Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:06® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
dam> Jestli máš v pácu něco pěkného mulťatého, tak si taky stoupnu do fronty.

- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:05® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Sander> Je to tak lepší. Pěkně pomalu, v noci vždycky lehce přituhnout, ledy postupně odtát a ne, že se to během jednoho dne všechno urve a pak to někde ucpe řeku. Mě se to zatím líbí.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:03® osprey
- Diskuze: Feeder
Radek M.> Rozdíl to je, ten slabší je takový ovladatelnější. Těch 0.28 mm by mělo smysl jen ve velmi speciálních případech.
Ale už jsem měl jednou na feederu i 0.35 mm a je mi fuk, co si o tom kdo myslí.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:00® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
chosebaits> Tak dnes jsem svůj monstrpodběrák měl – ne všude bych odsáhl do vody. A nakonec jsem to zas odbyl bez něj, ryba neopustila mokrž živel.
Ale dneska byl na místě, na některých místech bych bez něj buď nemohl chytat nebo vylovit rybu.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 21:57® osprey
Alov> Byli tam a pejpry mi dali.
A mám i „férst fyš in this jýr“

- Sobota 8. ledna 2011 ve 21:53® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 8.1. 2011 | Způsob lovu: Plavaná
Dnes jsem stihl vyřídit si rybářské papíry, takže je ze mě zase plnohodnotný člověk.
Chytil jsem si i první rybu na normální vodě. Takže spokojenost.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 8. ledna 2011 ve 14:14® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
Noodling> Já to beru jako takový zajímavější prodej ryb. Je to zdravé pro ekonomiku a vůbec.
Jednou ročně si jdu taky chytit něco na dírky, protože je to prostě změna. A lidi se chtějí bavit, těch, co se za něčím štvou, je málo.
Já jsem s tím štvaním se hodně ubral – neprospívá to psychice a nabourává to rodinný život

- Sobota 8. ledna 2011 ve 14:11® osprey
- Diskuze: Plavaná
LuboO> Ty si aj pretekár?
- Sobota 8. ledna 2011 ve 14:09® osprey
troutkiller> Pak to vzala Daiwa z jedné vody načisto…
Co dělat. Existují kousky, ke kterým není mnoho alternativ, jestli vůbec jaké, takže jestli bude nejhůř a bude třeba, peněženka vydáví i vlastní střeva

- Sobota 8. ledna 2011 ve 14:07® osprey
chosebaits> Když mám trojháky, mám i kaprový podběrák s rameny 80 cm. Totéž na kaprech, na parmách apod. Všude, kde bych ho mohl využít. Dokonce si letos koupím ten dlouhý plavačkový na tyči. Ale snažím se cestu voda-podběrák-ruka-voda maximálně zkrátit. Nejkratší cesta je voda-voda. Źádná síť, odrbané ploutve apod.
Na pstruhovce mám trojhák zcela ojediněle a jedná se o projev zoufalství.
Štiku 105 je sice snadnější podebrat, zvlášť na slabém vlasci, ale myslím, že bych ji uměl i rukou. Svoje největší štiky jsem podebíral a nebyla náhoda, že jsem tam ten podběrák měl.
Mě vadí jakákoli ryba, která mi uteče s háčkem v puse, takže věř, že pokud nemám podběrák, opravdu ho v daném místě nepotřebuju.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 14:00® osprey
Alov> Na Nový rok?? Nevěřím. To by možná ani nedošli

- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:59® osprey
sus1> Na zádech mi visí foťák a v tašce mám druhý. Peru podběrák na P stojáky, tam jsou občas ryby přes pade a nějaká ta štika. U vody použiju podběrák málokdy – pokud možno přitáhnu rybu k sobě, cvaknu do ní dvě tři fotky (pokud je pěkná a je dobré světlo) a vyháknu ji.
Podebírám jen to, co nevezmu do ruky (nedosáhnu nebo rybu nedokážu uchopit) a pak když chci rybu vyfotit na suchu. Například si nevzpomínám, že bych loni sáhl na štiku podběrákem a u pstruha zoufale lovím v paměti.
Nějaké kapry, cejny ano.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:54® osprey
sus1> Idealisto
, u nás vydávají povolenky jen
v sobotu – první sobotu v měsíci od 14:00 do 16:00. - Sobota 8. ledna 2011 ve 13:53® osprey
troutkiller> Jenže pokud venku zůstaly ceny Daiwy beze změn (nevím jak to je), dost to místní prodejce poškodí. Čím dál víc lidí už si umí koupit věci ze zahraničí. Stát sice změní od dubna cenový limit pro odpuštění cla a DPH, ale mám pocit, že se to netýká států EU a navíc hodně lidí už si s dovozem z USA tak jako tak přivydělává.
Nevím, jestli to byl pro Daiwu dobrý krok.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:48® osprey
sus1> Když ošlapuješ s BL háky kolem pstruhovky, kde je přístup k vodě a ryby do 35 cm, moc ho neužiješ. Po desáté vycházce, kdy jsem ho ani nenamočil, jsem ho přestal brát.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:45® osprey
Alov> Když jsem byl ve Švédech, byli kolegové Poláci milí, veselí, ale sebrali vše, co mělo ploutve – a to to nebyly žádné socky.
Mám pocit, že ti by kuchli i potápěče…
- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:44® osprey
Sander> Jdu si pro papíry – jestli je vydávají. V nejhorším aspoň pro info, jestli někdy budou

To mi stačí, letos už jsem rybu viděl.
- Pátek 7. ledna 2011 ve 22:36® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
Noodling> Ale víš co – lidi chtějí přijet a něco chytit. Na tu štiku nebo candáta budeš muset hledat, kde jsou, zkoušet, čekat – a často budeš bez ryby. Je to trochu jiný rozměr než ti duháci. Těžší, náročnější na přemýšlení a tak.
Pro mě by výzvu představovali spíš síhové. Tém spíš, že na prut jsem ještě žádného nechytil.
No a v tom je ten problém – někdo se chce bavit, jiný dovalit maso a další si něco dokazovat…

- Pátek 7. ledna 2011 ve 22:30® osprey
- Diskuze: Plavaná
Bernard> Já ne. Já vážu vždycky ten aktuální.

- Pátek 7. ledna 2011 v 18:39® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
mvincik> V Mydlovarech je jediný problém – má to 34 hektarů. No a vem si vrták a hledej na té ploše ryby…