Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 20:22® osprey
- Diskuze: Feeder
spike> Na tloušťáky to nemusí být zrovna moc – a hlavně, když jsou záběry rychlé, je třeba dát rybě prostor – delší návazec, menší propnutí kmene. Anebo zmenšit nástrahu a háček.
U tlouště mám vyzkoušené ty delší návazce, zvlášť u velkých soust.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 20:16® osprey
spike> Prodlóžit návazec. U tlóšťa néni 70 – 80 cm žádné problém.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 20:11® osprey
- Diskuze: Muškaření
Libor> Hodně záleží i na tobě. Spousta peří jde využít i na vláčecí nástrahy – různé jigy. U volavky jsou ta dlouhá úzká pera – z toho uděláš něco na boleny (strímr nebo nějakou vláčecí věc). Budeš potřebovat ještě další matroš, aby to mělo trochu objem, ale dá se to.
- Sobota 13. listopadu 2010 v 18:20® osprey
skwor> Na feeder zcela v pohodě. Možná jsi už sám zjistil, že volbě náčiní se přisuzuje přehnaný význam. Důležitý je hlavně pocit a spokojenost majitele.
Mě budou moje pruty a navijáky stačit ještě řadu let.
- Sobota 13. listopadu 2010 v 18:11® osprey
skwor> Výborně. Je důležité být kreativní a vědět, co člověk chce.
- Sobota 13. listopadu 2010 v 18:10® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
Barr> Já nechytám tak velké ryby, takže největší námahu vyvájím na karabiny při chytání s těžkými jerky.
Hodně záleží na velikosti a materiálech (u velikostí, co jsi použil na moři je možná ten zohýbaný plíšek silnější a nedeformuje se tak snadno).
Ale obecně v nosnostech do 10 kg je nejproblémovější sa s plíškem. Tahle následuje – dá se otevřít hlavně při tom jerkování, kdy očko jerku lítá v celém prostoru očka karabiny, nakonec se zachytne za ten drátek, který ji uzavírá a při dalším škubnutí se to otevře.
- Sobota 13. listopadu 2010 v 18:00® osprey
skwor> Málo černé

