Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:51® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

R.P1987> Mivardi špice jsou ucházející a proti Šímu za babku. Ale já mám Shimano špice roky (na 6 prutech), vyhovují mi a ještě jsem žádnou nezlomil. Nikdy jsem nekupoval náhradní. Koupil jsem dvě navíc v bazaru a tři mám z doby, kdy jsem rolámal při blbnutí před kamerou prut a myslím, že to mám na roky.

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:48® osprey
osprey

skwor> S tou hlínou je to recht. Ale beton je taky svinstvo:-)

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:47® osprey
osprey

mannice> Tyhle problémy mě vedly k mnoha filozofickým úvahám, včetně těch o nesmrtelnosti chrousta.

Dnešní virtuální mládež je schopná přenášet letadlovou loď na flešce a v otázce reálných problémů duševně zakrňuje:-)

Naše generace se řezala plaňkama z plotu, házela po sobě opravdovým kamením, rozebírala ostrou munici, míchala Travex s cukrem a co je překvapivé – nikdy se nikomu nic nestalo.

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:35® osprey
osprey

sethy> Maminka mi nebránila. Byl jsem malý a nezkušený, takže transport díry byl nad moje síly.

Tak jsem si ji tam nechal. Jenže druhý den už tam nebyla. Nějakej hajzl mi ji ukrad… :-((

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:33® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> Ono je to možná o něco víc na takovou tu „moji“ plavanou. Stoupneš si do řeky a pouštíš splávek s proudem. Zakrmit přirozeně možno, i když já, jsa zparchantělý z vláčky, to dělám, jen když musím.

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:31® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Sumík> Je nesmysl nemít představu jaká je někde hloubka. Ale představ si montáž, kde je zátěž na konci (spadne na dno), kus nad ní plovák a mezi ně dáš na boční přívěs rybu (musí se to ošetřit, aby se nezamotala). Jak vysoko od zátěže si ji dáš, tak vysoko bude nade dnem. Hloubku opravdu vědět nemusíš.

V létě se i na hlubokých vodách dává nástraha většinou kus pod hladinu. Když je teplo, většina ryb nechce mrznout někde u dna. I když jsou výjimky, které potvrzují pravidlo.

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:26® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Noodling> Jak velkýho potřebuješ chytit? :-)

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:23® osprey
osprey

sethy> No právě – že ji tam vůbec nechal. To já bych nikdy neudělal. Jako dítě jsem si chtěl odnést domů i díru, co jsem si vyhrabal na písku:-)

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:22® osprey
osprey

vodar> Jo, já už taky. Máš objednaných 6 kg candátů a 2 kg okounů. Nachytám to ve čtvrtek ráno, večer se stav. Není to problém. :-D :-D

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:20® osprey
osprey

R.P1987> Dobrý, tužší a odolný prut. Velice příjemný, radost na něm něco většího tahat. Co vím, pár známých zlomilo nějakou tu špičku, ale nejsou drahé. Osobně jsem ho doporučil několika lidem ve verzi 330 cm do 70 g a dvojdíl (moc se mi líbí pocitově). Ta delší varianta je výkonnější, ale taky dobrá. Transportuje se bez špice, ale i tak by to mohlo vyjít ke 160 cm, takže to zvaž z transportního hlediska.

Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:17® osprey
osprey

sethy>Krásný zápis Z lovu. To musí být hrozný chlap. Jak to, že si ji nevzal domů? :-D

Pondělí 13. prosince 2010 v 0:20® osprey
osprey

Prutos> Já taky, já taky…

Neděle 12. prosince 2010 ve 23:52® osprey
osprey

Prutos> Nevím, jsou dvě zcela odlišné varianty a do jara daleko. Navíc kdoví, jak to bude vypadat s penězi. Až se uvidíme osobně, povyprávím.

Ostatně on ani ten náš společný podnik nebude úplně levný…

Neděle 12. prosince 2010 ve 23:44® osprey
osprey

hecht> Chtěl jsem přestavět dírkoprut a není surovina. Nejde mi ani tak o to, čím chytat, byl by z toho čtenářský článek. Také mi vrtá v hlavě větší investice do další sezóny. Pokud to myslím vážně (to ještě nevím), měl bych už o Vánocích žrát suchý chleba a ne si ho obkládat duhákama.

Neděle 12. prosince 2010 ve 23:14® osprey
osprey

cormaxx> To ne. Je z těch tužších, ale postupně se ohýbá dál a dál. Který model konkrétně myslíš? Mě se jeví rozumně Mivardi Imperium 360 cm / 30–70 g, abychom nemluvili každý o něčem jiném.

Prut typu Beastmaster to není. Amnesie taky ne, ale má to k ní o něco blíž než k Beastovi.

Neděle 12. prosince 2010 ve 22:11® osprey
osprey

cormaxx> To moc lidí nefotí a ještě míň tak, abys viděl akci prutu. Je to trochu tužší prut. Ne vysloveně špičková akce, ale rozhodně žádná parabola.

Neděle 12. prosince 2010 ve 20:31® osprey
osprey

Sander> To potěší…

Já se snažím dodělat resty, dokud je hnusně. Jestli bude teplejší únor, potáhne mě to k vodě víc.

Neděle 12. prosince 2010 ve 20:23® osprey
osprey

gomz> Velmi pěkné hlavy. Dobrý nápad, myslím, že to bude dost funkční.

Neděle 12. prosince 2010 ve 20:20® osprey
osprey

Sander> Jasně, kombinuju pobyt u klávesnice s bezduchým popocházením po domě. Jenom jsem ráno bacil králíka k obědu. Ten by si mohl stěžovat na podělanej den… :-)

Neděle 12. prosince 2010 ve 20:13® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

chosebaits> Na rybařině je krásná ta pestrost. Já se ke koulím pomalu prokousávám. Nezatracuju je, i když jsou pro mě jen okrajovou záležitostí. On velký kapr má své kouzlo a s těžším feederem se kaprařina bez potíží nechá provozovat – dík akci těch prutů se navíc skvěle zdolávají ryby.