Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 22:20® osprey
osprey

Looser> Já už se na mníky chystám asi tři měsíce. Tím pádem myslím, že už je vypustím.

Poslední dobou cykluji mezi postelí, klávesnicí, ledničkou a koupelnou.

Čtvrtek 30. prosince 2010 v 0:17® osprey
osprey

Libor> Všechny převody navijáků začínají větším číslem, bo jsou to převody do rychla. Jsou i převody do pomala, to pořadí má smysl.

Je jedno, jak si to píšou lidi, ale vidět to na krabici napsané obráceně, klesla by ve mě důvěra v to, co je uvnitř.

Středa 29. prosince 2010 v 17:26® osprey
osprey

Dejwík2504> On to nejspíš jenom někdo blbě napsal. Je to poměr a matematicky poměr udává vztah nový ku původnímu.

Takže z mého pohledu matematika (učil jsem to 16 let) je původní jedna otáčka kličky a od ní se odvine 5,2 otáčky rotoru. Mělo by to být 5,2:1. Takový poměr je větší než 1 a znamená zvětšení, navýšení počtu. Což odpovídá.

1:5,2 je zmenšení a znamenalo by to opak.

Pro kontrolu: měřítko zvětšení mikroskopu – např. 400:1 měřítko zmenšení mapy – např. 1:25 000

Já to učil sedmáky. Příjemné studium.:-))

Středa 29. prosince 2010 v 17:20® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

cormaxx> V článku z brněnského veletrhu jsem popisoval nějaké Milo.

Ale jinak to moc nesleduju.

Měl jsem ovšem teď nedávno v ruce jednoho Cormorana (tři ložiska, něco přes 700 Kč) a chovalo se to dost slušně. Jedinou otázkou je výdrž.

Středa 29. prosince 2010 v 0:05® osprey
osprey

jarad> Je třeba si ujasnit priority – woby, prut, Caldia… Co doopravdy potřebuješ?

Středa 29. prosince 2010 v 0:03® osprey
osprey

timbab> Jo, ten můj krátký paternoster už nemá k tomu půlbalatonu daleko.

Středa 29. prosince 2010 v 0:01® osprey
osprey

Dejwík2504> Veliký. Ten 5,2:1 5,2 x zrychluje, ten 1: 5,2 zpomaluje.

Tento příspěvek byl editován 28.12.2010 23:02:20 uživatelem osprey.
Úterý 28. prosince 2010 ve 23:13® osprey
osprey

timbab> Dají. Proto jim nedám moc prostoru. Jak na to sáhnou, tak to přinejmenším vidím.

Ale samozřejmě se to mění. Záleží i na spoustě jiných věcí. Já to sem napsal, aby řeč nestála. Pravda je, že mám ty délky tak 12 a 20–25 cm – když začínám. Když to není dobré, něco se s tím udělá.

Úterý 28. prosince 2010 ve 22:42® osprey
osprey

sus1> Myslím, že ještě celý leden.

Úterý 28. prosince 2010 ve 21:43® osprey
osprey

Sander> Ale já možná jo. Jenže není čas. A když je čas, není počas…

Úterý 28. prosince 2010 ve 21:31® osprey
osprey

kapr1> Viděl jsem pískovny, ze kterých to tak blbě nečiší. Některé se mi i líbily.

Úterý 28. prosince 2010 ve 21:29® osprey
osprey

kapr1> Já to co timbab a všechno ještě kratší.

Úterý 28. prosince 2010 ve 21:28® osprey
osprey

Jak.novi> Já taky ne. Ale vzhledem k tomu, že jsem ani nenahodil, tak bych se neměl divit, že?

A to mám v mrazáku hromadu rybích mrtvolek z výlovu. Ani se nepodívaly k vodě…

Úterý 28. prosince 2010 v 15:28® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

wallys> Hodil jsem to video do videí.

A mimochodem, tohle byla jedna z posledních kapek.:-)

Až se nahromadí finance, nějaký ten kajak bude. Nevím, jestli za rok nebo za tři, ale mobilita je u mě nade vše a s tímhle se dá zvládnout fakt dost.

Pondělí 27. prosince 2010 ve 22:37® osprey
osprey

worlik> Jistě, máš naprosto pravdu. Jenže dneska je práce drahá a lidem se dělat nechhce. Nějaké udržování vodních ploch ve veřejném vlastnictví nikoho netrápí. Teprve když začnou zanikat, láme si s tím pár jedinců hlavu.

Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:51® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Libor> Děkuju:-))

Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:45® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Libor> Holt někteří jedinci si libují v luxusu:-))

Já používám sprosté plastové výrobky, pardon, výrobek. Navíc bych se svou zásobou much trpěl pocitem, že mám tu krabici v podstatě prázdnou.

Ale vyřiď tomu chlápkovi, co ti ji dělal, že si ty dva tisíce za práci zaslouží :-D :-D

Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:35® osprey
osprey

cormaxx> Ano, tohle. Výhoda – rychlý návin při nízkém převodovém poměru, snadné smekání vlasce z cívky a tudíž delší hody, menší kroucení vlasce.

Pondělí 27. prosince 2010 v 19:56® osprey
osprey

Mejra> Však povídám, že už jsem hledal.

A taky musejí existovat nějaké objektivní důvody, kvůli kterým si mě David vydržuje jako redaktora:-))

Pondělí 27. prosince 2010 v 19:52® osprey
osprey

cormaxx> Je to převlečená Daiwa. Není to nejhorší, ale nepřekročí to stím své cenové kategorie.

Já teď šilhám po takových těch věcech s velikým průměrem cívky. Tohle je přesný opak.:-)