Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 11:51® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 16.11. | Způsob lovu: Přívlač

Trochu opožděně vkládám fotky z úterní ranní vláčky. Něco se pochytalo…

Tento příspěvek byl editován 18.11.2010 10:51:55 uživatelem osprey.
foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38954.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38955.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 17. listopadu 2010 ve 23:36® osprey
    osprey

Prutos> Venku nic není. Já jsem taky hovado a vytáhl jsi mě… na srazu od večeře. :-)

Jestli chceš někam dávat fotky, klidně dej. Ale víš, znáš a vůbec…

Středa 17. listopadu 2010 ve 23:27® osprey
    osprey

Prutos> Taky jsi letos tahal samá hovada:-)

Středa 17. listopadu 2010 ve 22:59® osprey
    osprey

Herink> Prut je třeba vybrat podle velikosti očekávané ryby (na metrovky stačí i do 50 g). Šňůru podle prutu.

Prut do 1500 Kč mě nenapadá, i když nepochybně jsou. Kolega má velmi dobré zkušenosti se Sportexem Black Stream 240 cm do 60 g a šňůrou Power Pro na 50 lb. Zvládlo to i ryby kolem 150 cm.

Ten prut sice stojí kolem 2000 Kč, ale přišetřil bych a šel do něj. Je dost povedený a hodně snese.

Středa 17. listopadu 2010 ve 22:28® osprey
    osprey

spike-cz> Úplně bez to není. Dokonce i jedno hejno okounů o dvaceti kusech jsem tam letos objevil a to je co říct…

Ale bílé ryby tam fakt moc není. A přitom bývalo…

Středa 17. listopadu 2010 ve 22:25® osprey
    osprey

Char> Ale ta síla, až bys Liborovi u piva řekl, že jsi vytáhl z vody fichtla a ještě blafal na neutrál…

Kvůli tomu bych klidně šel do nějaké té pletenky na 60 kg.:-D

Středa 17. listopadu 2010 ve 22:23® osprey
    osprey

Herink> Připusťme, že tam jsou, lovit se dají a má smysl to tam zkoušet. Potíž je v tom, že dobré sumcové fleky je dnes lépe nezmiňovat a veřejně tím spíš.

Takže nevím, jestli ti někdo napíše něco konkrétního.

Středa 17. listopadu 2010 ve 21:16® osprey
    osprey

Libor> Škoda, že mě tenkrát nedobrala ta vydra, třeba bys chtěl pokecat u piva i se mnou:-D

Středa 17. listopadu 2010 ve 21:04® osprey
    osprey

IV.TO.ŠIRDA> Taky si říkám. U nás je nijak hekticky neprožíváme, takže dnes mi tato informace zcela stačí. Časem se budu muset zapojit i do nějakých prací a koupit nějaké dárky, ale to je ještě daleko.

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:59® osprey
    osprey

Libor> Kunu honil synek včera po dvoře. Dokonce jsou fotky, ale mizerné.

A norek před mými zraky ulovil ondatru. Mám z toho příšerné kompaktové fotky, možná je i najdu.

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:56® osprey
    osprey

spike> Severní vítr je krutý… :-)

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:49® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

stopař> No, já myslel na auto, když padla zmínka o whisky. Ale je fakt, že máčet kůži v den svých čtyřicátin se skleničkou vizoura v ruce není stylové.

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:48® osprey
    osprey

IV.TO.ŠIRDA> Já už jsem si aspoň zjistil, kdy ty Vánoce budou. Letos prý vyjde Štědrý den na 24.12. Poslední dobou se to stává nějak často… :-)

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:41® osprey
    osprey

spike> Kdybych přišel na svůj oblíbený 6 ha stoják a viděl tam 10 lidí, ani bych nerozbaloval prut. Taky jsem tam v životě nebyl na zahájení.

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:38® osprey
    osprey

Robur> Ale taky jsi, jak se zdá, nevyhrál:-)

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:35® osprey
    osprey

stopař> Dobrá volba. Taky kam dneska jezdit. Je hnusně…

Pěkně si to užij a tu irskou si pořádně vychutnej.

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:34® osprey
    osprey

spike-cz> Myslím, že vím, kde jsi zhruba byl. Nechci nad tím místem vynášet ukvapené soudy. Letos jsem tam byl snad jednou.

Trochu jsem se podíval do okolí a na domácí vodu mi nezbyl čas.

Otava není bez ryb, ale v porovnáním, co pamatuju, je to slabé.

Ale počty jsou jednoduché – biomasa hektaru parmové řeky je 200 – 300 kg. Dnes v tom má slušný podíl kapr. Dejme tomu, že budeme počítat s 200 kg. Kormorán podle oficiálních údajů sežere 0.5 kg denně. Masovější vyýskyt je v zimě, počítejme 100 dní. Hektar vody po tu dobu uživí 4 ptáky. Ale ty mrchy nelítají zrovna po čtyřech. Dnes už ani nedělají velká hejna – nikde není koncentrace ryb taková, aby se mohla jedna až dvě stovky ptáků delší dobu zdržet.

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:24® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

lovebrigita> Jezero Vrbenský – je to někde v okolé Mostu. Drahý revír, který si pěstuje image určité exkluzivity a opravdu tam mají veliké ryby.

Zlí jazykové sice povídají cosi o tom, kde se tam ty ryby nabraly, ale o tom já nic nevím.

Každopádně kvalita vysoká, dar by to byl.

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:21® osprey
    osprey

Robur> On je Prutos s prutem opravdu dobrej. Proto je to Prutos:-)

Já s ním nezávodím, kdybych chtěl vyhrát, strašně bych se nadřel…

Středa 17. listopadu 2010 ve 20:18® osprey
    osprey

stopař> Asi bych se fakt nebál to v nepříliš horké vodě vyprat. Jestli chceš. můžu vzít králičinu a provést na ní pár pokusů dle toho, co si nakonec vybereš.

A jestli je k čemu, pak ti i já gratuluju. Mě bylo 40 v červnu. Na to konto jsem uznal, že už jsem dost starý a začal jezdit autem:-)