Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 3. prosince 2010 ve 20:14® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
sethy> No, já radši vidím chyceného sumce než kus cajku na ledu. S trochou štěstí jsem mohl ten prut položit na silnici před barákem.
- Pátek 3. prosince 2010 ve 20:13® osprey
HaD> Ale fotografickou soutěž bychom udělat mohli a Sander, Libor a Osprey by byli porota.

- Pátek 3. prosince 2010 v 19:58® osprey
- Diskuze: Plavaná
silvan> Já jen spekuloval, takže teď víš, že je třeba zajít do nejmenované prodejny v Brně.
Já na katalogy moc nedám. Kolikrát se mi v nich líbí věci, které pak vezmu do ruky a naprosto mi nesedí. Ale až bude veletrh, všechno jim to pěkně otlapkám.
- Pátek 3. prosince 2010 v 19:56® osprey
mannice> To bys viděl, jakou by měl hospodář revíru radost, kdybych mu nahlásil, že jsem ji sejmul. Není tu vítána. Brzdí programy na posilování stavů ryb jako je parma a lipan.
Nedělám si iluze, že ji chytím, z mé strany je to hra – nepotřebuju dalších x okounů. Jsou to pro mě lekce pokory, dřiny, ovládání cajku v nejtěžších podmínkách. A taky konečně začínám chápat, co všechno jsem při dosavadních pokusech dělal blbě.
- Pátek 3. prosince 2010 v 19:38® osprey
mannice> Tak jsem u té řeky byl. Symbolicky. Nestačil jsem valit bulvy jak moc zamrzla. Sotva bylo kam nahodit.
- Pátek 3. prosince 2010 v 19:35® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 3.12. 2010 | Způsob lovu: Přívlač
Já dám jednu ze dneška. Už tři dny jsem hnil doma, tak jsem se jel vyvětrat pod záminkou, že vyzkouším jak moc mě má ten nahoře rád a pokusím se o hlavatku.
Krásně jsem se protáhl, příjemně vymrzl, viděl kdejakou havěť (převažovali kormoráni a volavky) a chytil to, co jsem očekával.
Ale aspoň jsem si pěkně zamultil… Akorát už mi dlouho tak nezamrzala očka a dokonce i trojháky wobbleru se polévaly ledovou krustou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 3. prosince 2010 v 0:30® osprey
mannice> Štikový vláčák, třicítka vlasec, pár plandavek…
Já v –12°C nechodím. Prakticky se nedá chytit skoro nic. Aspoň u nás. Možná kdybych nakrmil a dal návazec z šestky vlasce, chytil bych tlouštíka nebo plotičku a ti si v takovém mrazu ani nezaslouží být vytaženi z vody.
O víkendu hodlám mačkat písmenka na klávesnici. Zítra ještě takový mráz nebude, půjdu se podívat k řece. Myslím, že hodina mi bude stačit.
- Pátek 3. prosince 2010 v 0:22® osprey
mannice> Hele, většina rybářů dávno nechodí k vodě. Ale soutěž je pro všechny a cena je pěkná. Kdybych nebyl ze soutěže předem vyloučen, taky bych si přihodil.
Takto jsem rozhodnut věnovat příští vycházky naivním pokusům o hlavatku. Takže zmrzlej jak preclík a zero je jasné už předem.
Ale malý ten, kdo zná jen malý cíl…
- Pátek 3. prosince 2010 v 0:05® osprey
silvan> Asi má hraji zahraniční katalog – pro Evropu nebo tak. Ono se nikam nevozí všechno. Už jen zajišťovat u nás servis pro kompletní nabídku by se té firmě asi prodražilo.
- Pátek 3. prosince 2010 v 0:03® osprey
mannice> Firma si dělá reklamu, serveru nějakou dobu vzroste návštěvnost a někdo si nakonec zachytá s Luviasem. Jen doufám, že to nebude zase kaprař.
Je to dobrá mašinka, všechna čest. Jen by nemusel stát tolik.
- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 17:49® osprey
- Diskuze: Slovensko
LuboO> I to by se dalo stihnout. Tlsta a Ostra, říkáš, to zní zajímavě.
Nebyly to dvě učitelky?
- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 17:48® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
chosebaits> Možná bych to s tebou probral po osobkách. Až to nějak sepíšu, pošlu ti to, dneska si v klidu dej to kafe.
- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 17:46® osprey
vondras> Stoprocentně, zimní šoulačka je super a tloušť kolem kila je jeden z nejatraktivnějších úlovků.
Já vím, že se flek plaší, ale to místo je hodně dobré a pod těmi tloušťáky stojí další ryby. Takže jsem nakonec chytil i jesena a podoustev. Až bude tepleji a budu mít lépe osahané dno, možná se povede i nějaká lopata.
Navíc ne všude se teď člověk ohne až k hladině a může vypínat ryby ve vodě nebo je tu chvilku při focení držet nad hladinou (nechci, aby mi spadla ryba do sněhu). Takže jsem se nikam nehnal. Měl jsem šest ryb a to je krásné. Do jara daleko, však si ještě na šupinu sáhnu a nemusí mít ode mě celá řeka rozpíchanou hubu…

- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 17:41® osprey
chosebaits> Takže co s tím uděláme? Já jistý plán mám, ale trochu mi to vázne logisticky.
- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:09® osprey
Sander> Pokud budeš brát ocas jako lichý řízek, tak ta větší dala jedenáct. Navíc pěkně vysokých

- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 15:54® osprey
hraji> V tomto ohledu stoprocentní souhlas. Je to jedna z forem egohoničství.
- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 15:50® osprey
Barr> Dvouklika nemá až takovou páku. Pokud ti jde o pořádný záběr, tak jednoklika s masivním madlem je daleko lepší.
Navíc ty věci s dvojklikou jsou často Stradicy s vysokým převodem. Jeho využitelnost (toho vysokého převodového poměru) na moři jistě není nulová, ale v některých ohledech omezená bude.
- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 15:27® osprey
Barr> Ale jo, dá se to, občas se mi za ni zachytává vlasec (souvisí to s tím, že překlápím rukou a při hodu držím často vlasec v prstech levé ruky), ale zase když naslepo hrábnu po kličce, mám větší šanci, že ji nahmátnu

Není to proti jednoklice nijak zásadní rozdíl, ani v dobrém, ani ve zlém.
- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 15:24® osprey
hraji> Já jsem zcela nevýchovně vlítl na jedno známé místo a na první tři hody vytáhl tři tlouště, z nichž nejmenší se pral s čtyřicítkou. Další tři ryby mi trvaly hodinu a půl – holt nekrmím
Už jsme se o rozdílnosti našich přístupů bavili a konec
konců je dobře, že to jde tak i tak.V aktuálním počasí to zkoušet nebudu, ryby jsou velmi pasivní. Budu pracovat a počkám si na oteplení.
- Čtvrtek 2. prosince 2010 v 15:20® osprey
pepa-č> K-70 je pro kapraře, my si musíme vybojvat svoje. Já bych neblil, kapraři se o své porvali, my zatím ne.
Pomalu bychom na to měli začít pomýšlet.