas je ten den, kdy opravdu jdou ty velké.

Pokud budu lovit oukleje cíleně, je to opravdu otázka toho níže popsaného drilu. To už pak není závod o tom, kdo umí chytit rybu, ale kolik si jich dokáže stáhnout a jak rychle je dokáže lupat z vody. To neumím. Myslím, že jsou závodníci, kteří dali za závod víc ouklejí než já za život.

Sobota 22. ledna 2011 ve 14:31® osprey
osprey

Jak.novi> Já to taky nemyslel zle. Ani pro tebe, ani pro ty 15 cm oukleje v řece. Prostě jsou potřeba co největší oukleje – zhruba to, co se tu dává do trofejí. Na přítoku přehrady se občas tyhle velké shluknou ve větším počtu a pak mi to někdy nedá. Už jsem to ale dlouho nedělal, není čas.

Tento příspěvek byl editován 22.1.2011 13:31:45 uživatelem osprey.
Sobota 22. ledna 2011 ve 14:27® osprey
osprey

skwor> Mám pocit, že tuten prut měl kdysi Flip. Rychlé, tuhé, sneslo to dost a dalo se s tím obstojně vláčet.

Ale bral bych to spíš jako krátký feeder. Na picker to bylo dost výkonné a příliš hrubými špičkami. Pokud teď mluvím o tom samém (i když si myslím, že jo).

Sobota 22. ledna 2011 ve 14:01® osprey
osprey

Sander> A co když je má sympatický?:-))

Ostatně tahle dáma je sympatická víceméně celá:-D

Sobota 22. ledna 2011 ve 13:20® osprey
osprey

mvincik> A myslíš, že by se našel chlast, se kterým by to mělo hladší průběh?

Fernet dírky, Johny Walker dírky (walking od dírky k dírce – nějakých 18 jamek), Rudolf Jelínek dírky,…

V záloze pořád ještě zůstává rum, Čert, Kontušovka a podobně.:-))

Sobota 22. ledna 2011 ve 13:17® osprey
osprey

Jak.novi> Taky si přečti to 20+. Musí to být megaoukleje, aby to mělo smysl. Dělám to jen na Orlíku a jak jsem psal, asi ob rok. Tam se absence čtyřiceti ouklejí klátících poslední rok života (to ty dvacítky jsou) ztratí. Selekci provádím výběrem (velikostí) nástrahy – závodníka by z toho trefilo:-))

Sobota 22. ledna 2011 ve 13:14® osprey
osprey

macino ambrossiny> Jinak ten řád bys porušoval – marmyška je brána jako vláčecí nástraha.

Sobota 22. ledna 2011 ve 13:13® osprey
osprey

macino ambrossiny> A co ke hnojákovi pod splávkem na háček napíchnout proužek staniolu?

Bude to plavaná, tahat si to můžeš jak chceš a rybářský řád tuhle eventualitu vůbec neřeší.

Pátek 21. ledna 2011 ve 23:33® osprey
osprey

Noodling> Jednou asi za dva roky nachytám čtyřicet velkých ouklejí (20+) a uděláme z nich doma zavináče.

Jinak se jim vyhýbám jak můžu – jsou křehké a stačí je vzít blbě do ruky.

A to, co mi popisuješ, je grif, který má kdejaký pracovník v pásové výrobě (viděl jsem jich dost a někdy jsem jen čuměl) – akorát tam se většinou nechytají ryby.

Já když chytám, tak ztrácím hromadu času a beru to jako pozitivum, protože jinak bych z toho nic neměl.

Pátek 21. ledna 2011 ve 23:23® osprey
osprey

Sander> Já bych řekl, že jo. Skoro určitě. Poslední dobou se tam sype slušnej materiál…