Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:05® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Sander> Jo, tohle přírodní etnikum vládne tajemnými silami. Umějí věštit budoucnost z ruky a podobně. Tak vědí, že se nepropadnou (ti, co vědí, že by se propadli, tam nechodí).
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:03® osprey
- Diskuze: Feeder
spike> Tak je házej, to je právě to, co dělá feeder feederem.
A házej je tam, kde jsou prokazatelně ryby – tj. tam, kde už jsi ty záběry měl. Ono v tuhle roční dobu je spousta míst bez ryb a ty potvory jsou líné na krok, krmení nekrmení.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:01® osprey
RM> Ona to není štika. Nechová se tak, není tak hojná ani tam, kde se pravidelně vyskytuje.
Já na ně chodit můžu, ale dávám tomu vycházku ročně. Je to strašná onanie.
Mám jednu, měla asi 23 cm. Mnoho let tomu nazad.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:59® osprey
Sander> No, na Otavěnce jsou hazard i ty korčule. Jak nevidím na led (stačí poprašek), nepolezu tam na spoustě míst ani náhodou – stačí klacek, co trochu čeří vodu a led je v tom místě třetinový…
To na Lipně, tam se koupou i traktory

- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:56® osprey
spike> Proboha! S krmelcem přeci jsi přesný. Máš ho na tom vlasci přivázaný. Ono je jedno, že budeš mít rozptyl, to čtvrtkilo rozházené v nějakém větším okruhu žádnou škodu nenadělá a uvidíš, co to udělá s braním.
Ber to tak, že dva malí cejni jsou adekvátní výsledek tak u nás na Blanici a to bych stejně nebyl moc spokojený. Na Moravě to musí vypadat jinak.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:53® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
mvincik> Jo do vody… A já furt, kde byla chyba

Mě to nasazování taky moc netrápí. Ale letos se mi kapři nějak moc nevedli, tak bych si ještě mohl potahat. Když ale koukám, jak čas letí, asi už to nedám.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:49® osprey
spike> Mírné zakormování se už teď vyplatí. Kup si kilovku něčeho dobrého tmavšího a použij tak 250 g na vycházku. Nezruinuješ se a dělá to zázraky.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:31® osprey
- Diskuze: Muškaření
hecht> Tohle ještě není zarostlá voda. Až budeš se špičkou prutu u hladiny honit úzkou smyčku lajny zleva doprava, abys to nakonec dostal kousek před sebe, to je teprve ta „ozajstná onánia“.
Nadávám přitom asi jako včera…
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:28® osprey
knedlik> Budu muset taky vyrazit, dokud nám v řece ty dva tři kusy plavou. Nové už nám sem nikdo nedá.
Můžu se zeptat na sílu vlasce, který používáte? (slyšel jsem, že hlavatkáři pletenku až tak moc nemusí, celkem chápu proč a taky ji používám jen omezeně).
A jsem dobytek – zapomněl jsem pogratulovat, i když kolegovi.
Tento příspěvek byl editován 15.11.2010 19:50:57 uživatelem osprey. - Neděle 14. listopadu 2010 ve 23:47® osprey
hecht> Míra tou dobou taky zapřáhl většího, ale on jen vyskočil z vody a sprostě se vypnul. Jsou to potvory. Ale hezký potvory…
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 23:29® osprey
ladamaj> Muškařím už 17 let asi tak 5 vycházek ročně. Převážně chytám na mouchy, co si sám vyrobím, hlavně na sucho. Je to krásná technika, ale neumím s ní ulovit žádné top ryby, takže si ji nechávám na kochání. Dnes byl takový kochací den.
Na příští rok mám vytipovaných pár míst, kde bych si mohl povodit něco většího, tak třeba budu muškařit víc. Jenže vím, jak tyhle plány vždycky dopadnou…
A ta ruka na fotce je kolegy. Svoji bych si asi vykloubil, kdybych to chtěl cvaknout.
Tento příspěvek byl editován 14.11.2010 22:30:45 uživatelem osprey.
Ryby v rubrice Z lovu jsou už moje. - Neděle 14. listopadu 2010 ve 23:02® osprey
- Diskuze: Kaprařina
old monkey> Pokud jde o toto, tak si vyber, cokoli ti padne do ruky. 30 – 50 m s krmítkem hodí skoro každý prut těchto parametrů. Většina i daleko víc.
Nabídka je obrovská, osobně bych se snažil osahat si něco v obchodě, aby mi prut seděl pocitově, vyhovovala mi transportní délka, líbil se mi design a případně bych se poptal na servis pro případ, že by mi třeba upadlo očko.
Tento příspěvek byl editován 17.11.2010 00:12:44 uživatelem osprey. - Neděle 14. listopadu 2010 ve 22:58® osprey
cormoran> I já se přidám. Uvláčet candáta téhle velikosti. to je vždycky radost a přál bych ti i toho metrového, škoda ho.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 22:51® osprey
Tak jsem vám, rybářská šlechto, dneska fušoval do řemesla. Je to pěkné, je to barevné, má to něco do sebe. Jenom by to mohlo být trošku větší, i když ten na fotce je zrovna docela nedochůdče.

- Neděle 14. listopadu 2010 ve 22:45® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 14.11. 2010 | Způsob lovu: Muškaření
Neodolal jsem na tuto roční dobu nezvykle teplému počasí a nechal se kolegou hechtem vytáhnout na ryby.
Jelikož jsem letos fatálně zanedbával lipany, pokusil jsem se dnes o nápravu. Uvázal jsem narychlo dvě mouchy (víc jsem nestihl), dvě vysomroval od kamaráda a něco málo jsem takto skromně pochytal. Pěkné to bylo…
Tento příspěvek byl editován 14.11.2010 21:47:05 uživatelem osprey.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:09® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Sander> Což o počas, ten byl luxusní – navíc jsem ušetřil za topení (plyn je drahý).
Ale padaly rekordy a to nikdy nevěstí nic dobrého – houpačky mají dva konce.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:06® osprey
stopař> Musím říct, že nejsem. Asi jsem něco zanedbal…

- Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:05® osprey
timbab> U pátera přijde ryba dřív do kontaktu se zátěží a pokouší se setřepat. U průběžky protahuje vlasec zátěží, takže je to plynulejší. Ta zátěž na pevno u paternosteru se ale podílí na samozáseku, takže dobře odladěný páter pobere víc takových těch rychlých letmých záběrů. Např. na plotice je to pro mě ideální věc.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:02® osprey
mckvak8> Jak píše Sander. Detaily bych hledal v Atlasu ryb.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 20:34® osprey
timbab> A jak dopadl soboj paternoster vs průběžka? Ono to obyčejně končí vítěžstvím paternosteru – pokud jde o malé ryby nebo jemnější braní. S průběžkou se ale líp zdolávají ty velké.