Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 12. prosince 2010 v 18:53® osprey
- Diskuze: Kaprařina
chosebaits> Jistě. Navíc člověk stárne a k tomu vysedávání někde u rybníka se možná časem stejně dopracuje. Tak proč to předbíhat.
Zatím chytám tak, že mám každý rok od všeho něco, je to pestré, zajímavé a rozhodně to není stereotypní. Boilies koulies stereotypní jsou, aspoň na můj vkus.
To už by mě třeba daleko víc bavilo chytat velké kapry a amury z hladiny.
- Neděle 12. prosince 2010 v 18:35® osprey
chosebaits> Můj vztah ke kaprům je poměrně vlažný. Každoročně věnuju týden svým říčňákům, tam se krmit musí. A jinak chytím jen to, co mi přijde na různých vycházkách na feeder.
V těch proudech je pěkné, že berou i jiné ryby a i když jsou ti kapři malí, je to daleko větší adrenalin než někde na rybníku. Letos jsem si poprvé v životě na soukromáku chytil kapra přes 10 kg. Zážitek s tím spojený byl prostě ten, že to bylo velké. Pokud jde o zážitek z lovu, třetinová ryba z proudu mi dá víc. Kdysi v těch proudech desetikiláči byli. Pak bych měl asi větší vůli tam sedět.
- Neděle 12. prosince 2010 v 17:53® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Prutos> Gratulace. Já se ani nevyhrabal ven – jen na dvorek.
Určitě to byl velmi chutný a výživný cárek.

- Neděle 12. prosince 2010 v 0:38® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
IV.TO.ŠIRDA> Zdravím ostravské chytejáky

- Neděle 12. prosince 2010 v 0:37® osprey
chosebaits> Já vím, že to jde. Ale věř, že pro mě je to obrovský výkon – jít třikrát po sobě na stejné místo

- Neděle 12. prosince 2010 v 0:24® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
hecht> Nevím. Záleží kdy a kam. Ale nijak po tom netoužím. Času je málo, práce hromada a absťák ještě nemám.
- Sobota 11. prosince 2010 v 11:08® osprey
Sander> No tak, jdi nám příkladem. Co si vybereš – viržinka nebo fajfku? Případně bys mohl jít s módou a postavit si někde skleníček

- Sobota 11. prosince 2010 v 11:07® osprey
jižan> Ono když popíšeš složitý problém pár slovy, je to obvykle příliš zavádějící. Ale do jisté míry to realitě odpovídá. Populační křivky dravce a jeho kořisti jsou jev studovaný už přes sto let a funguje to pod vodou i na souši.
A tyhle vlny větší a menší početnosti existují na spoustě lokalit a pro candáta jsou dost typické. Jejich přirozený průběh ale naruší to, že jak začnou candáti brát, rázem na ně vlítne dav lidí a rychle s nimi skoncuje.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 23:57® osprey
Noodling> Tak to se máš na co těšit. Navíc se prý tyhle ryby umějí dost prát. Tak pak dej vědět.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 23:56® osprey
jižan> Jednoduché – potočák a lipan na řeky, granuláči na stojáky a tam, kde Po a Li nejdou.
V každém regionu se pokusit nabídnout původní ryby i masařské úseky s častým vysazováním.
Myslím, že by to nebylo těžké.
Osobně bych navštěvoval oboje, podle toho, jestli bych se chtěl kochat nebo si umastit hubu.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 23:17® osprey
Noodling> Ta první ryba z toho Slovenska (Z lovu) je nádherný čistý kapr. Moc pěkný. Líbí se mi víc než taková ta monstra s prověšeným břichem.
I když, jak říkají motorkáři, objem ničím nenahradíš.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 23:15® osprey
- Diskuze: Plavaná
mihy.san> Kdybys pak čistě náhodou měl psavou náladu, možná by bylo zajímavé podělit se o zkušenosti formou článku. Přece jen je to něco nového.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 23:13® osprey
jižan> Poslední dobou je to jedna z masových forem rybařiny – a to v obou smyslech toho slova – masy si chodí pro maso. Ale nejsem proti. Je to jen zajímavější forma prodeje odchovaných konzumních duháků. Je to zdravé pro ekonomiku a řekám to nevadí.
Akorát by si pak lidi ty manýry ze soukromáku neměli tahat na pstruhovku.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 22:34® osprey
- Diskuze: Muškaření
bubu> Ale nemyslím, že bych toho přes zimu nějak moc najezdil. Dal jsem si malou rallye, když to napadlo a plavalo to místy hezky, ale dělal jsem řidičák loni v lednu a únoru a to bylo i hůř. Byl to dobrý trénink – pamatuju se třeba, jak jsem se na dvojku sunul po ledu do kopce a vlezla mi tam babka. Zastavil jsem se a už jsem se nerozjel. Nebyla šance. Tak jsem po tom ledu klouzal na zpátečku do zatáčky až pod kopec. To jsem v tom seděl asi počtvrtý…
- Pátek 10. prosince 2010 ve 22:28® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Pár lidí to má a nedávno tohle zkoušel Radek Diviš z redakce Českého rybáře. Je to nezvyklé, velmi tradiční a velmi o pocitu.
Víc ryb se s tím nechytí. Takže u nás si to opravdu pořídí jen pár nadšenců nebo zvědavců.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 22:24® osprey
Fishing Team Romeo> Pro mě je boilies velmi okrajová záležitost.
Naházet do vody koule a čekat, co se stane, to vydržím tak jeden den v roce. Letos jsem chtěl víc, ale zase z toho byl jen jeden. Pro sichr jsem si ho zaplatil na soukromáku.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 22:21® osprey
Char> Kdo se bojí, nesmí do lesa. A Internet je džungle.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 22:20® osprey
- Diskuze: Muškaření
bubu> Já ho mám od března, musím se podívat, jestli se mě to týká. Ale zimní gumy mám nazuté a autolékárničku novou

- Pátek 10. prosince 2010 ve 22:19® osprey
jižan> Svatá pravda. Akorát výřad granuláčů z dírek je možno vesele šířit. Když vzroste návštěvnost, majitel bude mít na nové

- Pátek 10. prosince 2010 ve 22:17® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
sus1> Tvé je na tom to, že jsi to sem dal. Jistě jsi tím něco sledoval.
A možná tě při tom někdo sledoval