- Pátek 12. listopadu 2010 v 18:53® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
slepyc> Ano i ne. Na mrňavé gumy určené pstruhům, okounům apod. to i dost vadí. Pro případ ukousnutí můžeš mít zamačkané protihroty a štika se toho snadno zbaví. Na větší gumy v místech, kde je reálný záběr štiky je lanko víc než vhodné.
Jak je trojhák a naděje na záběr štiky, pak není o čem diskutovat.
- Pátek 12. listopadu 2010 v 16:37® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
mvincik> Myslím, že bych to skutečně neřešil. Na tyhle vody se za trofejemi nejezdí a jestli je tam pěkně, užil bych si tam klidně jeden z letošních posledních dnů.
Nějaká běloba se jistě chytí, s trochou štěstí i pár kapříků. A ty už nikdo předplacené nemá. Já byl u nás zkusmo tři dny po vysazení a nedal jsem ani drb – asi vysadili jinam
Tento příspěvek byl editován 12.11.2010 15:38:07 uživatelem osprey.
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:50® osprey
kubas> S trochou snahy to není tak zlé. Každá větev je jina zatížená a dají se pohybem prutu oddělit. Ten fous se zátěží stačí tak 15 cm.
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:41® osprey
kubas> Funguje to jinak. Namaluj si to – v různých situacích a představ si jak se to chová při vedení i při záběru. Proč myslíš, že feedraři vymysleli paternoster?
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 20:31® osprey
kubas> Zátěž na postranním přívěsu a pak buď koupit plovoucí jigové hlavy nebo opravdu strímrový háček s kouskem něšeho, co plave. Dobrý je třeba polycelon muškaři z toho dělají plovoucí nástrahy typu Booby a myslím, že se to dá koupit i v lékárně coby špunty do uší nebo tak něco.
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 19:48® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
mvincik> Zatím nevím o aktivně se projevujícím chytejákovi z těchhle končin. Něco málo by možná věděl CeP, který se tam jeden čas pracovně pohyboval.
Ale nikdy jsem se nezajímal, co se do revíru nasazuje. Pokud je to hezká voda, tak bude fajn tam i jen tak posedět. Bez ryb to určitě není, takže naděje na úlovek je určitě, i když to asi žádné terno nebude.
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 19:43® osprey
Barr> Já si nějak nevšiml těch dvou dole. Ta úplně dole by měla být dobrá. Konstrukčně odpovídá typu Berkley Crosslock a vydrží docela dost. Navíc je výhodou, že je těžké ji otevřít, což se užije hlavně při jerkování. Jerk lítá v krabině dopředu dozadu a už jsem si jich takhle otevřel několik.
Ta prostřední je jen pro mírné namáhání tahem. Technicky vzato je to velmi rozporuplné řešení. Řekl bych, že to projektoval nějaký optimista. Na větší bojovné ryby není dobrá – při kroucení se vyvrací ten plíšek a následně dochází k otevření. S trochou štěští ji rozebere osmdesátka sumík.
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 19:29® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Rybouš> Vodňany a veterina, to jsou dva sakra rozdílné světy. Pokud jde o školu jako takovou (myslím Vodňany), je skvěle vybavená, je tam komorní atmosféra, spousta akvárek ve sklepě a vycpané havěti po chodbách. Znám tam dokonce některé pedagogy a prohlásil bych je za příjemné a milé lidi.
A jestli ti jde o to, jakou šanci máš na přijetí do Vodňan, tak věz, že i když je to rok od roku horší, pořád si ještě škola své budoucí studenty vybírá z počtu většího než je počet nabízených míst. O té veterině to platí taky.
Svou schopností vládnout mateřským jazykem jsi tady zaujal celý široký dav všech asi pěti přítomných osob, takže bych se nad tím zamyslel, ať už půjdeš kamkoli.
Tento příspěvek byl editován 11.11.2010 18:29:35 uživatelem osprey. - Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 1:27® osprey
Barr> To je ona. Vyhodnotili jsme ji jako jednu z nejodolnějších. Navlíkat do ní něco, to je už jiná kapitola.
- Středa 10. listopadu 2010 ve 22:21® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Pro zájemce – v atlasu byla fotkami doplněna karta koljušky (s výjimkkou úvodního snímku, jehož výměna vyžaduje zásah do databáze).
Za snímky děkujeme kolegovi Františku Machanovi (hering).
Tento příspěvek byl editován 10.11.2010 21:22:17 uživatelem osprey.

- Středa 10. listopadu 2010 ve 22:18® osprey
RM> Ten mnou doporučovaný je za 17,5 a to už je cena luxusního mušáku, které se u nás skutečně prodávají.
Máme tu video, jak se na ten dražší klacek páčí z vody sumec přes 230 cm. Ten prut na to má, což se nedá říct ani o všech tzv. sumcových prutech.
Jestli někdo chce jet do Španěl nebo podobně lovit sumce přívlačí, tak mu stačí jeden prut a hromádka plandavek. Ony ty pytle pelet, co se tam dnes sypou do vody, taky nejsou žádná láce.
Je jasné, že pro většinu lidí je ten prut mimo jejich finance (pro mě taky). A navíc se vsadím, že v zahraničí ho lze sehnat levněji.
- Středa 10. listopadu 2010 ve 21:01® osprey
- Diskuze: Kaprařina
james> To je v pořádku. My si rádi podiskutujeme

Ono 240 cm je na kapraření trochu málo. Už 270 cm je proti tomu velký pokrok. A vláčecí pruty s přibývajícími gramy i docela „tuhnou“. Romeo má v mnoha ohledech pravdu, ale uvidíš sám.
U těchhle nestandardních řešení do nějakých konkrétních podmínek se vždycky špatně radí.
- Středa 10. listopadu 2010 v 19:49® osprey
pepa-č> Což o to, já vím. Ale zajímavý by pro tebe byl a jednou tě od něj nebude dělit ta finanční stránka. Dal jsem to sem trochu v legraci a částečně pro inspiraci, ale tohle jsou opravdu pruty, se kterými se dá relativně normálně vláčet a v případě nutnosti zdolat cokoli, co u nás plave. Ty v tom, co umíš a děláš, pomalu stoupáš nahoru a jednou pro tebe ten prut může představovat reálnou možnost, neřku-li potřebu.
Zatím bez něj můžeme žít oba.