Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 10. prosince 2010 v 0:45® osprey
- Diskuze: Sumcařina
pruhac> Já se snažím šetřit rybu. Zdolávání má být tak dlouhé, aby se ti na břehu moc nemlátila. Ne víc. A ryby strácím nerad. Ty utržené si pamatuju víc jak ty chycené. Taky možná proto, že je jich fakt málo.
Ale je spousta vod se sumíky kolem 120 cm a lidi tam chodí s výbavou jak na Pád. Pak chytnou nějakou metrovku, namotají ji jako onuci a to je celé.
- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 23:30® osprey
- Diskuze: Plavaná
LuboO> Já tu řeším spíš zimní chytání. V létě ta jemnost není až tak nutná.
A jestli to je nebo není feeder, to je podle mě závislé na tom, jestli využíváš přednosti feederového prutu – tj. měl by ses koukat na špičku.
- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:55® osprey
hraji> Tak jest. Jen některé zimní feedrovačky potřebují slabý vlasec – u plavané stačí, když hne ryba prvním brokem, u feederu musí napnout návazec. Požadavek na důvěru v sousto na háčku je tak vyšší. U té plavané to zjemnění taky funguje, chytí se víc. Ale u toho feederu je to někdy úplně limitující.
I když ony se ty situace najdou u obou technik a asi bych se v tom zamotal. Na plavanou prostě prochytám daleko větší plochu a prostě chytám takové ty hloupější a aktivnější ryby. I na zakrmeném fleku proplavává člověk několikametrovou stopu. U toho feederu je to statické a pak se člověk potýká s tím, co se na tom fleku sleze.
- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:44® osprey
hraji> Jo jo. Ale musím se přiznat, že ačkoli se u mě doma osmička najde (výrobce kecá, je to devítka), moc velkou spotřebu nemám

- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:42® osprey
pruhac> Předimenzované být může, jde jen o to jak moc. Já rozhodně zastáncem ultrajemného přístupu a dlouhých zdolávaček nejsem.
- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:38® osprey
- Diskuze: Kaprařina
macek2> Je to tak, hlavně v místech s menším rybářským tlakem. Ale občas jsou ty šupinaté potvory i náladové. Pamatuju, jak jsem na jednom chytejsrazu chtěl využít toho, že budu dva dny na soukromáku a tak jsem krmil dva dny koulema (báze rybina a smrad po olihni, někdo mi to doporučil), samozřejmě neměl ani potah a když jsme v neděli balili stany, kolega někde splašil nějakou navoněnou ovocnou kouli, hodil mi ji na můj flek a za dvacet minut jsme ho fotili s desetikiláčem

- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:33® osprey
- Diskuze: Muškaření
bubu> Já vážu až pod akutní hrozbou, že zítra jdu na ryby a nemám co hodit do vody

- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:32® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
foks01> Ono je to asi tak, že 90 % trofejních ryb se nikde neobjeví. Možná ještě kapr, sumec, štika.
Jsou lokality, kde má okouna přes 45 cm leckdo a slyšel jsem o lidech, co dali za život víc než jednu padesátku. Tady v Čechách.
To je jako když jeden rybářský publicista napsal, že se v ČR ročně chytne kolem osmdesáti tloušťů přes pade. Dát to Sanderovi jako placenou živnost, nachytá je sám

- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:27® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
sus1> Jde o to, v čem kdo spatřuje svou svobodu.
- Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:22® osprey
- Diskuze: Z lovu
Celý podzim jsme se s kolegou Pepou domlouvali, že spolu vyrazíme na ryby. Jenže když jsem mohl já, nemohl on a naopak, takže k vodě jsme se dostali až včera, asi o tři měsíce později než jsme původně plánovali. Podmínky sice byly dost drsné, ale my byli odhodláni chytit zejména… cokoli

