Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 27. prosince 2010 v 19:49® osprey
osprey

Mejra> http://www.fishingtackle24.de/…uct_info.php?…

Myslím, že Shimano dělá Beastmastera v přijatelných parametrech. Ale připouštím, že tahle kombinace vlastností se u nás hledá blbě. Taky jsem hledal:-)

Pondělí 27. prosince 2010 v 19:33® osprey
osprey

Mejra> Tak třeba DAM Calyber baitcast: http://www.fishingtackle24.de/…uct_info.php?…

Je to trochu míň, reference by ti poskytl kolega sethy.

Ještě se někam mrknu.

Pondělí 27. prosince 2010 v 19:10® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Sumík> Žlutá je dost dobrá, taky jsem si ji koupil. Vypadá pěkně, ale vodu ještě neviděla.

Kulatá, hladká, trochu naddimenzovaný průměr (mám verzi 0.25 mm na sumcovou vláčku).

Pondělí 27. prosince 2010 v 19:08® osprey
osprey

Mejra> A co kdybys sem tu délku a gramáž napsal, když máš reálnou představu. Třeba pak bude to radění snazší.

Pondělí 27. prosince 2010 v 19:07® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Hooper> Jednoduchý test – dej na louce na cca 40 m deset hodu klipovaných a 10 neklipovaných a sleduj rozptyl (samozřejmě si nedávej žádný orientační bod – na hladině taky není).

Pondělí 27. prosince 2010 v 19:05® osprey
osprey

Hooper> Zaklipování ti omezí rozptyl krmení a to tak, že hodně. S trochou cviku naházíš na 40 m krmení do plochy 1×3 m. Bez toho to bude tak 4×4 m.

Úplně jinak stáhneš ryby. Jsou na menší ploše a záběry chodí skutečně mnohem rychleji za sebou.

Pokud klipuješ s gumičkou a ne kmenovým vlascem do klipu, tak na těch 40 m se kmenový vlasec protáhne o slušný kus než návazec praskne, takže s trochou štěstí dokážeš i odklipovat. Ale počítat s tím, že velkou rybu často utrhneš, to stejně musíš.

Pro závodníky je tohle umění důležité a dělají to často, protože na záběr kapra se spoléhat nedá.

Pro mě je důležité to umět. To, že tak chytám třeba jen dvakrát za rok, to už je jiná.

Taky můžu mít zaklipovaný prut, se kterým jen krmím (bez háčku) a druhým se snažit tu přesně zakrmenou zónu co nejlíp trefovat.

Pondělí 27. prosince 2010 v 18:44® osprey
osprey

Radek Vybíral> Sumec 180 cm většinou bude mít pod 40 kg a stotřicítka pod 20 kg.

Otázku jsi dal do přívlače, takže předpokládám, že budeš vláčet. Pak bych bral pletenku někde mezi 20 – 28 kg. Sám takovou mám, úspěšně vyzkoušenou na rybě, které do těch 180 cm moc nechybělo.

Pořád je to ale kompromis s ohledem na zbytek sestavy. Bude tam pár minut, kdy si ta ryba bude vandrovat, kde si vzpomene a tu šňůru přitom klidně někde zamotá nebo o něco předře. Proto sumcaři používají ještě daleko silnější. Ale s těmi se už blbě vláčí.

Pondělí 27. prosince 2010 v 18:39® osprey
osprey

Mejra> Castingové pruty se seženou. Asi nejvíc jich je na tom rsp-fishing. Mám odtud dva a celkem spokojenost, zvlášť Team 230 cm do 35 g je moc povedený.

Najdou se i Daiwy, Cormorany, Jaxony, Fenwicky, St. Croix…

A není problém nechat si něco třeba i postavit. Vyjde to dráž ale můžeš si toho dost navymýšlet a mnohdy se podaří výrazně překročit kvalitu tovární produkce.

Pondělí 27. prosince 2010 v 18:35® osprey
osprey

skwor> Vždyť to má zábradlí, tam není čeho se bát.:-)

Pondělí 27. prosince 2010 v 18:33® osprey
osprey

Hooper> Klipování je celkem běžná věc, akorát se člověk musí věnovat prutu. A samozřejmě zrovna kapr není druh ryby, při jejímž lovu by to mělo nějakou výhodu.

Sám klipuju málo, protože většinou chytám na malou vzdálenost, ale vyzkoušel jsem na větších vodách s cejny a výrazně to zvedá počet záběrů.

Pondělí 27. prosince 2010 v 18:29® osprey
osprey

kerob> I já jsem už mockrát „feedroval“ s boloňkou. Má to celou řadu výhod – hlavně těch 5 metrů prutu.

Neděle 26. prosince 2010 ve 23:26® osprey
osprey

balda9> Myslím, že nebude žádný problém koupit ji na místě.

Neděle 26. prosince 2010 v 19:16® osprey
osprey

Mr. Vydra> Je otázka jak moc chceš toho sumce chytit, jak má být velký a jakými prostředky vládneš. Nějaká základní sestava se za tu cenu koupit nechá – vláčecí i sumcařská. Ale nejde jen o ten cajk – u sumcařiny budeš muset vozit velké nástražní ryby, zavážet nebo zaplavávat montáže, dřepět u toho (vyzkoušel jsem to jednou a nemít tam tři kamarády, utek bych po hodině) a tak.

Neděle 26. prosince 2010 v 18:56® osprey
osprey

1Mara> Asimetrickej – jako asi metr vysokej, asi metr širokej, asi metrák živý váhy?

Doufám, že tě o Vánocích nenaštvu, ale máš tam chybičku a prostě jsi mi nahrál na smeč:-))

Neděle 26. prosince 2010 v 18:53® osprey
osprey

Mr. Vydra> Vláčecí cajk by se do těch 5000 pořídit dal. Ale u vláčení bolí hlava a ruce.

Neděle 26. prosince 2010 v 18:50® osprey
osprey

Mega-Fish> Koukni se sem:

http://www.formy.estranky.cz/…/olovo/olovo

Tady ho můžeš koupit už vyčištěné.

Neděle 26. prosince 2010 v 18:47® osprey
osprey

kapr1> Já na nich chytal jeden den. Už nebudu. Příliš blízko civilizace, příliš umělé vody, příliš obyčejné ryby. Dost rybářů, dost daleko od mého bydliště.

Pár větších kaprů a amurů tam asi plave, ale to i jinde.

Asi by to vyhovovalo někomu, kdo přijede autem, postaví „kulometný hnízdo“ (stojan s pruty) a zapadne do křesla v očekávání kapra 40+.

Neděle 26. prosince 2010 v 18:42® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Mega-Fish> Zabíjet čas? Já ho nemám. Když chci udělat nějakou rukodělnou věc na ryby, tak se na to vždycky chystám několik měsíců.

Ale teď o Vánocích jsem se dokonce díval několik hodin na televizi…

Neděle 26. prosince 2010 v 18:40® osprey
osprey

noba> Co se pamatuju, tak asi 260 000. Další lidi jsou v MRS, takže pokud bys to chtěl celorepublikově, bude to víc.

Neděle 26. prosince 2010 v 0:33® osprey
osprey

Mr. Vydra> V některých situacích se na Stormy dá zachytat, nejsou špatné ani nějak mimořádné. Spíš záleží, jak si v daných podmínkách umíš vybrat nástrahu a zaujmout ryby.

Vzhledem k tomu, že jsou to většinou barevné zvukové plasťáky, účinkují hlavně po zahájení a na blbé ryby.