Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:22® osprey
- Diskuze: Feeder
spike> Ujišťuju tě o tom, že s přibývajícím věkem plyne ten čas subjektivně čím dál rychleji. Je to nepříjemné. Jako student jsem chodil (jezdil) třikrát denně na ryby.
Dnes tam dorazím, chvilku se tam plácám a půl dne je pryč.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:17® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
spike> On si na začátku sezóny bere ty Přehledy radši dva. Celosvazový…
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:13® osprey
skwor> Mě už nechybí vlastně nic. Akorát víc času na všechno, co dělám.
Mít i ten, tak jsem šťastný a spokojený člověk. Jenže když jsem naposledy seděl za feederem, pořád jsem se koukal na hodinky…
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:11® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Rino> Do jisté míry ano, jde jen o to, jak dalece je přitom požmoulána a jak rychle se zotaví.
Ale neber to, jako nějaké odsuzování. Když jsem si poprvé v životě sáhl na štiku 70+, bylo mi jasné, že tohle je štika, ne ty malé kudly. A snažím se, abych těm malým dal šanci dorůst. Nic víc v tom nehledej.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 20:06® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
Rino> S tím, co píšeš, se dá jen souhlasit. Ale mě prostě úhoři nejdou. Asi je to tím, že nevydržím sedět na zadku

- Středa 3. listopadu 2010 ve 20:04® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Já jsem v zajetí fenoménu zvaného přívlač. POčkej tak na třetí leden, to se budu hrdě hlásit.
Navíc jedna řeka je u nás plná listí a druhá špíny z výlovů, takže to nestojí za moc.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 20:02® osprey
- Diskuze: Sumcařina
ladamaj> Máme tu dokonce mezi videi jedno, kde je nějaký Maďar chytá (pravda je, že podměrečná koťata) a válí ve sněhu.
Ne, že bych schvaloval, co dělá, ale je to jen další z mnoha důkazů. že se to dá. Jako v červenci to nikdy nebude, ale prostě to jde.
A co jsem slyšel zkazky z Orlíku, tak tam je sem tam někdo umí v zimě taky.
- Středa 3. listopadu 2010 v 19:59® osprey
Rino> Ano, to je to důležité – velikostí nástrahy a taky výběrem místa omezovat útoky těch malých. Jsou hloupaté, chtit je není žádný kumšt a co chvíli si něco udělají.
Já se jim snažím vyhýbat jak to jde. A je jasné, že stoprocentně to nejde. Ale daří se mi zvyšovat poměr štik nad 60 cm v celkovém úlovku, i když absolutní číslo mi rok od roku klesá.
- Středa 3. listopadu 2010 v 19:54® osprey
skwor> Twin s bojovkou je dobrá mašinka, ale musím si nechat zajít chuť. Tolik navijáků zase nepotřebuju a od doby, co se nám do garáže nastěhoval ten smradlavej žrout peněz, si musím svoje love víc hlídat

- Středa 3. listopadu 2010 v 19:51® osprey
Sander> U bratránka koza lezla na strom a běhala po zdi, ale tohle je fakt drsný.
Zajímalo by mě, jestli při náhlých poryvech větru bývá dole „kozobití“ nebo „kozopád“.
- Středa 3. listopadu 2010 v 0:44® osprey
Scanix> Jde vždy o konkrétní vodu a konkrétní rybu. Ten prosinec je extrém. Jde to skutečně jen někde a jen některé roky.
- Středa 3. listopadu 2010 v 0:42® osprey
Kevv> Zkus trochu zlehčit hlavičku.
- Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:50® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
Tino> Znám. Obchod i prodavače. Jo, je to tam opravdu sympatické, akorát jsem tam nikdy moc peněz nenechal. Asi je ze mě umějí vytáhnout jiní

- Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:37® osprey
ladamaj> To se tady snažím naznačit. Kdo chce dál chytat sumce, bude je muset najít a pak si to tam odsedět. Prostě to jde. Nic víc. Jestli s plným laminátem nebo Nevercrackem od Pennu, to je jedno.
Vím i o rybách chycených cíleně kolem Vánoc.
- Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:30® osprey
mannice> Jednou jsem tahal 122 cm na vlasci 0.22 mm hodinu a tři sta metrů jsem s ním brodil a plaval řekou. U nás na řece jsou problém kameny, rybu přes 150 cm s běžným vláčecím cajkem málokdo vyndá. Lepší je přehrada, je tam víc prostoru. Měl jsi kliku, ale to k rybařině patří. Možná to bylo už i tou studenější vodou.
Dobrou noc.
- Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:19® osprey
dam> Myslíš Jestřebice? A co moje pečlivě budované image člověka, který nezávodí? Jak bych si to sám před sebou obhájil?
Tam jsem určitě nikdy jet nechtěl.

- Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:51® osprey
mannice> No přece bys nechtěl tvrdit, že tu gumu ulovil. Normálně ji vdechl a když zjistil, že ho čeká pobyt na dece a návrat do řeky, nechal se po krátkém zdráhání zdolat.
- Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:49® osprey
dam> Osprey je neudělá, když tam nebude
Neboj, dneska to cvaká úplně samo… - Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:46® osprey
mannice> Já jsem křovák a kočovník už dvacet let.
A pokud jde o ryby, co odplavou – to znamená jen to, že měly sílu odplavat. Samozřejmě, že jich většina přežije. Ale já se to snažím vidět dlouhodobě – jak moc to tu rybu zasáhne. Když se třeba loví ryby v zimě, jsou pak méně schopné unikat predátorům.
Spousta štik například přežije i přetržený žaberní oblouk nebo dva, což je záležitost spojená s masivním krvácením. Ale skoro žádná se nedožije příštího jara.
- Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:24® osprey
ladamaj> Nevím, o čem se bavíme.
Sumci zimují společně, to je fakt.
Ti, co je už léta podsekávají, je umí najít. To je taky fakt.
Takže když je umí najít podsekávači, co mají plnej laminát, pytel a holej zadek, tak je můžou najít i ušlechtilí sportovní sumcaři se svou výbavou a lovit až do Silvestra. Normálně podle předpisů. Vábnička nebo ryba metr pod hladinou už asi budou out, ale dá se lovit i jinak.
Nic jiného netvrdím.