Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 23. listopadu 2010 ve 23:34® osprey
osprey

Libor> Jo, u nás taky. Měl jsem depku a má produktivita práce byla velmi nízká, i když sedím za compem skoro celý den.

Úterý 23. listopadu 2010 ve 23:33® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

ladamaj> Kdybych měl hodně peněz, koupím si kajak. Je daleko mobilnější, dá se z něj i trollovat a tak. Takže sonduju možnost nafukováku, který bude relativně malý, něco vydrží (když mě na Orlíku natlačí vítr na skálu, nemusím jít hned ke dnu), dá se s ním ujet i delší vzdálenost (kilák tam, kilák zpátky) a je rychle rozbalený i sbalený.

Pokud je něco takového za pár tisícovek, jsem ochotný si to pořídit. Jinak si klidně počkám dva roky na ten kajak. Ten se hodí na vodu a může jet, má 25 kg a jeho akční rádius je možná větší než lodě s elektromotorem. Jenom holt stojí kapku víc.

Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:26® osprey
osprey

A tohle je právě o tom, že se lze domluvit a pokoušet se iniciovat nějaký zásah. Vím, že to jde, pár podobných lokalit se už čistilo a u nás na okrese může být příkladem staré koryto Blanice v okolí Putimi – je z něj sice místní revír, ale za dvacet miliónů docela prokouklo. A slyšel jsem, že existují úvahy o revitalizaci ramene poblíž soutoku, což je něco podobného jako to diskutované rameno pod nádražím – jenom je v ještě horším stavu.

Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:20® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

brčal> Ahoj. Jak se ti chytá z toho nafukováku? Já bych sice z 95,768 % vláčel, ale nějaké mobilní plavidlo by mi pomohlo.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 23:08® osprey
osprey

chosebaits> Jednou jsem zažil podobnou situaci. Metr asi neměla, ale 90+ mít mohla. Neměl jsem tu kliku. Zdolával jsem do prvního zatřepání hlavou…

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 23:07® osprey
osprey

kubas> Myslím, že Zauber i Arctica ji nemají špatnou.

A i u těch navijáků „za pětku“ se najdou horší kusy.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 23:01® osprey
osprey

kubas> Rychlosklopná klika, pokud se dobře udělá, nijak zásadně nevadí. Mají ji i Daiwy za pětimístnou cenu a je to jak z jednoho kusu.

Důležitá věta je ta: pokud se to dobře udělá. Ona je důležitá tak nějak obecně.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 22:59® osprey
osprey

chosebaits> Tak to teda byla trefa. Gratuluju.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 22:05® osprey
osprey

kubas> On naráží na to, že fotíš dlouhou štiku a máš to na výšku. Tady nejde o mobil, selhal lidský faktor.:-)

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 22:04® osprey
osprey

pepos.93> Za tu cenu to nebude žádná bomba, ale mám pocit, že jsem to snad na jaře na výstavě držel a nebylo to zas tak špatné. Pokud je pro tebe důležitým faktorem cena, tak to nebude nejhůř investovaných sedm stovek.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:59® osprey
osprey

mvvv> Když jsem se díval na ty 3 cm, tak ty jsou stříbrné s polepem. Nevím, jestli máš možnost koupit jiné barvy než stříbrnou, ale pokud jo, stačí oloupat nějakou z těch polepených.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:54® osprey
osprey

mvvv> Díval jsem se ti na Google, zdá se, že tam nic nevědí.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:39® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Char> Trochu se pověnuj sumcům, chytit něco kolem 80 – 100 cm by mohlo být reálné. Já mám tam od vás svého prvního – před 15 lety.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:38® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

LuboO> To nikdo neví, ale všichni se budou hádat. V době mého dětství panoval v české přírodě stav, že byla téměř zbavena prdátorů a na jejich místo se pasoval člověk. Teď se vrátili a dělají, co umí.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:15® osprey
osprey

Char> Vzhledem k tomu, že mě to živí, musím se snažit být užitečný. Jinak si nezasloužím tu práci dělat.

A mimochodem, jak jsi po sezóně spokojený s tím černožlutým klackem, co jsem ti vnutil?

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:03® osprey
osprey

LuboO> Střelba má za následek větší pohyb ptáků i jejich úmrtnost během zimy a vytěsní je z některých lokalit. Určitý výsledek to má.

Regulace predátorů bude nezbytná – podívej u nás na vydru. Přes léto mají havaj – pokud mají na řece málo, nakapsují se na chovných rybnících. No a v zimě je bída – jsou slezlé na řece a sežerou na co přijdou, aby vydržely do jara. Nejhůř jsou na tom tohoroční mláďata. Když přijde hlad, matka je zapudí a ona se pak motají kde se dá, loví jak o život (ono to je o život), nebojí se lidí (mě mále sebrala rybu z prutu) a pokud přežijí, upalují se zjara dokrmit na chovné rybníky. A jede to dokolečka. V reálu jsou všechny malé toky v mém okolí těžce bity vydrou a velké kormoránem. No a Orlík, kam teď díky autu dosahnu, ten rubou masaři, pytláci a podobné entity:-)

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 20:47® osprey
osprey

hraji> Já našel po kormoránech dosekané dvě ostroretky 43 a 47 cm. Záseky šikmo zezadu a drápanec šikmo vzhůru – typická kormorání práce. Občas taky chytím rybu, která má tahle zranění vyhojená.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 20:42® osprey
osprey

Char> Ano, hlavně časem – ve vodě pak plave víc popíchaných ryb anebo je jich tam zas o něco míň.:-)

Ale já to nevytrhnu, v dobrém ani špatném. Snad to lidem časem dojde, že budou mít takové vody, jaké si sami „udělají“.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 20:38® osprey
osprey

zelenáč> Když se nedá zamačknout, dá se koupit diamantový pilníček a ty hroty upilovat.

Ale velké nástrahy si nechávám s protihroty. Když štika mlátí hlavou, je schopná vyhodit i nástrahu, která protihroty má.

Na druhou stranu, pokud vidím útok malé ryby, vůbec nesekám a následně ji nechám na pokoji.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 20:33® osprey
osprey

Juraj> Když se podíváš, všude uvidíš plno skvělých nabídek od lidí, co ti rádi půjčí, kolik jen budeš chtít. Z kůže zě stáhnou až za rok:-)

Pokud jde o mě, já jsem strašnej hajzl, ode mě nedostaneš ani korunu:-D