Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 17. listopadu 2010 ve 20:15® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
denim00> Je toho dost, často bude záviset na konkrétním kusu. Nabídka je velká – já radím spoustě lidí různé klony a odnože navijáků od Ryobi, mezi které patří i ten zde připomínaný Dragon (nebo Tubertini Sirio apod.). Ale je toho plno, vláčet se nechá se spoustou navijáků. Pořeš si kapacitu cívky, typ brzdy, dojdi si do krámu něčím zatočit (to je u vláčky nejdůležitější pocit) a pak se rozhodni nebo se ptej dál.
- Středa 17. listopadu 2010 ve 20:10® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
ladamaj> Norek americký patří do americké přírody. U nás žijící norek evropský byl vyhuben někdy v 19. století.
Co mám foťáky, dost se mi tyhle potvůrky vyhýbají, kdysi jsem jich pár viděl i na metr a půl. Dokonce i lovit.
Sander: Dobrá práce. Nejen ryba je úlovek.
- Středa 17. listopadu 2010 v 1:15® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
spike-cz> Jestli je to to místo, odkud jsi poslal fotku, tak se nedivím. Ryba je na zimu stažená spíš jinde a navíc se jedná o úsek silně devastovaný kormoránem – bílé ryby pomálu.
- Středa 17. listopadu 2010 v 1:12® osprey
- Diskuze: Muškaření
Barr> Prst je samozřejmě můj. Je odolný.

Protihroty by tam být neměly. i když se to blbě zamačkává, takže nějaký pozůstatek by se možná našel.
- Středa 17. listopadu 2010 v 1:08® osprey
Prutos> Prachy na protest jsou nejistá věc. Přibal brokovnicu

- Úterý 16. listopadu 2010 ve 13:29® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
Velká článková soutěž o zboží DAIWA a CORMORAN zná své vítěze. Los učinil šťastnými: 1. SpanyS – SpanyS@seznam.cz, 2. amsum – vydravahu@azet.sk, 3. Josef Piecuch – J.Piecuch@seznam.cz. Gratulujeme!
- Úterý 16. listopadu 2010 ve 13:29® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Velká článková soutěž o zboží DAIWA a CORMORAN zná své vítěze. Los učinil šťastnými: 1. SpanyS – SpanyS@seznam.cz, 2. amsum – vydravahu@azet.sk, 3. Josef Piecuch – J.Piecuch@seznam.cz. Gratulujeme!
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 22:44® osprey
- Diskuze: Feeder
spike> Představ si trojku plech – uřízneš trojúhelník, lehce ohneš, vyvrtáš dírku na špičatém konci, cvakneš do karabinky.
Už jsem o tom uvažoval, ale olovo je olovo. Zatím je a nikdo ho nezakazuje

- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 22:41® osprey
- Diskuze: Muškaření
Protože jsem opět bez much (přesněji řečeno nemám jedinou suchou menší velikosti), byl jsem nucen vyrobit pár kousků, abych mohl do konce měsíce vyrazit ještě jednou na pstruhovku za lipany – rozloučit se.
Vím, že je to hrůza, ale jsou ryby, které dokážou něco z tohoto i sežrat…
Materiál – co dům a krajina daly: kohout, kterého chovali rodiče někdy před 10 lety, krocan od sousedů (na zadečky), páv ze zámku v Buchlovicích (ani jsem se ho nedotkl, to brko mu normálně vypadlo), CDC z kachny, kterou srazilo auto na silnici u rybníka. Vázací nit a lak jsem, ač nerad, musel koupit.

Abych zachoval hrubě amatérsky nastavenou laťku, vše je foceno starým kompaktem u stolu vedle klávesnice.

- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 22:28® osprey
spike> Jednak je to toxický kov a druhak je ho poměrně málo na to, aby se jen tak házelo do vody a trhalo.
Ale svými vlastnostmi je jedinečné. Nevím, z čeho by se pak dělaly plavačkové broky nebo jigové hlavy.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 22:13® osprey
spike> Ono by se dalo něco podobného dělat i ze železa, ale tam je opracování daleko těžší. Až jednou zakážou olověné zátěže (už se tohle téma diskutovalo), začnu to řešit.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:59® osprey
sus1> A ještě jedna věc – při zdolávání ryby se olovo nebude courat po dně jako u paternosteru. Fakt se mi to začíná líbit.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:57® osprey
spike> Já vím, že je to dobré, taky jsem to dost dlouho vymýšlel. Perfektní je, že jak je to ohlé, sedá si to očkem nahoru a vmáčkne se to do první nerovnosti, takže to nikam necestuje.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:52® osprey
sus1> Člověče, to není špatný. Je to paternoster s omezením pohybu nástrahy tak, aby se tolik nevzdalovala od krmítka. Má to lepší samozasekávací efekt (při tahu do strany se ryba seká výrazně dřív a tvrdě o krmelec).
Guma je tam hlavně kvůli záseku – nehýbeš hned krmelcem, ale současně s napínáním návazce napínáš tu gumu.
Používal bych to spíš na stojáky. Na řece proud paternoster srovná.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:35® osprey
Sander> Člověče, nejen. Uvláčelo se jich docela hodně. Znám člověka, co má jednu náhodně a druhou už cíleně. A dokonce ta rekordní není rekordní. Lupla se o kus výš ještě větší – podobná délka, ale snad 18 kg.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:33® osprey
spike> Zvykni si na to. Aktivní ryby jsou daleko častěji v tom proudu. I v zimě. Dlouho mi trvalo než jsem to zjistil. A i v tom proudu si vybírají jak konkrétní úsek, tak přesné fleky. Někdy se dokonce separují druh od druhu – něco je v jámách, jiné ryby jsou tam, kde dno jámy stoupá.
Pěkně hledej, jednou budeš tahat ryby jako noha.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:27® osprey
RM> Tahle ryba je jako duch. Loví v nejblbější denní i roční dobu na nejblbějších místech. Narve do sebe půlmetrovou rybu a pak pět dní nežere. Klidně si stoupne do rýhy v proudu, kterou roky přehlížíš, dokud do ní při brození nezahučíš až po krk. Mám flek, kde se už pět let potácím mezi myšlenkou, že je tam hlavatka jako kráva a druhou – že tam nic není. A za celou tu dobu si nejsem jist ani jedním.
I na dobré hlavatkové vodě můžeš házet pět dní a dostat jediný záběr. U nás bych to viděl tak, že kdybych tomu zasvětil celou sezónu, tak bych měl šanci.
Hlavatka nejde přirovnat ani ke štice ani k duhákovi. Má něco z obou a taky něco ze sumce.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:20® osprey
spike> Brzda povolená byla, navíc záběr byl padák.
Ale je to klasická situace. Dokonce tuhle taktiku občas používám k vyprovokování záběru. Jednou to byl takový sukces, že jsem měl mokrou nohu od kolena dolů…

- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:10® osprey
spike> Já nedávno tři hodiny chytal a dvě minuty konal malou potřebu. Nemusím ani říkat, v které chvíli přišel jediný záběr vycházky…
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:09® osprey
Sander> Já se jezdím projet na Řežabinec – čtvereční kilometr ledu jen pro sebe, to je paráda. Když to umrzne hladké a bez sněhu, nemá to chybu.