Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 4. ledna 2011 ve 21:29® osprey
osprey

Arnej> Team do 14 g se vyskytuje asi ve třech variantách. Jeden med-fast, poměrně žvejkovitý, možná stavěný na muškařském blanku a pak rychlejší, který se loni nebo v závěru předloňského roku inovoval a ta nová verze připomíníná trošku Destinku. Rozhodně je tam krok vpřed proti předchozím letům. Měl jsem to v ruce a je to docela slušné, za žvejku bych to neoznačil.

Problém je, že Dragon má miliardu modelů, sem tam je inovuje, ale na výstavách se s ním nepotkáš. Je těžké udržet si přehled.

Úterý 4. ledna 2011 ve 21:25® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

kapr1> Dělat s každou verzí prutu jiné špičky by tu firmu zruinovalo. V průběhu času sice Shimano vyrobilo několik různých typů špiček, ale desetkrát tolik typů prutů.

Úterý 4. ledna 2011 ve 21:19® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

kapr1> To není plavačkářská dělička, to je matchka. Stačí, když budeš chytat 3 m od břehu. Lízátko prutem přidržuješ na pozici, kde lovíš.

Úterý 4. ledna 2011 ve 21:18® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

kapr1> BX a CX jsou verze, asi jako stará Fabie a nová Fabie. Často je rozdíl mezi verzemi velký, jsou to třeba i úplně jiné pruty. Ale proč měnit zaběhané názvy, když se to dobře prodává.

Úterý 4. ledna 2011 ve 21:13® osprey
osprey

Mr. Vydra> Koukal jsem na to, zítra to pořešíme s Davidem.

Úterý 4. ledna 2011 ve 21:12® osprey
osprey

kapr1> No lízátko je vysloveně na chytání v proudu. Akorát potřebuješ dost dlouhý prut, nejlépe plavačkářskou děličku.

Úterý 4. ledna 2011 ve 21:10® osprey
osprey

PetrC> Ustupuješ ze svých pozic, drž se.

Ale měl jsem těch navijáků se sluníčkem letos v ruce dost a jsou poměrně návykové. Pohledy na cenovky již méně…

A co se musí troutkillerovi nechat, tak na Plutonu jsem nenašel chybu a kombinace magnetické a mechanické brzdy dovoluje regulovat si otáčky líp než to dokážu s Ambassadeurem.

Ale mám Abu rád. Je to takový rybářský Kalašnikov. Jednoduché, funkční, snadná údržba.

Pondělí 3. ledna 2011 ve 22:32® osprey
osprey

dam> Proto je problém dávat univerzální rady. Většinou je to tak, že člověk dělá co může.

Pondělí 3. ledna 2011 ve 22:26® osprey
osprey

balda9> Pstruh bojuje víc dynamicky – hodně sebou mlátí.

A ta UL bez protihrotů je chvályhodná. Já ji dost omezil, i když ne na nulu – ostatně na pstruhovce je to většinou UL. Snažím se ale naučit chytat větší ryby.

Pondělí 3. ledna 2011 ve 22:20® osprey
osprey

balda9> Brousím i zamačkávám. Měl jsem kdysi jigové hlavy, kde 50% pokusů o zamačknutí protihrotu končilo ulomením celé špičky háčku, tak jsem se naučil oboje.

Ale nástrahy na velké ryby nechávám s protihroty. Jerk bez protihrotů mi přijde dost ztrátový. Naopak gumy na okouny, co nám plavou v řece žádný protihrot nepotřebují. A na pstruhovce máme BL povinné.

Pondělí 3. ledna 2011 ve 22:17® osprey
osprey

Noodling> Jo, sleduju to. Ale nemám povolenku a naše MO je vydává jeden den v měsíci.

Většinou otravuju předsedu doma. Zatím mi vždycky vyhověl, tak uvidíme. Nepospíchám, mám co dělat a rybu jsem držel v ruce naposledy včera.

Pondělí 3. ledna 2011 ve 21:59® osprey
osprey

hraji> U nás by kolegové asi rybu nedali. Splávek ledem jen tak neprohodíš:-))

Pondělí 3. ledna 2011 v 0:20® osprey
osprey

sus1> My už nejsme na dírkách.

Ale je to někde o Budějovic na jih.

Pondělí 3. ledna 2011 v 0:15® osprey
osprey

sus1> Je to stylové a nelepí se ti sníh na ksicht. :-)

Neděle 2. ledna 2011 ve 23:23® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 2.1. 2011 | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Tak mě kolegové Sander s hechtem vytáhli na díky. Napřed se mi až tak úplně nechtělo, ale nakonec jsem rád, že jsem jel. Bylo slušné počasí, hodně veselá nálada a dokonce i ryby se nachytaly. Akorát jsem měl víc fotit.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img39934.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img39935.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img39936.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 1. ledna 2011 v 19:06® osprey
    osprey

leiter> Ono to tak bude. Ještě je kousek od Strakonic Jinín a v Písku Šarlák – ten taky patří pod Blatenskou rybu. Ale já na soukromáky moc nechodím.

Sobota 1. ledna 2011 v 19:04® osprey
    osprey

lukyno123456> A s čím chceš poradit? Je to jak jsi napsal, když ti vezme sumec, tak ti to prut snad vydrží.

Sobota 1. ledna 2011 v 19:02® osprey
    osprey

Looser> Neboj, já se mu taky vyhnu. Buď bych se o něj moc bál nebo bych si o sobě moc myslel. Ani jedno není ideální.

Joko> Myslím, že kdo tam opravdu chce, nakonec se tam fakt dostane. Nejhorší jsou trajekty. Kdyby odpadly, hned by to vyšlo o dost levněji. Navíc se platí za auto, takže je lepší, aby v něm bylo co nejvíc lidí, čímž se náklady výrazně sníží.

Pátek 31. prosince 2010 ve 22:56® osprey
    osprey

Joko> Já byl nahoře poprvé, když mi bylo třicet osm. Ono to všechno má svůj čas.

A metrovka? Vždycky jsem si říkal, že jednou to plácne a bude tam. No a jednou to pláclo…

Pátek 31. prosince 2010 ve 21:20® osprey
    osprey

Joko> Jo, jedeme za štikami. Přece jen je tam větší šance na pěknou rybu a navíc člověk se má celé měsíce na co těšit.

A pokud jde o to, co umím – musím se hodně snažit, abych se vyrovnal kamarádům. Jsou zatraceně dobří:-))