Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 23:09® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
RM> Já si zaplatil loni soukromák jednou – nevyšli mi kapři na řece ani na chytejsrazu, tak jsem to dohnal v ZOO.
Ale jina suohlasím, divoké přírodní ryby jsou jiný level. Jenom je škoda, že jich ubývá.
Nedávno dokonce jistý rybářský činitel prohlásil, že to, co žerou kormoráni v Plzni je plevelná ryba s cenou 20 Kč za kilo.
To nedocenění přírodních ryb (sportovně, finančně, ekologicky,…) je jeden z největších průserů současné rybařiny.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 22:09® osprey
RM> Zajdi na soukromák a budou i sedmdesátky. I když měl jsem na řece kapry, ze kterých mi šla hlava kolem a 70 cm neměli, zatímco mnohá soukromáková hovádka šla na feederu ze záseku až pod nohy bez vrznutí brzdy.
Každpádně kapr opravdu brzdu rozbzéká podstatně líp než štika stejné váhy.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:47® osprey
RM> Já taky dávám sedmdesátku jen občas. Není kde brát. Vláčkařů je jak much a pořád přibývají další.
Kapr je dobrý trenažér

- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:41® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> No, že nás ale bylo…

Na druhou stranu, proti loňsku tahle diskuze začíná žít a máš na tom velké zásluhy.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:36® osprey
- Diskuze: Plavaná
kapr1> mastnota (oleje, ořechy,…) a rybina fungují v teplejší vodě – za nízkých teplot se tuky špatně rozpouštějí a aromata se tak hůř uvolňují
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:35® osprey
RM> Daiwa má jinak řešené převody. Málokterá chodí naprázdno tak jako Stella, ale když táhneš rybu nebo těžkou nástrahu, ten naviják šlape skoro stejně. Když jsem poprvé tahnul na feederu s Certatem rybu, vůbec jsem si nebyl jistý, jestli ji tam mám. Prostě ten naviják ji bral skoro smykem (prut byl heavy do 150 g).
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:19® osprey
RM> Luvias není naviják v kategorii Stelly – rozeber tu brzdu, vysyp podložky a uvidíš.
Nicméně se jedná v obou případech o skvělé stroje.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:58® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
saman> Já myslím, že je důležité, že to víme. Pokud se to bude opakovat u dalších návštěvníků nebo i u tebe, budeme se o to zajímat daleko intenzivněji. Tohle mohla být náhoda nebo omyl.
Já nedávno dostal mail bez jediného slova, adresa vypadala rusky a v příloze fotka odlévacích kleští a něčeho, co mohla být kule do perkusáku. Trochu mi poklesla čelist a dva dny jsem prohledával web, až jsem z různých indicií zjistil, že autor je čtrnáctiletý kluk a ta kule je povalené olůvko vyfocené z blbé strany… Chtěl se jenom zeptat, ale povedlo se mu, co asi ani ve snu nečekal

- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:51® osprey
RM> Stela je vynikající naviják – v podstatě to nejlepší, co Shimano dělá. Za ty prachy jsi koupil dobře.
Daiwy mají robustnější převody, naprázdno Stella chodí možná nejlíp ze všech smekáčů na našem trhu.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:48® osprey
- Diskuze: Feeder
lubo OV> Souhlasím. Já mám jen jeden tvrdý feeder, ostatní jsou spíš měkčí. Dva vysloveně oháňky, abych mohl jít s návazcem až na 0.08 mm.
Šedesátku kapra vytáhne kterýkoli z těch prutů bez potíží.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:09® osprey
troutkiller> Zajdi do multíkárny. Nechápu jak je to možné, ale PetrC z toho udělal nejplodnější otázku celého serveru.

- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:03® osprey
troutkiller> Ahoj.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:03® osprey
macek2> Hlavně jedna věc – pokud je plac a všechno funguje, dá se sumec uvodit i na slabý cajk. Ale lepší je ten cajk předimenzovat. Vezmi pletenku kolem 20 kg, klidně o něco víc a není od věci zakončit ji návazcem ze silnější pletenky nebo vlasce (klidně nějaká sedmdesátka).
Oni bójkaři dávají na stokilovou šňůru bužírky, aby se nepředřela o kartáče a nejeden vláčkař se hrozně diví, když mu patnáctka pletenka při obratu ryby na těch kartáčích povolí jak nit.
- Úterý 18. ledna 2011 v 19:58® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Alivio> Netrap se s tím. Víš, že to byla sranda. Důležitější je, co ti z potomka vyroste.
A když se podíváš kolem sebe, není to malá starost. Ale zas když se ti to povede, je to o to větší chlapova hrdost.
Mě letos jeden syn odmaturuje a druhý vyjde ze základky. Na ryby není ani jeden, ale jinak se docela povedli. Tak co víc bych chtěl.
- Úterý 18. ledna 2011 v 19:12® osprey
macek2> Mám STREN Super braid. Ta je rozhodně dobrá. Ty levnější jsem nezkoušel. Ale v USA je STREN renomovaná značka a drží se na špici.
- Úterý 18. ledna 2011 v 19:11® osprey
- Diskuze: Sumcařina
wallys> Asi bych tam měl být. S tím raděním opatrně. Nejsem zas taková hvězda a moc sumců jsem nevyvláčel. Je sice fakt, že pokud nespadl, šel ven ať se dělo co se dělo (za jedním jsem plaval řekou, měl jsem slabý cajk). A když jednou nějakým omylem zabral velký, šel z vody taky…
Ale může to být jen klika, třeba to vůbec neumím

- Úterý 18. ledna 2011 v 19:01® osprey
wallys> Prut si nech na výstavu, je dobré to osahat. Pak je otázka, jestli budeš chtít bytelný držák jako Penn Charisma nebo nějaký nadupaný blank, co při slušném výkonu moc neváží.
- Úterý 18. ledna 2011 v 18:58® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
sidla_napajedla> Ono na svazovce bez duháků by to bylo těžší.
Nejlehčí jsou pak dravci na rybičku, větší problém je s bílou rybou.
Místy by se to dalo, ale povolil bych to u svazovek jen na pár menších stojácích – kvůli bezpečnosti i proto, žem není moc co zkazit.
- Úterý 18. ledna 2011 v 18:55® osprey
sidla_napajedla> Proto vážně uvažuju o sit on top kajaku. To je odlitek a potopit se to nedá. Jen ty peníze…
Zdolávačka sumce z kajaku už je ve videích taky.
- Úterý 18. ledna 2011 v 18:48® osprey
wallys> Jo, to je vono!
Ideální – jen být tam sám a chytat na woba, bál bych se, že mi ho zapíchne do toho boatu. Takže radši něco pevnějšího.
Dám to do videí.