Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:54® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
1Mara> Tu zprávu? Jo, narazil jsem na to.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:52® osprey
Dejwík2504> Kdyby v jícnu, někteří snad až v řiti

Ale někdy se to povede i v tlamě. Záleží na spoustě věcí.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:51® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Looser> Zlatý a hodně hezký? To bych možná věděl.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:50® osprey
Tak jsem při hledání krátkých zpráv na síti narazil na článek, na co všechno si turisté na dovolené stěžují – posuďte sami (cituji):
K nejbizarnějším záznamům patřil stesk, že na pláži bylo moc písku a že v moři plavala ryba. »Nikdo nám neřekl, že v moři budou ryby. Děti byly v šoku,« napsal stěžující si turista.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:42® osprey
- Diskuze: Plavaná
pruhac> Ty hmotnosti jsou dost brutální. Při 6 m musí dobrá boloňka vážit něco mezi 200 – 300 g. Pokud se chceš pohybovat v téhle cenové kategorii a držet to při lovu v ruce, radši jdi do pětimetrového modelu.
Anebo si opravdu zajdi do obchodu to osahat. Já Trabucco mám. Kromě problémů se servisem jsem s tím prutem už roky spokojen. Servisovaly se věci, které jsem na tom rozbil já nebo mé okolí, takže o prutu samém nemůžu říct křivé slovo.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:28® osprey
pruhac> Pokud jde o boloňku, zkus koupit něco, co jsi držel. Rozdíly jsou velké. Anebo aspoň sleduj, kolik ta věc váží, i když v tomto ohledu výrobci dost kecají. Kamarád jednou vybíral boloňku a nosil po obchodech váhy a to se dozvěděl věci

- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:18® osprey
1Mara> V pohodě. Samozřejmě já je nemasím, uříznu jim to u tlamy. Ale jestli jsem jich za život chytil deset, tak je to moc. Zato jsem měl mníka 17 měsíců v akváriu. Dostal jsem ho v líhni. Kdyby nebyl tak chladnomilný, byla by to nejlepší ryba, co jsem kdy měl.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:16® osprey
Bernard> Na boloňkování je 5 m boloňka krátká, to určitě, ale na takovou tu plavanou za pochodu mi vyhovuje. Jinou ani nemám. Je to delší než matchka a pořád ještě můžu vyháčkovávat ryby rukou ve vodě bez použití podběráku. U delších už bych se bál o špičku.
Problém je právě v tom, co s tím chce budoucí majitel dělat. Souhlasím s tím, že 6 m je nejpoužívanější a asi nejuniverzálnější délka.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:09® osprey
1Mara> Kdes je měl těch 14 dní?
A pokud jde o mě, radši ať se většina těch ryb připravuje na výtěr a futruje se než aby se pokoušela 14 dní vyblejt můj zažranej háček.
Mě stačí, když si takhle ospravedlním toho jednoho dva. Prostě mám ryby rád.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 13:06® osprey
Kazan> Ale jo, jistě. Jenže to, že by mládež do 18 neměla chlastat je dáno celkem jasně a taky je to každýmu buřt. A věta, že dvojitá plná čára není zeď, ta je legendární.
O neschopnosti svazu dělat věci pořádně jsem se už párkrát vyjadřoval. Ale chytej prý má se svazem dobré vztahy a tak to nesmím přehánět.

- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:58® osprey
1Mara> Určitě neumře každej. A určitě to každej nevyvrhne.
Pro mě je ta ryba příliš cenná, aby pro mě znamenala jen jednu z mnoha čárek na výřadu toho, co jsem chytil. Ale ten zážitek chytit tu jednu dvě, to je fajn.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:53® osprey
Dejwík2504> Je jeden důvod, proč já málo chodím na mníky – oni se dost zažírají. A pouštět zažrané ryby se mi nechce. Vlastně ani nechodím na mníky, já chci jednou za rok nebo ob rok tu rybu vidět. Většinou ani nechytám na dva pruty, ale na jeden na cit. V životě jsem jich chytil pár a stačí mi to.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:49® osprey
pruhac> To mě těší. V zimě je zábava důležitá, v létě se zabavíme na rybách.
A pokud jde o mě, já padám do vody i s prutem a foťákama

- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:42® osprey
sethy> Víš, on to byl docela porod. Třeba karikatury jsem už několik let nedělal. A dělat to s nevykreslenou rukou je něco strašného.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:37® osprey
Dejwík2504> Vzhledem k tomu, že nikdo, kdo tě vidí u vody chytat, nemůže tvrdit, že chytáš jeseny nebo mníky, tak ti to nikdo nemůže zakazovat.
Takže se mníci i jeseni chytají. A dokonce i zabíjejí a berou. Dodržování zákonů není silnou stránkou obyvatel naší zemičky.
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:35® osprey
sethy> Samozřejmě článek. Jaksi to nemohlo počkat.
Dělám sice i na jiné věci, která by se ti mohla líbit, ale ta může počkat.
- Pátek 31. prosince 2010 v 0:24® osprey
Dejwík2504> Zákony jsou v této zemi jen jedny a jsou nadřazeny nějakým rybářským předpisům.
- Pátek 31. prosince 2010 v 0:11® osprey
PetrC> Zítra se podívej na chytej, co jsem dnes celý den dělal.
Pokud jde o Daiwu, tak kdybych ten odpracovaný čas (a tím nemyslím chytání) chodil třeba na melouchy na stavbu, mohl bych si koupit nejmíň dvě a hodně dobré. Takže doufám, že mi opravdu nějaká zbyde.
- Pátek 31. prosince 2010 v 0:05® osprey
Dejwík2504> Kdyby tě to zajímalo, přečti si kapitolu Ochrana ryb v našem atlase.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 22:41® osprey
Looser> Jo, pročuměl jsem tam předloni v mrazu pěkných pár nocí. To jsem měl ještě čas.
No a rybu jsem nedal… No a na to konto mám problémy vyrazit, protože představa, jak tam budu zase čekat jestli něco a ono nic a následně to budu za klávesnicí dohánět ve dvě ráno, ta mě spolehlivě odradí.