Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 17. ledna 2011 v 0:19® osprey
- Diskuze: Sumcařina
jb> Nic nebylo. Důvod je jednoduchý – čas.
Ale myšlenka jako taková žije, je třeba ji živit a připomínat.
- Pondělí 17. ledna 2011 v 0:07® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
hecht> O cajku to není, proto se těchle debat účastním jen proto, že je u toho sranda.
Ale i letos se na Blanici minimálně jedna metrovka chytla. Máme rezervy. A ty nemáš Toro

Knihu mi půjčit můžeš. Číst a psát jsem se před časem naučil v korespondenčním kurzu

- Pondělí 17. ledna 2011 v 0:04® osprey
Srneček> Jinak řečeno, přepočítat tyhle věci i s podviny apod. je pro mě snadná záležitost. Narážím na jediné – pokud počítám s průměrem 0.30 a ono je to ve skutečnosti 0.33, tak mi to, mrcha, nevychází

- Neděle 16. ledna 2011 ve 23:54® osprey
hecht> Neprovokuj tady Mistra a koukej dneska ještě něco udělat, ať máš rychle nasysleno na to Revo Toro

Naše padesátky touží po tom být chytány světově

- Neděle 16. ledna 2011 ve 23:41® osprey
- Diskuze: Plavaná
Pánové, jestli se nic nezměnilo, tak u nás se vydává jen v sobotu – ovšem pouze první v měsíci.
A v dubnu se teprve většina lidí vzpomene, že by mohla mít povolenku.

- Neděle 16. ledna 2011 ve 23:39® osprey
Srneček> No vidíš, a to je jen matematický popis něčeho, co kopán do řiti nakonec zvládne i žák základní školy.
I když dnes se na něj nesmí být ani křivě podíváno, takže o kopání do řiti nemůže být řeč. Proto to taky neumějí.
V zásadě je to o tom, že návin závisí na průřezu vlasce (na ploše řezu) a protože to je plocha, potřebuješ na její výpočet druhou mocninu – průměru nebo poloměru, to je šumák.
Takže si z čísel 0.45 a 0.60 uděláš druhé mocniny. A kolikrát bude ta druhá mocnina čísla 0.60 větší než druhá mocnina 0.45, tolikrát bude menší návin.
- Neděle 16. ledna 2011 ve 21:49® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
Noodling> Ale jak už jsem psal, já vnímám dírky vcelku pozitivně. To, že dírkuju jen zřídka, souvisí s tím, o čem píšeš.
Ale většina lidí je jiných. Jen ať dírkují, jak je jim libo. A dokonce je lepší, když si ty ryby rovnou odnesou.
- Neděle 16. ledna 2011 ve 21:17® osprey
Srneček> To není jen odhad, vzal jsem na to kalkulačku, ale tipoval jsem něco pod 180 m.
Je to jednoduché – poměr délek návinů je nepřímo úměrný poměru druhých mocnin průměrů.

- Neděle 16. ledna 2011 ve 21:14® osprey
- Diskuze: Feeder
skwor> Antares.
- Neděle 16. ledna 2011 ve 21:00® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
LojzaRybka> Já to beru jako prodej odchovaných ryb. Předpokládám, že si je lovec musí zaplatit. Dokonce jsou revíry, kde si musíš ponechat vše, co vytáhneš.
Na jednom jsem byl, bylo to daleko, takže jsem nejel domů po třetí rybě a i když jsem se poctivě snažil, aby mi ledacos spadlo nebo se vyplo v díře, tři kila jsem domů vezl. Co dělat…
Fakt je, že jsem si tu hromádku nefotil.
- Neděle 16. ledna 2011 ve 20:53® osprey
Prutos> Chtělo by to ty potvory chlupatý nějak zhodnotit – třeba sem tam prohnat udírnou

- Neděle 16. ledna 2011 ve 20:52® osprey
cvarák> Jak které, nezdá se to, ale výrobci si s těmi průměry hlavu až tak nelámou.
Mělo by to být 160 – 170 m, pokud bude kulatá a opravdu 0.60 mm.
- Neděle 16. ledna 2011 ve 20:47® osprey
troutkiller> Už před pěti lety okusovali natřený kůly, co na nich byly informační cedule v lednickým parku. K nám se teprv chystaj.
To bude konečně důvod koupit bytelnej cajk. Asi půjdu do Saltigy.

- Neděle 16. ledna 2011 ve 20:45® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Sander> Tam jich moc není a musel bys hrabat hluboko. Měl sis říct, dneska jsem v nich stál po kolena.
- Neděle 16. ledna 2011 ve 20:42® osprey
- Diskuze: Feeder
spike> Přemýšlet můžeš. V podstatě jde o tři věci – co chceš házet, kam to chceš házet a co chceš tahat za ryby.
A podle mě jdou ty otázky přesně v tomto pořadí.
- Neděle 16. ledna 2011 ve 20:40® osprey
Sander> Nevím, nehlídám to a v zimě už vůbec. Ale v okolí bydlí různí lidé…
- Neděle 16. ledna 2011 ve 20:37® osprey
Prutos> Ono by se toho člověku líbilo…
Ale v reálu se fiška vytáhne i na to, co je. Já bych rád vytáhl za deset let štiku metr dvacet na některou ze svých černých vykopávek. Zatím se všechny tváří, že by na to měly.

- Neděle 16. ledna 2011 ve 20:29® osprey
Char> Blázníš. kanape? Musím si očetřit Internetové polnosti a vysázet aspoň jeden článek. Do jedenácti mám o zábavu postaráno.
Jediné pozitivum je, že manuální práce byla příjemná změna a pobyt na sluníčku mě psychicky pozvedl. Dokonce jsem viděl i fčelu (nebo co to bilo)

- Neděle 16. ledna 2011 ve 20:26® osprey
- Diskuze: Muškaření
JHolc> Chytával jsem (pokud ti jde o úseky nahoře vhodné k muškaření), ale pak to pro mě nějak ztratilo půvab. Jestli se tam někdy vypraví, tak jen z nostalgie.
Bez ryby to tam sice není, ale pamatuju úplně jiné časy…
- Neděle 16. ledna 2011 ve 20:24® osprey
Prutos> Zdravím. Jsem rád, že žiješ, protože kdybys nežil, měl bych v květnu o problém víc.
Daiwa zdražila spoustu věcí a to tak, že dost. Nic víc, nic míň.