Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 18. prosince 2010 v 18:20® osprey
- Diskuze: Feeder
kapr1> Jde o to, co chceš, aby to dělalo. Dává se pletenka, svlékací šňůrky, vlasec, fluorocarbonový vlasec.
Musí vzniknout sestava s požadovanými vlastnostmi, takže v první řadě je třeba vědět, co se od kaprové montáže dá chtít. Nějaké montáže na kapry tu jsou i ve videích a podvodní záběry jak kapři žerou koule taky. Zkus se podívat.
- Sobota 18. prosince 2010 ve 14:54® osprey
kapr1> Chytám s vlasci 0.20 – 0.25 mm, podle vody a velikosti ryb. Největší ryby jsem samozřejmě nachytal při těch několika málo návštěvách soukromáků. Montáže jsou takové jemnější kopie kaprařských. Háček podle velikosti koule – obvykle č. 4 – 6 opět „kaprařského typu“. Všechno to platí pro stojáky bez vázek. Tam ani desetikilová ryba není problém.
No a čím větší koule, tím blíž to má ke kaprařině. Nevím proč, s peletami mi to tak nejde. Zkoušel jsem je taky (od Sensasu) a prostě nemám tolik záběrů a už vůbec ne tak velké ryby.
Pokud jde o krmení, jak se dá směs, slézá se kolem toho havěť. Lepší je držet se jen velkých nástrah – naházet nebo nastřílet koule a pelety a dost pomůže PVA pytlík s hrstí téhož (dá se do něj celá montáž a nějakých 40 m se to s heavy feederem nahodí).
- Sobota 18. prosince 2010 ve 13:21® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
Srneček> Já vím, rád bych ti pomohl, ale nemám v podstatě jak.
- Sobota 18. prosince 2010 ve 13:20® osprey
kapr1> Já jsem dobře používal na feeder i 14 – 18 mm. Když do pekla, tak s plnou parádou. Desítky cucá kdejaká havěť

- Pátek 17. prosince 2010 ve 22:33® osprey
mannice> Nevím a ani nevím nakolik si můžu dovolit vynášet informace z jeho „kuchyně“. Popovídej si o tom přímo s ním.
- Pátek 17. prosince 2010 ve 22:08® osprey
Poky> Víš, ono je to těžké. Definitivní rozhodnutí dělá David – je producent, kameraman, střihač a kdoví, co ještě. Já si vždycky jenom vymyslím scénář a pokusím se nevypadat před kamerou jako pako. Takže ta otázka by měla spíš směřovat na něj.
Nějaké úvahy byly. Ale náplň musí být nad rámec předchozích dílů a to nebude jednoduché. Takže nevím.
- Pátek 17. prosince 2010 ve 21:59® osprey
Poky> Tak nějak. Nechci se zakopat ve virtuálním světě, dost na tom, že se teď živím prací na počítači. Navíc se takhle opravdu jen málokdy řeší něco zásadního.
- Pátek 17. prosince 2010 ve 21:56® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
Srneček> Viz regulova odpověď. Žádný z adminů nemá přístup do databáze ani do zdrojového kódu stránek.
Visí to na Radimovi.
- Pátek 17. prosince 2010 ve 21:51® osprey
Poky> Gratuluju. Facebook, ICQ, Skype – všechno prošlo mimo mě.

- Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 22:13® osprey
- Diskuze: Sumcařina
sidla_napajedla> Nepleteš. A pokud jde o tu vábničku – je to cílený lov sumce. U nás ti za to v květnu seberou papíry a já bych jim zatleskal.
Jestli máte jiná pravidla, budeš to muset konzultovat s někým, kdo o nich rozhodl. Tady ti napíšeme maximálně svůj názor, ale ne to, jestli je to tam u vás OK nebo ne.
- Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 21:03® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
Robur> Tvé dny se krátí…
- Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 20:33® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
vodar> Ahoj. To je dobře, že jsi dojel.
V Čechách je to snad jen na tomhle e-shopu: http://www.rybashop24.com/…100-SHL.html
a kupovat to za tu cenu je holý nesmysl, protože v cizině je to mnohem levnější:
- Čtvrtek 16. prosince 2010 v 19:53® osprey
Mohl by mít kolem metru, ale na 120 cm nevěřím. Ačkoli se snaží schovávat ruce, jsou vidět a to předpažení tam je.
Každopádně já takového ani v reálu neviděl.
- Středa 15. prosince 2010 ve 23:58® osprey
džigit> To má 87 deka, kdo by s tím vláčel?
U nás bych dal limit 400 g, ve Španělích možná 600 g, ale to už je na vláčku fakt dost.
- Středa 15. prosince 2010 ve 22:54® osprey
Fishing Team Romeo> Já si to dovedu představit. Vše, co jsem ti popsal, je z kovu. Jsou to top navijáky, které po celém světě platí za velmi odolné kousky. Na Certate 4000 mám svého jediného slušného sumce (174 cm). Nebyl problém. Myslím, že to čtvrt hodiny ani netrvalo.
Nevím, jak je to s cenami. Z Pennů jsou slušné Slammer a Spinfisher a jsou relativně levné, ale jsou ve větších velikostech dost těžké.
Jeden z nejlepších smekáčů na velké ryby je ta Saltiga, ale je drahá. Nevím kolik do toho ten kolega hodlá vrazit ani na jaký prut to bude chtít namontovat.
- Středa 15. prosince 2010 ve 22:45® osprey
hecht> Přestaň slintat po lodi. Včilkaj můžeš pěhat po hladině jak Kristus pán.
Vrták je to, co potřebuješ.
- Středa 15. prosince 2010 ve 22:40® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
RM> Proto jsem ho zatím neutopil. Až mi začne nahlížet oknem do ložnice…

Ale fakt je, že sus1 je životabudič. Nutí lidi být neustále ve střehu – tady na webu i v terénu.
- Středa 15. prosince 2010 v 0:23® osprey
- Diskuze: Plavaná
timbab> Tady taky. Dnes jsem se nedokázal vyhnout protijedoucímu autu aniž bych raději zastavil. Byl to jen 2 km úsek, ale závěje do půlky silnice.
- Středa 15. prosince 2010 v 0:05® osprey
timbab> Já nevím, tady jde teplota rapidně dolů. Očekával bych chabý úlovek a mizené fotky, takže radši budu pracovat a čekat, až bude líp.
Absťák začnu mít tak v lednu. Pak je i plotička dobrá

- Středa 15. prosince 2010 v 0:03® osprey
hraji> Já vím, že je to legrace. A pokud jde o ty dírky – prostě tam nepůjdu se jen bavit. Musí se u mě sejít absťák a slina na rybu. To je tak jednou do roka.