Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:12® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> U nás jsou ty velké na malé říčce s průtokem dva kubíky za sekundu. Ale je jich hodně málo a tak vyrostou. Hejno tady má obvykle jednociferný počet ryb a po velké povodni některá hejna úplně zaniknou. Jak jsem změnil zaměstnání, ztratil jsem s tou vodou kontakt, ale moc jich tam není.

Naopak na velké řece Vltavě se ostré v některých úsecích vyskytují relativně hojně a převládají ryby 30 – 40 cm. Těch větších je velmi málo a setkávám se s nimi výjimečně. Udělal jsem dva nájezdy s masivním krmením a chytila se spousta ryb střední velikosti. Takže se vrátím k osvědčené šoulačce v předjaří. To se chytí sem tam ryba, ale většinou velká. Nevím proč, asi je to dáno velikostí sousta (je velké).

Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:06® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

chosebaits> Chceš dlouhou zdolávací akci nebo ostřejší proutek?

Pátek 19. listopadu 2010 v 0:28® osprey
osprey

saman> Ve městě je dost pěkných míst (i když je to město) a pěkné je to i pod městem. Najdeš si slušné fleky někde u Vrbného a podobně. Je tam daleko víc ryb než na té pstruhovce. A taky pod Hlubokou to nebývá špatné – přinejmenším bílé ryby je tam dost.

Ale poprosím tě, pokud budeš chtít dikutovat dál, půjdeme jinam. Diskuze s adminy je o problémech, co má kdo na serveru. O rybách se kecá všude jinde. Můžem třeba do Všeobecné diskuze.

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 23:30® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> Já mám podouství přes 45 cm několik, nejvíc 48.5 cm. Ale není to nic moc, znám člověka, co měl za sezónu ke dvaceti kouskům mezi 50 – 52 cm. Ale jen jednu sezónu. Prostě je našel. A chytily se u nás ještě větší, ale je to už spíš záležitost kaprařiny – když se někde dlouho krmí.

U nás by míra ostroretky 35 cm nic neřešila. To má skoro každá. Když se tu začaly objevovat, chytal jsem jen jednu ročně, ale všechny byly od 45 do 50 cm. Menší nebyly vidět a náhodně jsem je neulovil. Když se pak někde blýskaly ty velké, dal jsem si tu práci a jednu uhonil. Krmit nemělo cenu – vletěly do toho plotice, pár jsi jich vyndal a ostré byly pryč. Takže jen trpělivě vodit a čekat. Dobrá je na ty velké zima, ale není snadné je najít – je jich jen několik kusů v jednom nadjezí. Na Vltavě, kde jsou hojnější, tam už se dají chytat cíleně, někdy i po desítkách, ale padesátky jsou vzácné zboží. Viděl jsem tam snad jednu. Plavat.

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 21:56® osprey
osprey

Prutos> Tahal jsem ho z vody. Nezabral hluboko, ale byly tam šutry, takže při jeho velikosti (kousek pod pade) byl na hladině rychle a docela čestvý. Párkrát zatřepal hlavou a já se jednou trefil. To je celé.

Pak jsem na něj chvilku hladově koukal, ale byl moc malý, takže to byla opravdu jen malá chvilka a putoval zpátky. Až bude mít osmdesát, chytne ho někdo na kukuřici:-)

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 21:48® osprey
osprey

Sander> Ten samý ne, candát to je.

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 21:45® osprey
osprey

Jakto, že se tu nic neděje? Kde jsou všichni? Neměl jsem tam být taky? Přišel jsem o něco?

A jinak – co je tohle za rybu?

Tento příspěvek byl editován 18.11.2010 20:45:44 uživatelem osprey.
foto/diskuze/privlac/2010/th-img38966.jpg
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 21:41® osprey
osprey

Prutos> Právě jsem si sumíroval v hlavě nějaký lyrický text plný sněhových vloček a údajů ve stupních Fahrenheita. Skrytě jsem doufal, že dostanu týdenní zákaz vstupu na server a dotyčnou dobu se dílem proflákám na rybách a dílem ji prospím.

Po tvé provokaci už to nebude ono. Byl jsi první a budeš exemplárně řešen exekučním týmem, jemuž pravděpodobně budu nucen předsedat, protože „redakce“ jsem víceméně já:-D

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 21:35® osprey
osprey

mvincik> Změnilo. Všeho je míň a štiky menší. Ale sem tam se tam asi nějaká schovává. Rybičkáři každý rok nějakou slušnější vyndají.

