Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 8. prosince 2010 ve 21:43® osprey
osprey

sethy> Taky gratuluju. Tohle je ještě věk, kdy se to dá. Sám sobě negratuluju, sám sebe už jen lituju. Ale četl jsem, že průměrný věk Eskymáka byl na přelomu 19. a 20. století 36 let. Tak to už jsem dál a zatím to ještě docela jde:-))

Středa 8. prosince 2010 ve 21:41® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Sumík> Jenom pro zajímavost. Jaká má být cílová ryba (velikost)? A na jaké vodě?

Středa 8. prosince 2010 ve 21:38® osprey
osprey

foks01> Lokty má u těla, ale objektiv má sakra krátkou ohniskovou vzdálenost – i tu vodu kroutí dokulata.

Ona ryba je to je pěkná, ale pomohl jí nehorázně. Proto taková péče se skrýváním prstů.

Úterý 7. prosince 2010 ve 23:19® osprey
osprey

pruhac> Kolik hodin s ním vydržíš? Pokud bez problémů celý den nebo aspoň několikahodinovou vycházku, pak není problém.

Úterý 7. prosince 2010 ve 23:01® osprey
osprey

chosebaits> Rád vyhovím, ale klidně by tam mohla zůstat. Nicméně náš zákazník – náš pán.

Úterý 7. prosince 2010 ve 23:00® osprey
osprey

ladamaj> Já se snažím jen trošku radit. Sám sumce na rybu moc chytat nechci a když už bych musel, pořídil bych asi multík. Jsem s nima docela kamarád, i když je používám na přívlač. (občas)

Úterý 7. prosince 2010 ve 22:42® osprey
osprey

cvarák> Ta Tica je dobrá volba. Tvoje velikost je opravdu vhodná tak na přívlač, zejména na menší vody.

Úterý 7. prosince 2010 ve 22:41® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

karol5> Musel bych to mít jako koníčka – komplikované shánění nejrůznějších komponent a možná roky testů. Načež je nemalá pravděpodobnost, že když se bude člověk hodně snažit, přiblíží se kvalitou továrním produktům.

Já bych tu vůli neměl. Ale nikoho od toho nechci zrazovat. Vlastní zkušenosti s čímkoli jsou neocenitelné.

Úterý 7. prosince 2010 ve 22:38® osprey
osprey

pepa-č> Souhlas. Prut na mořáka je stavěný tak, aby daleko hátel a vytlumil prudké pohyby ryby vážící 1 – 6 kg. Nic o tvrdém záseku a vysoké zatížitelnosti.

Když on se ale ten metrový sumík nechá vytáhnout na ledasčem a tolik lidí na to hřeší…

Pondělí 6. prosince 2010 ve 21:46® osprey
osprey

Char> Řekl bych, že hlavně rok vydání. Osobně bych dal přednost modelu z roku tak 98.

Pondělí 6. prosince 2010 v 19:35® osprey
osprey

timbab> Já si vyhrnuju triko…

Pondělí 6. prosince 2010 v 19:35® osprey
osprey

superweb> Já bohužel nejsem programátor, takže ti nepovím, jak je to konkrétně nastavené.

My, co se tu pohybujeme často, už automaticky zmenšujeme na těch 800 bodů. V hlavních diskuzích už to automatické přepočítávání je (to jsou ty, kde se vkládají 4 fotky a kliká se na takový ten obrázek). Tam by to mělo sešrotovat všechno. Diskuze ale jedou ještě postaru.

Pondělí 6. prosince 2010 v 19:32® osprey
osprey

ladamaj> A co kamarád se zahradou?

Pondělí 6. prosince 2010 v 19:22® osprey
osprey

superweb> Ideální je zmenšit fotku na rozměr 800 b po delší straně. A máš svatý klid.

Je tam nějaký velikostní limit – asi 1600×1200 bodů. S datovým objemem to nepracuje. Jestli těch tvých 300 kB mělo větší rozměry, tak tam bude ten zakopaný pes.

Neděle 5. prosince 2010 ve 23:42® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Ten malý má plastové tělo, tuňáka by asi nedal. Ale jinak i tak docela drží.

Když vidím jednoduchost multiplikátoru a vím, co se dá dělat třeba s C3 od Abu, tak si myslím, že tyhle třičtvrtěkilové věci stačí naprosté většině lidí. Jedině na velké řece s rybami kolem 100 kg bych se bál, že se dostanu do situace, kdy se projeví kvalita (nebo spíš nedostatečná kvalita) takovéhového navijáku jako tu řešíme.

Neděle 5. prosince 2010 ve 23:04® osprey
osprey

Sumík> Nedokážu posoudit. Já používám multíky vláčecí. Vedle tohohle vypadají jak jezevčík vedle bernardýna. A přitom šilhám i po dost velkých rybách.

Hlavní rozdíly, co tam jsou – pákovou brzdu hodnotí lovci velkých sumců jako lepší a někteří borci dávají přednost navijákům bez řadiče. Do střev tomu nevidím a to je bohužel rozhodující prvek. Myslím, že oba odvedou v rámci možností solidní práci.

Neděle 5. prosince 2010 ve 22:58® osprey
osprey

mannice> To by bodnul. Orlík není lehká voda. Musíš vědět, „kudy koza jde“.

Neděle 5. prosince 2010 ve 22:55® osprey
osprey
Diskuze: Slovensko

LuboO> Fakt tam máte pěkně. V tomhle počasí bys mě tam i vytáhl. Od klávesnice určitě.:-)

Neděle 5. prosince 2010 ve 22:53® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

timbab> Znám jediného přímého konkurenta – Shimano Nexave picker. Podobné parametry, podobná cena.

Jinak je to měkčí prut. Rád a snadno se ohýbá, návazce 0.08 mm nejsou problém.

Neděle 5. prosince 2010 ve 22:51® osprey
osprey

Sumík> Hele, známý tahá sumce i přes 160 cm s Pennem Spinfisher asi 430, což je proti tomu prťavý smekáč a má jich desítky.

Tohle ti bude stačit v 99 % případů úplně v pohodě. Pokud fakt nejdeš cíleně po rybách kolem metráku.

A to, co u toho na webu píšou (lov z lodě a tak), bývá obvykle překlad anglické verze katalogu.