Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:35® osprey
osprey

džigit> Safari je na fakt velké ryby. Taková ta masivní zátěžovka. I na mě by to bylo moc. Navíc jsem si na větší ryby pořídil multíky.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:32® osprey
osprey

Tino> Já sekám záběr, když cítím záběr a když si nejsem jistý, sekám taky. Jistota je kulomet.

Nevím, jak citlivý máš prut a ruce, ani jak velké gumy a ryby máš na mysli. Ale chce to dobrý prut a naučit se rozlišit co nejvíc záběrů. Stoprocentní to samozřejmě nikdy nebude.

Pokud můžu mluvit sám za sebe, tak vyvíjím upřímnou snahu a v rámci možností se mi to jakž takž daří.

Odpověď na tohle bude jedno velké teoretizování.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:22® osprey
osprey

džigit> Levný a výkonný stroj je Penn Slammer nebo Spinfisher. Kapku těžké, chod taky není jako po másle, ale nechcou za to zas tak moc a dá se tomu hodně naložit.

Pokud jde o to koupit brutální sílu za hodně peněz, není to tak špatný nápad. Shimano se o něco podobného pokusilo modelem Spheros a WFT ještě navijáky No Mono.

Hodně životaschopný kousek je Ryobi Fishing Safari, ale do 4000 se nevejdeš:-)

Vydrž do toho veletrhu.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:57® osprey
osprey

džigit> Power Pro je solidní. Musí bejt, psali to na Internetu:-))

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:56® osprey
osprey

Sander> Já to neřeším, zatím mi nic neuteklo.

Ani se na to nějak neklepu. Jestli chytím něco zítra nebo za týden, jestli to budou dvě ryby nebo dvacet… Možná je to věkem.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:51® osprey
osprey

Sander> No jo, ty teď můžeš poručit větru dešti.

Tak ti děkuju, to abych sám sobě zaplatil papíry, abych z té oblevy něco měl:-))

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:49® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Libor> Televizi prakticky neznám. Viděl jsem ji o Vánocích.

Daleko lepší ale je, když ti to ten tloušťák sebere. Udělej si něco s červeným tělíčkem (ne ti, celé tenké tělíčko). To se jim moc líbí.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:47® osprey
osprey

džigit> Nepřežeň to s velikostí navijáku. Od Daiwy ti bude stačit 3500, od Shimana 4000 nebo 5000 a jinde ekvivalent.

Většinou je to hlavně o šňůře.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:45® osprey
osprey

Sander> Brzy budou. Plundrujou tamní největší zimoviště. Ta v okolí města probrali už dřív, ale to nebylo vidět tolik jako když se teď válejí ryby po nábřeží…

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:28® osprey
osprey

RM> Však to dneska vložili do Krátkých zpráv 4 lidi:-))

Viděl bych to, že v Plzni budou muset vysadit hodně kapříků, aby místní nezapomněli, jak vypadá záběr.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:26® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Libor> Vážu už asi 15 let. Jednociferné množství much ročně (loni jsem se překonal, bylo jich asi 14).

A mám pocit, že mám ty háky dva:-))

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:25® osprey
osprey

džigit> A co by to mělo umět?

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:19® osprey
osprey

džigit> Hodně slušný peníz. Koukal ses, za co mají v hospodě u Šimanů Spheros?

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:18® osprey
osprey

tomasito19> Prober to fakt při nákupu povolenky. Ta na dva pruty byla asi o stovku dražší. Ale ono se pořád něco mění a já jsem předčasně zestár, takže už mě mládeřnické povolenky přestaly zajímat. A nové papíry nemám, abych se ti podíval.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:16® osprey
osprey

Sander> Nekupuj si mě. Jsem nespolehlivý a pruty bych ti nenosil:-))

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:15® osprey
osprey

skwor> Tohle je jiný Exceler – ona to Daiwa nemá úplně jednoduché. Jestli jsou tam převody ze Saltigy a dokonce CRBB ložisko, tak by ani v zahraničí nebyl zrovna levný. Daiwa to má jak stavebnice – přidává nebo ubírá komponenty a vytváří různé verze. To písmenko za názvem mlže znamenat moc.

Jsem třeba přesvědčen, že Exceler a Seagate ve vel. 3500 (loňské verze) mají stejné tělo(základní korpus), ale uvnitř jsou úplně jiná střeva – převod, ložiska, osy, brzda, systém uložení cívky i klička je jiná.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 17:57® osprey
osprey

RM> V pohodě, budiž ti přána. Občas je třeba udělat si radost a jak jsem psal, za ty peníze je víc než dobrá.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 17:56® osprey
osprey

tomasito19> Na té první stránce, kam ti dal hraji odkaz, si najdi Soubory ke stažení a ten úplně dole by měly být současné rybářské předpisy. U mládeže to do nedávna bylo tak, že si mohla koupit povolenku na jeden nebo dva pruty (pořešil bych až si ji budeš kupovat přímo na místě a dozvíš se informace rovnou od pramene).

A jinak se jevíš docela jako optimista. Asi tam máte těch sumců dost.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 17:50® osprey
osprey

Hany> No, asi jsi to ode mě slíznul, ale neber si to příliš osobně:-))

Kapku bouřlivěji to se řešilo u sousedů a dávno předtím. Že v tom byl „namočený“ kamarád, tak o tom i něco vím.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 17:48® osprey
osprey

RM> Já čekám oblevu:-)) Ale jinak samozřejmě něco jiného je obchodní politika a něco jiného zdravý rozum.

Stella je super naviják už řadu let a za devět tisíc je to jenom otázka těch devíti tisíc:-)