Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 1. prosince 2010 v 0:10® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Prutos> Neprominu – jednička je maličká, dvojka malá, trojka a čtyřka jsou akorát. Pětka není velká, jen ambiciózní

- Středa 1. prosince 2010 v 0:08® osprey
- Diskuze: Feeder
Juraj> Psal jsem, že mi toho mraky chybí. Mivardi mě mrzí, ale je toho víc, co tam chybí – prostě jsem psal, na co jsem si vzpomněl.
Jde ale o to, že feederů je na trhu hromada, koupit nějaký prut není problém. Daleko větší potíž je v některých případech reklamace, servis, náhradní čpice a podobně.
Ani já nemám s Trabuccem dobré zkušenosti. Už nedostanou šanci. A to nedělají špatné věci. Ale měnit špičku na boloňce tři měsíce a dát tam nějakou jinou, čímž se zmršila akce celého prutu a vyvazovat nové sedlo navijáku celou zimu (takové to boloňkové – původní mi rozšláp rotvajler – neodvážil jsem se ho kopnout), tak to mi žádná firma dělat nebude.
- Úterý 30. listopadu 2010 ve 21:41® osprey
Stanik> Mám pocit, že starý Roen. Naviják doby mého dětství. Ani tenkrát ale neměl moc dobrou pověst.
- Úterý 30. listopadu 2010 ve 20:48® osprey
- Diskuze: Slovensko
LuboO> To je dobre, lebo ak dojdem na budúci rok do tých Tatier, veľmi rád by som našiel všetko ako to bolo.

- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:52® osprey
Sander> Já to neprožívám. A pokud se o ni pokouším, beru to jako recesistický pokec s maximálně jedním kolegou. Cestou k vodě se kecá, u vody si každý najde flek a hází, cestou od vody se kecá – pokud se dá ještě hýbat hubou

Něco jako záběr jsme zatím nezaznamenali. Souvisí to i s nedostatečnou znalostí míst a ryby jako takové. Ale sranda musí bejt.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:49® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
ladamaj> Byla to dřina, hledání a zmrzlé pazoury. Ryby malé.
Ale vletět do skal někde na Orlíku už je teď o hubu – nevíš, do čeho šlapeš.
Víc mě těší, že jsem u té vody potkal tři mořské orly, jednoho hodně zblízka.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:13® osprey
Sander> Je níž. O dost. Já se o zkrocení pokusím, ale ona je hrozně nenápadná.
Ale je potřeba nahnat k řece co nejvíc chlapů s kvalitním náčiním. Je naděje, že někteří zmrznou a až poleví, tak si ten cajk posbíráme – výměnou za poslední službu nešťastníkovi

- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:07® osprey
Noodling> Ok, pak dej vědět. Já půjdu jednou týdně vymrznout u nás. Pobyt v přírodě je prý zdravý

- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:04® osprey
skwor> Taky proč by se vědělo – proto je tak důležitá reklama. Vždycky se o nějaké značce začne mluvit a koupí si ji další lidé a taky o ní mluví a tak se to nabaluje. A o čem se nemluví, to jakoby neexistovalo. Přitom velká část produkce se vyrábí v těch samých fabrikách, takže kvalita je srovnatelná.
Vem si, kdo všechno dělá feedery: Shimano, Daiwa, Hardy, Greys, Sportex, Sema, Abu, Milo, Colmic, Dragon, Mikado, Shakespeare, Trabucco, Awa-shima, SPRO, Cormoran, Browning, Mitchell, DAM, Garbolino, Albastar,…
A to mi toho mraky chybí. Myslíš, že je někdo, kdo by dokázal objektivně posoudit kvalitu všeho, co trh nabízí? Já se poctivě snažím, ale půlku jsem toho ani nedržel v ruce.
Přesto si myslím, že s většinou z těch prutů se dá víc než uspokojivě chytat.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:52® osprey
skwor> Ona většina firem dokáže udělat kvalitní věci, ale je otázka, co se k nám vozí. Třeba takové feedery od Shakespearu vůbec nejsou špatné, ale u nás se to leckdy bere jako béčková firma. Dokonce jsem si říkal, že by bylo fajn udělat na veletrhu takovou menší tlupu, oběhnout vystavovatele a poznatky hodit na web.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:42® osprey
skwor> Myslím, že ten až tak super není. Snad jsem ho i držel, respektive měl bych ho držet. Pokud si to dobře pamatuju, působil takovým běžným dojmem.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:37® osprey
Noodling> Uvidíme, třeba se taky dostanu. Nebo bys stál o setkání?
Mimochodem, ta moje (byť zprávy jsou z loňska) není malá.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:35® osprey
skwor> Taky jsem něco držel. Bohužel nevím, jak vysoko si to v rámci firemní nabídky stálo. Ale byl to veskrze průměrný prut.
Jenže ono je to tak, že třeba v přívlači je našinci podsouván nějaký Conolon Speedlock, zatímco firma vyrábí věci jako Jabay (snad jsem to napsal dobře). Prostě nedováží se taková šíře sortimentu, aby si člověk udělal obrázek. A proto si netrofám vyslovit soud ohledně otázky, zda Abu umí či neumí vyrobit špičkový feeder.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:31® osprey
Alov> Ale jistě, však píšu, že jim sněžení nevadilo. Mám dva pěkné tlouště a něco do počtu. Fotek málo a zatím nestaženy.
Nebyl jsem na dlouho, jen jsem prochytal jeden oblíbený flek dřív, než mi zamrzne.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:29® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 27.11. 2010 | Způsob lovu: Marmyškování
Sobotní vycházka na okouny dopadla, jak musela. Zajímavá a oblíbená místa byla pod ledem, jinde se ryby stáhly od břehů mimo dosah lehčích nástrah. Upaběrkoval jsem asi 8 pruhovaných dlaňové velikosti a skoro půlmetrová zubatá, která mi vzala smáška na DS montáži mi spadla při focení (nechtěl jsem ji tahat z vody a ona evidentně taky nechtěla). Foto není.
Druhému okounkovi vedou z tlamky dva vlasce, známka toho, že jako jeden z mála byl osoloven metodou pana Dropšotěnka.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 29. listopadu 2010 ve 20:27® osprey
sethy> Já se budu muset krotit. Doba je nejistá, synek půjde na VŠ, cajku doma hromada a ryby v lepším případě pořád stejné.
S tím, co mám, vydržím. Hlavně aby bylo co tahat na břeh.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 20:19® osprey
sethy> Hm, tak to to Daiwy nebudou mít jednoduché. A je to dobře. Radovat se má zákazník – rybář, firmy se mají starat

- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 20:17® osprey
sidonius> Zajdi do sběrny, pokud opravdu seženeš ty staré olověné trubky a vykoupíš je, máš vystaráno. Jinak prodávají olovo někteří výrobci forem – kilo jsem kdysi viděl asi za 60 Kč.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 20:15® osprey
sethy> Jen aby to byl kvalitní kus. Třeba mají jedinou, šustí jako prase a nikdo ji nechce.

- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 20:13® osprey
Alov> Padá to, ale rybám to zas tak nevadilo. Myslel jsem, že budu psát od rána do večera, ale vylezl jsem hrabat chodník, nasál vzduch a musel jsem…