Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 22:20® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Looser> Já už se na mníky chystám asi tři měsíce. Tím pádem myslím, že už je vypustím.
Poslední dobou cykluji mezi postelí, klávesnicí, ledničkou a koupelnou.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 0:17® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Libor> Všechny převody navijáků začínají větším číslem, bo jsou to převody do rychla. Jsou i převody do pomala, to pořadí má smysl.
Je jedno, jak si to píšou lidi, ale vidět to na krabici napsané obráceně, klesla by ve mě důvěra v to, co je uvnitř.
- Středa 29. prosince 2010 v 17:26® osprey
Dejwík2504> On to nejspíš jenom někdo blbě napsal. Je to poměr a matematicky poměr udává vztah nový ku původnímu.
Takže z mého pohledu matematika (učil jsem to 16 let) je původní jedna otáčka kličky a od ní se odvine 5,2 otáčky rotoru. Mělo by to být 5,2:1. Takový poměr je větší než 1 a znamená zvětšení, navýšení počtu. Což odpovídá.
1:5,2 je zmenšení a znamenalo by to opak.
Pro kontrolu: měřítko zvětšení mikroskopu – např. 400:1 měřítko zmenšení mapy – např. 1:25 000
Já to učil sedmáky. Příjemné studium.

- Středa 29. prosince 2010 v 17:20® osprey
- Diskuze: Feeder
cormaxx> V článku z brněnského veletrhu jsem popisoval nějaké Milo.
Ale jinak to moc nesleduju.
Měl jsem ovšem teď nedávno v ruce jednoho Cormorana (tři ložiska, něco přes 700 Kč) a chovalo se to dost slušně. Jedinou otázkou je výdrž.
- Středa 29. prosince 2010 v 0:05® osprey
jarad> Je třeba si ujasnit priority – woby, prut, Caldia… Co doopravdy potřebuješ?
- Středa 29. prosince 2010 v 0:03® osprey
timbab> Jo, ten můj krátký paternoster už nemá k tomu půlbalatonu daleko.
- Středa 29. prosince 2010 v 0:01® osprey
Dejwík2504> Veliký. Ten 5,2:1 5,2 x zrychluje, ten 1: 5,2 zpomaluje.
Tento příspěvek byl editován 28.12.2010 23:02:20 uživatelem osprey. - Úterý 28. prosince 2010 ve 23:13® osprey
timbab> Dají. Proto jim nedám moc prostoru. Jak na to sáhnou, tak to přinejmenším vidím.
Ale samozřejmě se to mění. Záleží i na spoustě jiných věcí. Já to sem napsal, aby řeč nestála. Pravda je, že mám ty délky tak 12 a 20–25 cm – když začínám. Když to není dobré, něco se s tím udělá.
- Úterý 28. prosince 2010 ve 22:42® osprey
sus1> Myslím, že ještě celý leden.
- Úterý 28. prosince 2010 ve 21:43® osprey
Sander> Ale já možná jo. Jenže není čas. A když je čas, není počas…
- Úterý 28. prosince 2010 ve 21:31® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
kapr1> Viděl jsem pískovny, ze kterých to tak blbě nečiší. Některé se mi i líbily.
- Úterý 28. prosince 2010 ve 21:29® osprey
kapr1> Já to co timbab a všechno ještě kratší.
- Úterý 28. prosince 2010 ve 21:28® osprey
Jak.novi> Já taky ne. Ale vzhledem k tomu, že jsem ani nenahodil, tak bych se neměl divit, že?
A to mám v mrazáku hromadu rybích mrtvolek z výlovu. Ani se nepodívaly k vodě…
- Úterý 28. prosince 2010 v 15:28® osprey
- Diskuze: Sumcařina
wallys> Hodil jsem to video do videí.
A mimochodem, tohle byla jedna z posledních kapek.

Až se nahromadí finance, nějaký ten kajak bude. Nevím, jestli za rok nebo za tři, ale mobilita je u mě nade vše a s tímhle se dá zvládnout fakt dost.
- Pondělí 27. prosince 2010 ve 22:37® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
worlik> Jistě, máš naprosto pravdu. Jenže dneska je práce drahá a lidem se dělat nechhce. Nějaké udržování vodních ploch ve veřejném vlastnictví nikoho netrápí. Teprve když začnou zanikat, láme si s tím pár jedinců hlavu.
- Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:51® osprey
- Diskuze: Muškaření
Libor> Děkuju

- Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:45® osprey
- Diskuze: Muškaření
Libor> Holt někteří jedinci si libují v luxusu

Já používám sprosté plastové výrobky, pardon, výrobek. Navíc bych se svou zásobou much trpěl pocitem, že mám tu krabici v podstatě prázdnou.
Ale vyřiď tomu chlápkovi, co ti ji dělal, že si ty dva tisíce za práci zaslouží

- Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:35® osprey
cormaxx> Ano, tohle. Výhoda – rychlý návin při nízkém převodovém poměru, snadné smekání vlasce z cívky a tudíž delší hody, menší kroucení vlasce.
- Pondělí 27. prosince 2010 v 19:56® osprey
Mejra> Však povídám, že už jsem hledal.
A taky musejí existovat nějaké objektivní důvody, kvůli kterým si mě David vydržuje jako redaktora

- Pondělí 27. prosince 2010 v 19:52® osprey
cormaxx> Je to převlečená Daiwa. Není to nejhorší, ale nepřekročí to stím své cenové kategorie.
Já teď šilhám po takových těch věcech s velikým průměrem cívky. Tohle je přesný opak.