Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 8. listopadu 2010 ve 14:01® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

james> Na tříkiláka ještě v pohodě, pak už bude potřeba prostor. Zdolávačka s tím bude fajnová, ale zabrat se s takovým prutem zas tak moc nedá – vlasec víc jak 0.22 mm nemá smysl. Pokud je to nějaké zabordelené místo, fakt bych šel do silnějšího prutu. Jestli je to otevřený rybník jen s větvemi nad hlavou a nebude třeba házet moc daleko, mohlo by to stačit.

Současné kaprařské pruty jako bylo to Alivio jsou pro lov na boilies s tím, že kapr může být opravdu velký. Na české násaďáky postrádají skoro smysl.

Pondělí 8. listopadu 2010 ve 12:37® osprey
osprey

fishman123> Možné je oboje.

Pondělí 8. listopadu 2010 v 11:15® osprey
osprey

sepl> Pošli osobku Radku Filipovi (Raf). Ten tam, myslím, byl.

Pondělí 8. listopadu 2010 v 11:14® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

james> Na běžného kapra do tak 3 – 5 kg se nějaký přívlačák použít nechá. Stačí tak do 40 – 60 g a stačí nějaký ne moc drahý, měkčí a s delší akcí. Typický zástupce Shimano Force master starší řady. Sumcáky nebrat, jsou to polena. Na ně se ten kapr nastražuje.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 22:41® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

chosebaits> Jenže navzdory ušlechtilým myšlenkám pak stojíš proti davu. Chce to vystoupit na schůzi, přednést jasný program, ukázat jim, že tak jako tak jde většina peněz do kapra – to u nás je a ještě dlouho bude.

A jasně říct, že to děláš proto, že máš nějakou vizi a ne, že si chceš ulejt bokem nějakého toho prasečkina. A pak se ti musí podařit utřít oponenty.

Já byl členem ve městě, kde jsem pracoval, ale nebydlel a neměl jsem chuť nějak přehnaně se angažovat. Byl jsem vy výboru, vedl kroužek, chodil na výlovy, ale snahu otočit kormidlem jsem nikdy neprojevil.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 22:18® osprey
osprey

sus1> Taky článek. Je toho víc a zdaleka nejsem hotov. Potřebuju se z toho vyhrabat.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 22:17® osprey
osprey

chosebaits> Pokud máš jediného člověka, který stojí vedle tebe, tak se drž a bojuj.

Mě tak nějak přišlo, že jsem za blázna.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 21:58® osprey
osprey

chosebaits> Neboj, mám představu, o čem mluvíš. Jak jsem psal, u nás to bylo asi lepší, ale stejně nehodlám podporovat systém, jehož hlavní (nechci říct jedinou) prioritou je, že se nasypou kapři do vody.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 21:49® osprey
osprey

Sander> Tak vysoko jsem už dva roky nedorazil. Až tak je to tam zlé?

Neděle 7. listopadu 2010 ve 21:47® osprey
osprey

Sander> Bohumilice. Mušák… a potočák 18 čísel mohl být tvůj:-)

Neděle 7. listopadu 2010 ve 21:45® osprey
osprey

chosebaits> Dělal jsem ve vedení organizace 10 let. Aspoň víš, proč už to dávno nedělám.

A to to u nás nebylo snad až tak zlé a z kradení ryb mě nikdo neobvinil…

Neděle 7. listopadu 2010 ve 21:42® osprey
osprey

sus1> Já se činil za klávesnicí…

Neděle 7. listopadu 2010 v 15:05® osprey
osprey

spike> On ten Drop Shot není žádná sláva. Má výhody i nevýhody jako každá technika.

Olovo bys cítit neměl – položíš ho na dno a hraješ si jen s tou gumou. Skoro ji necítíš, takže musíš dělat to, co natrénuješ někde na mělčině. Záběr je někdy slušný drb – ryba drapne gumu co nic neváží a dá si ránu o to olovo… Jindy se prostě tak nějak přivěsí.

Hlavní fór ale je, že prochytáš poměrně malou plochu a tu musíš dobře vybrat. Prochytat touhle technikou hektar je šílený vopruz.

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:07® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

spike> O trochu. Pak vyzkoušej ten Drop shot. Není to samospásné, ale prostě to udrží nezatíženou gumu ve zvolené výšce nade dnem.

Mě většinou stačí lehčí hlavy, tenčí vlasec a gumy, co mají dobrý chod. Nebo marmelády (marmyšky).

Neděle 7. listopadu 2010 ve 14:04® osprey
osprey

mican3> Vůbec se s tím netap. Jestli jsi chytal se strímrem, tak nějakou představu máš. Netahat jak blázen krom lovu bolena), poskakovat, hrát si s tím. Základní tvary gum jsou asi twister (zahnutý plochý ocásek), ripper – kopyto (placka na konci) a smáček (rybička s ocáskem doztracena).

Kup si od každého něco, pár přiměřených hlaviček (na hmotnosti záleží – ovlivňuje to chod) a zkoušej.

Hladový okoun sežere skoro jakoukoli menší gumu, takže u nich můžeš začít a postupně se vypiluješ.

Mě to nikdo neučil a zvládl jsem to a když to zvládl takový dřevák jako já… :-D

Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:55® osprey
osprey

spike> To můžeš už teď, ne?

Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:37® osprey
osprey

LojzaRybka> Vždyť jsi byl s námi na srazu, tam se prase obětovalo. Ale málo jsi žral, protože nám zbylo – a na to jsou bohové dost hákliví:-D

Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:36® osprey
osprey

mican3> Tak na to by mi dva články nestačily. Jde o to jaké gumy, na jakých hlavách, v jaké hloubce, jakou rybu budeš chtít.

V zásadě ale spíš pomalu, přerušovaně a je dobré si to prohlédnout na mělčině. Prostě si s tou gumou pohrát, až uvidíš, co všechno dokážeš a pak budeš rybě nabízet nějaký zajímavý pohyb, co ta guma umí – chvění, poskoky, pomalé tažení, pády na dno.

To je na přívlači to nejzajímavější, že záleží na tobě, co s tím uděláš. Když napíchneš živou rybu a hodíš ji do vody, můžeš si pak už jen strčit cigáro do huby a ruce do kapes:-)

Neděle 7. listopadu 2010 ve 13:31® osprey
osprey

spike> Musíš se naučit harmonovat s počasím. Oteplení je dobré, ochlazení špatné. A pár dalších věcí. A krom toho musíš ryby najít. Někdy je to s přesností na metry.

Neděle 7. listopadu 2010 v 0:20® osprey
osprey

spike> Na základě mnoha vycházek jsem razie do terénu při teplotách hlouběji pod nulou omezil. Je to u nás dost marné.