Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:52® osprey
- Diskuze: Feeder
timbab> Dělá se to baj voko. Většinou firma dělá několik různě silných modelů a ty se pokusí nějak zaškatulkovat. Některé už se na to vybodly a prostě udávají gramáž.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:45® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
sus1> Jo, fotka dobrá. To je těžký – vybíráme ženskou, fotku, rybu…
Já vybral ženskou jako ženskou

- Pátek 21. ledna 2011 ve 21:27® osprey
Pčr> To určitě. Mivardi Imperium do 70 g je vcelku příjemný a dost robustní feeder s tužší akcí. Má široké využití a dost ho začátečníkům doporučuju. Něco podobného, ale možná i lehčího a o chlup příjemnějšího je Sema Cartel.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:37® osprey
- Diskuze: Plavaná
Noodling> On hraji není žádná lama a odchytáno má dost.
Znám spoustu lidí, kteří by dovedli přechytat kdejakého závodníka, někteří dokonce přechodně závodili. Ale postupně se přeorientovali na jiný přístup.
Mnozí jsou nechutně dobří, když se na ně díváš, jde jim to skoro samo (technika lovu dle konkrétního jedince). Takže pokud je hraji dobrý, je jedno, odkdy začal chytat na gramy.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 20:32® osprey
Sander> Já se snažím, ale občas je to prd platné…

- Pátek 21. ledna 2011 v 18:54® osprey
Sander> Pokud Vodňany dodrží dohodu, budu tam už při instalaci výstavy, abych ji formou čtenářského článku přiblížil všem místním a případně je zviklal k návštěvě.
Bohužel poslední dobou stále narážím na to, že věci, které si s někým dohodnu, následně nejsou realizovány. Tak uvidíme.
- Pátek 21. ledna 2011 v 18:51® osprey
Pčr> Sema má široký sortiment celkem slušných a přitom levných špiček. Většinou laminátové.
Pokud můžeš, fakt se vyprav „do terénu“ a nějaké ty věci si naživo vyzkoušej.
Tento příspěvek byl editován 21.1.2011 17:52:11 uživatelem osprey. - Pátek 21. ledna 2011 v 18:10® osprey
Pčr> Hodně záleží i na tom, jaké pruty máš rád. Catana je relativně měkká. Ale prut je to celkem slušný, to jo. I když si to Shimano nechá zaplatit víc než jiné firmy.
A je spousta velice slušných prutů do nějakých 1600 Kč. Od Semy třeba Cartel, ten se mi docela líbí. Od Mivardi Imperium (i když na kolegu Sandera dojem neudělalo), to Sanderovo Mikado je taky fajn.
- Pátek 21. ledna 2011 v 17:48® osprey
Pčr> Kritizovat není co. Žádný z těch prutů konkrétně neznám. Podařilo se ti nějaký držet v ruce?
- Pátek 21. ledna 2011 v 17:28® osprey
kerob> Hlavně je pořád otázka, jak to taháš. Nevím proč rvát hlubokopotápivý wobbler proti proudu – často ho stačí jen držet. A těch hodů pak nedáš zdaleka tolik.
Každopádně těžší vláčka a těžkž feeder představují pro naviják slušný záhul. Jaký, to už kolikrát záleží i na člověku.
- Pátek 21. ledna 2011 ve 2:02® osprey
Noodling> Psal jsem, že pro tento den.

Teď už je sice nový, ale nechci to tu zamořit výpady proti soutěživým kolegům.
- Pátek 21. ledna 2011 v 0:15® osprey
Noodling> Psal jsem, že už mám příděl vybraný, nedám se vyprovokovat

- Pátek 21. ledna 2011 v 0:14® osprey
kubas> Neřeš to, nachytat za rok dvacet třicet kaprů zvládne spousta lidí. A pak se to zprůměruje.
Jsou i borci, co dokážou 60 – 100 kg v candátech.
- Pátek 21. ledna 2011 v 0:09® osprey
Noodling> Tohle je individuální.
- Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 23:34® osprey
Noodling> Ne.
Dvakrát mě k závodění vyprovokovali kamarádi (takovej srandamač). Je to něco šíleného – honíš se za rybami, které bys normálně nechal na pokoji. Chtěl jsem si dokázat, že na to mám a oba závody jsem vyhrál. Ale doufám, že už nikdy víc.
A kapry nad 10 kg? V životě jsem chytil jednoho. A abych pravdu řekl, závodit s bandou natěšenců kdo jich vytáhne víc, k tomu mě živýho nedostanou.
- Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 23:23® osprey
Jak.novi> A vvo tom to je. Za to kupuju Rapalu

- Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 23:22® osprey
hraji> Já vím. Ale ty zas určitě víš, jak nahlížím na závodění.
Jen mé slušné vychování, vědomí toho, že nemusím mít pravdu a přátelství s lidmi jako jsi ty mě udržuje ve stavu, kdy jen mírně deklaruju svou nelibost

Já nevidím 10 kg, ale 120 plotic, z nichž vlastně žádnou jako takovou chytit nechci a musel bych to dělat jen z tebou uvedených důvodů.
Tím jsem si dnes vyčerpal svůj příděl antizávodnických slintů a přeju všem přítomným hezký zbytek večera

- Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 23:16® osprey
Jak.novi> Je to možný, ale ne u nás.
A potom – na kolik mě přijde tu věc urvat? (i když samozřejmě je dost bezvázkových fleků)
No prostě je vidět, že s tím nechytám.
- Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 22:43® osprey
spike> Ne, málo se do nich vejde.
- Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 22:41® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
Rino> Ona jsou ta různá pravidla dost rozumná. Nemá smysl na malé říčce zavádět K70, někde na řece může být nějaká úprava ve prospěch říčních ryb (parma, tloušť, jesen, podoustev,…), na přehradě zase něco na podporu candáta a okouna.
Jedny předpisy pro malý potok a velkou přehradu jsou nesmysl. Prostě než někam pojedeš, tak si ten kousek textu přečteš.