Několik reportážních záběrů dokumentuje naši cestu za úspěchem.
Na prvním je vidět tajná cesta na naše top fleky. Dlouho jsem váhal nad uveřejněním tohoto snímku, aby nám tam snad lidi nechodili, ale nakonec jsem ho sem dal, bo jsem od přírody velmi chlubivý a co nevím, to nepovím. Řeka byla bohužel zvedlá a tak jsme se s jistou nadějí přepravili na jiné místo – viz druhý obrázek. Po třech hodinách lovu jsem si uvědomil, že děláme chybu – nemáme na prutech nabité smáčky. Ihned jsme chybu napravili a úspěch se dostavil.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 8. prosince 2010 ve 23:03® osprey
timbab> Ony sumcové vláčecí nástrahy nejsou tak velké. U nás jich má naprostá většina 20 – 40 g.
Tenhle extrémní proutek mám třeba do rozvodněné řeky. Za rybou nemůžeš po břehu ani vodou, takže ti zbyde jen hrubá síla.
- Středa 8. prosince 2010 ve 23:01® osprey
hraji> Já se snažím přesvědčovat lidi, že dlouhá zdolávačka není krásná a vůbec ne teď v zimě. Ryba se hrozně vyšťáví.
Takhle jsem si zlikvidoval jeden flek – dvě hodiny po mě tam chodila vydra a dlouho mi trvalo přijít na to, proč zrovna tady má tak vysokou úspěšnost lovu. Tahala ty utahaný ryby.
A když u nás přijde na jaře po dlouhé zimě tání, voda nese ryby, které dodělávají – už jim nestačí síly na to, aby to ustály.
Ale s delším parabolickým prutem se dá ryba vytáhnout i docela rychle – vytlumí to výpady a člověk se opře i do slabšího vlasce.
- Středa 8. prosince 2010 ve 22:56® osprey
timbab> On taky ten Charisma tu gramáž reálně nemá. Odhodí takový pilker, ale jinak mám jiného Penna – do 120 g na královské lososy a ten by se dal možná s tou Charismou do 420 g srovnat.
Mám ho na vláčku pro extrémní případy. K vodě se moc často nepodívá, ale mám ho.
- Středa 8. prosince 2010 ve 22:38® osprey
timbab> Tady je právě obrovský rozpor mezi tím, co používají sumcaři lovící na rybu a co třeba vláčkaři nebo dnes i feedraři.
On je ten sumcový cajk dimenzovaný na ryby kolem 2 m a tam, kde se běžně chytají ryby kolem 100 – 130 cm mi to přijde přehnané. Proto jsem se ptal, kde chce zájemce o prut kategorie „no limit“ chytat a jak velké ryby by rád chytil.
- Středa 8. prosince 2010 ve 22:31® osprey
1Mara> Já děkuju. Klidně napiš další. Literární cenu sice asi nevyhraješ, ale jsi správný srdcař a mě se ty tvoje věci líbí.
- Středa 8. prosince 2010 ve 22:08® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
džigit> Ta věc s Eskymákama je pozitivní myšlenka. Vlastně mám nehoráznou kliku.
- Středa 8. prosince 2010 ve 22:07® osprey
cvarák> Pokud umíš používat vyhledávač Google (www.google.cz), tak si zadej jméno té značky nebo konkrétního výrobku a pak už jen projdi, co ti to vyhodí.
- Středa 8. prosince 2010 ve 22:05® osprey
Sumík> Že sumec, to je mi jasné. Na jinou rybu takový prut není.
A pokud jde o velikost, člověk mívá obvykle představu, co na jaké vodě může dát. Navíc mít prut sestavený na ryby 200+, to znamená, že metrovka půjde z vody po smyku.
- Středa 8. prosince 2010 ve 22:01® osprey
foks01> Viděl jsem fotku pána ze Slap, v jedné ruce měl čtyřicet devítku a v druhé jednapadesátku.
Jestli si jednou pořídím nějaké plavidlo s echolotem a začnu šmejdit na Orlíku, tak mi dej deset let a já se s nějakou takovou fotkou taky vytasím

- Středa 8. prosince 2010 ve 21:44® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
MP-E65mm> Ano, to nemůže nikdo, ani admin.
Je to výborné, když se dělá tipovací soutěž – nikdo s těmi údaji nic neudělá, jinak je to ovšem tak nějak…
Snad to do jara pořešíme.