Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 9. ledna 2011 ve 21:34® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
PetrC> Já seděl na druhém PC a snažil se vytvářet hodnoty. Jak vlezu sem, kecám a práce stojí. Jsem zvědav, jak dlouho to ještě vydržím

- Neděle 9. ledna 2011 ve 21:29® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
kety.vydra> Dohledat a seřezat. A poslední dobou jsou podobných dementů kvanta.
- Neděle 9. ledna 2011 ve 21:26® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Sander> Jo, četl jsem to. Jestli si někdo myslí, to co si podle těch papírů myslí, tak ať si nemyslí, že ho v tom budu podporovat.
Fakt je, že v době mého příjezdu do JČ jesen nebyl vůbec a mník rarita a obojí se změnilo. Jesen potřebuje ochranu jen před kormorány, jinak je to ryba s celkem rozumnou početností a mník…
Budu tvrdit, že tady žádní nejsou. A to klidně můžu, protože jsem loni žádného neviděl.
- Neděle 9. ledna 2011 v 1:12® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
tadeas> Nevím, ale bez ryb to nebude. Kdyžtak je kousek vedle Orlík

- Neděle 9. ledna 2011 v 1:11® osprey
Raf> Na živou nebo jinak?
Místo znám, viděl jsem ho i zblízka.
- Neděle 9. ledna 2011 v 1:09® osprey
PetrC> Asi zkusím tu C3. V nejhorším jí ublížím.
Máš pravdu, že už jsme to řešili, já to pořád ještě řeším.
- Neděle 9. ledna 2011 v 0:52® osprey
PetrC> Penn na King Salmony (u nás na sumce). Jsou místa, kde nemůžu za rybou a kdyby náhodou byla větší, budu ji muset držet. A jednou pojedu do Norska – lákaly by mě metrové tresky tmavé, dají se vláčet. Na ně by asi C3 stačila, nástrahy mívají do 100 g.
O řadě 7000 jsem uvažoval, ale pořád potkávám pravoruké modely.
- Neděle 9. ledna 2011 v 0:48® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
Noodling> Ono je to těžké. Rybářů je u nás asi 300 000 a někteří se urvou raz za čas a opravdu nemají náladu svádět nějaký boj s přírodou a se sebou samým.
Když se podívám kolem sebe, tak šílenců, co chodí měsíc k vodě koupat dvaceticentimetrový wobbler, je fakt málo. A je pravda, že si se zbytkem populace nemají co říct (ani nechtějí).
Lov duháků na dírkách dal spoustě lidí možnost chytat v době, kdy by to jinak možná ani neuměli, dalším dal šanci něco si vydělat, podpořil chov salmonidů na našem území… Vlastně samá pozitiva.
- Neděle 9. ledna 2011 v 0:41® osprey
PetrC> Fajn, vezmu asi levorukou C3 v největší velikosti.
Mimochodem, s čím to házejí ti pacholci do příboje?
- Sobota 8. ledna 2011 ve 23:47® osprey
PetrC> Neboj, na Abu taky nezanevřu. Ostatně kdo by to ode mě koupil, že?

A měl bych na tebe sofistikovaný dotaz – jaký nejvýkonnější vrhací multík od Abu určený na levou ruku je teď k mání?
Když jsem viděl osu Recordu, radši bych něco bytelnějšího, ale musí to házet a mít kliku vlevo.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 23:29® osprey
dam> A lámou Norstreamy hned vedle šroubení

Já to neřeším, je mi jedno jaká nálepka je na prutu, se kterým chytám, hlavně se mi s ním musí aspoň trochu slušně chytat.
A pomalu není běžnější značka vláčáku, kterou bych neviděl zlomenou. Namátkou Shimano, Daiwa, Sportex, Abu, Dragon, Berkley,… i ten Norstream. A od kterékoli bych si klidně koupil prut, když by se mi líbil. Tahle zimní konverzace jen bystří vtip a rozvíjí slovní zásobu.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 23:23® osprey
Alov> Nezklamali, chlapci. Ale jsou jak zatmění měsíce – párkrát do roka.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 23:17® osprey
Alov> Jo, do konce ledna je v pácu poslední Luvias.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 23:16® osprey
sethy> … a hned ti pochválej Shimano.
Važ si toho, Šímo a Draka tady strašně drbou

- Sobota 8. ledna 2011 ve 23:15® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
PepikJosef> Mě to nenadzvedlo ani nemotivovalo k případné návštěvě.
Ale nic proti tomu nemám, je to prostě jen zajímavější způsob, jak prodat duháky.
Byl jsem letos jednou, bavilo mě to a možná se nechám ukecat ještě jednou. Holt je to změna a navíc si tuním dírkový prut – už druhou sezónu. Jde to pomalu, protože při jedné návštěvě za zimu to ani rychle jít nemůže

- Sobota 8. ledna 2011 ve 23:08® osprey
- Diskuze: Plavaná
LuboO> Já myslím, že by fungovalo i sladké.
A pokud jde o sůl, v přírodě je to důležitá látka. Život vznikl v moři a vnitřní prostředí každé buňky dodnes tvoří mírně slaný roztok. U člověka je to asi 0.94 % (mořská voda má něco přes tři a liší se to místo od místa).
Sodíkové ionty jsou navíc třeba pro přenos nervových signálů. Nejsem odborník na fyziologii ryb, ale toto jsou důvody, proč může být místo s vyšší koncentrací soli pro ryby přitažlivé.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 23:05® osprey
PetrC> Shimano vydrží. Kdyby byla nukleární válka, tak zbydou jen krysy, švábi a … Shimano.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:19® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
tomasito19> Není důvod končit ve vodě. Prut držíš a brzdu ovládáš ty.
Akorát možná zjistíš, že těch sumců není tolik.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:13® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
tadeas> Bejvávalo. Dnes jsem si byl pro papíry, podíval jsem se ti do nového soupisu, žádné dírky tam nejsou.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:09® osprey
- Diskuze: Plavaná
LuboO> Ryby mají chuť. Snáz to najdou. V létě se ryba uhání objemem krmení, v zimě chutí.
Tolik moje teorie.