Měl jsem ten úsek moc rád, dnes tam chodím spíš jen z nostalgie. Hezky je tam pořád.

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 21:02® osprey
osprey

Prutos> S tím vyvrtáš i díru pro sloupek k plotu. Proběhni se po městečku a nabídni své služby – nejlépe nějakému majiteli vinohradu (díra za flašku).

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:42® osprey
osprey

saman> Nevím, kdo to tu chodí rozmlouvat – nějak ti nerozumím. Ale podívej se na stránky Jihočeského rybářského svazu:

http://www.crscb.cz/main.php?…

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:36® osprey
osprey

mannice> On má pravdu – buď jsi nasraný, že jsi cíl nesplnil, nebo ho splníš a pak nevíš, co dál.

Já beru rybařinu jako způsob života. Neplánuju si, že půjdu na ryby a chytím to a to. Když mám čas a můžu, jdu a třeba něco chytím. Nejsem až taková lama, abych si občas neudělal u vody radost a o nic jiného v rybařině nejde.

Tento příspěvek byl editován 18.11.2010 19:36:47 uživatelem osprey.
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:32® osprey
osprey

mannice> Rybařina je jen taková hra. Myslím, že jsem jako jeden z prvních začal používat slovo egohoič – člověk, který se honí za tím, aby budoval svou osobnost. V rybařině je to o tom, kdo kolik nachytá ryb, s kým se zná, jestli vyhrál nějaké závody a tak. Kdysi jsem měl nějaké ambice – chtěl jsem chytit to či ono, poznat určité lidi, mít svou fotku na titulu časopisu,…

To všechno už se stalo a já nemám vyšší cíle. Zbyla mi jen práce. S pokorou přiznávám, že bych ji mohl dělat líp a snad se k tomu postupně prokoušu.

Ale za rybama se nijak plánovaně honit nechci. Kdybych si měl letos nadiktovat průběh posledních vycházek, nebylo by to o tom, co chci chytit, ale kde a s kým tam chci být. Mám kamarády, se kterými jsem letos chytal málo nebo vůbec.

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:16® osprey
osprey

amurka> Nechtěl jsem vypadat nenažraně a navíc kdykoli jedu na ryby, vždycky s pokorou a disciplinovaně sežvýkám svoji skývu chleba.

Až se na jaře rozežerou cejni, stavím se zas. Teď se postupně rozloučím s pruhatými, zajdu na lipany a začnu se zase přeškolovat na rohlík.

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:11® osprey
osprey

saman> Já se bojím, že je to ten nově vyhlášený lukrativní pstruhový revír, kam sypou duháky i kolem 70 cm a kde jsou extra povolenky. Zdá se mi, že vycházíš z nějakého staršího popisu. Ono je to tam letos poprvé, ani nevím, jestli to dali do Soupisu revírů nebo to je v nějakých změnách. Možná i proto to provázejí ty „papírové“ zmatky.

Ale jinak si myslím, že v Boršově si dnes na položenou zachytáš jen do té doby, než ti to někdo přijde rozmluvit.

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:07® osprey
osprey

mannice> Neřeším. Všechno, co jsem chtěl v životě chytit, jsem už chytil. Teď už jen sbírám bonusy:-)

Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:38® osprey
osprey

Sander> Co pamatuju, chytilo se tam za ta léta několik sumců a kapr asi 80 cm. Několik let tam byla velká štika, ale myslím, že ji nikdo nevyndal – měla to moc blízko do padlého stromu.

Taky tam bývali pěkní okouni – jednotlivě, ale opravdu velcí. Poslední dobou mě to tam nejde a nebaví. Už dlouho jsem tam nebyl chytat s nějakými vážnějšími úmysly.

Ono tam stejně asi něco slušnějšího bude, ale to je v každém nadjezí.

Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:33® osprey
osprey

mannice> Moc pěknej nebyl, ale jsem rád, že aspoň něco. Kdybych nefotil a nekravil se s Dropshotem (kvůli článkům), mohlo toho být víc. O kusy mi nikdy nešlo, ale doufám, že jsem neprošvihl nějakého přes metr:-))

Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 12:00® osprey
osprey

Holky, vemte tu amurku do party. Taková rybářka se hned tak nenajde a na základě předloženého pokusného vzorku jsem vydedukoval, že i v kuchyni jí to jde zatraceně dobře.:-))

Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 11:57® osprey
osprey

Tomik> Fotorámeček od T-Mobilu.

sethy> Bohužel je to tak, jak člověk jen pootevře hubu, hned všechno každej ví.:-)