Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 26. října 2010 ve 21:36® osprey
- Diskuze: Muškaření
hecht> Pak bude Pepa povolanější rádce než já.
- Úterý 26. října 2010 ve 21:27® osprey
hecht> Důležité je sehnat adekvátní díl. Nevím, jak by dopadl pokus napasovat tam něco neoriginálního, i když někdy i to se dá. Pokud je to značka mající u nás servis, třeba by se nechal dovézt celý.
- Úterý 26. října 2010 ve 20:07® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
yelov> Tohle musí být ošetřeno v tom předpisu, kterým je vyhlášena ta možnost ponechání dvou kusů týdně.
Pokud tam nikde, ale opravdu nikde není věta, že jejich ponecháním končí ten týden rybolov, tak by tě nikdno neměl omezovat v dalším lovu, protože co je psáno, to je dáno.
Ale na druhou stranu, proč bys měl být za deset minut odchytaný. Mě jedna ušlechtilá ryba týdně stačí. Takže si necháš z kraje týcne jednu a někdy v závěru napytluješ druhou – a když se ti to nepovede, nebudeš smutnit. Olíznout kost je sice fajn, ale není to ten hlavní důvod, proč chodíme k vodě. Ne?
- Úterý 26. října 2010 ve 20:01® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
džigit> Já myslím, že chybu neuděláš. Cokoli znatelně lepšího, bude stát zhruba o litr víc. Já přišel do styku s Excellery v délce 210 – 240 cm a jsou to tenké živé proutky s překvapivým poměrem cena – výkon.
Jestli se jednou někde nakapsuješ, tak ale zkus ten Infinity Q. Ten má navíc i „duši“ a je lehčí.
A abych nehoroval jen pro Daiwu, tak nový Team Drak, co tak trochu supluje odcházející Destinu (model 270 cm do 14 g) je taky dobrá volba.
- Úterý 26. října 2010 v 16:34® osprey
džigit> Excellery jsou za ty prachy velmi dobré pruty. Až jsem se divil.
- Pondělí 25. října 2010 ve 21:57® osprey
bubu> Už ani na ty zlaté ryby není spoleh… Možná to dělá ta inflace – je jich moc, plavou v každém bazénku.
- Pondělí 25. října 2010 ve 21:49® osprey
dam> Ještě neumíráme.

Já vůbec nestíhám všechno, co bych chtěl, ale už to neřeším. Co stihnu, to stihnu. Ale pracovat se musí, takže teď ode mě budou mít ryby zas na chvilku pokoj.
Ostatně ono by to pro ně taky nebylo žádný terno, kdybych jim mohl trhat tlamy 7 dní v týdnu.
- Pondělí 25. října 2010 ve 21:17® osprey
bubu> Zlaté duháky nebo siveny jsem kdysi někde na líhni viděl. Splnil tři přání? Já už chytil zlatého jesena a dva kapry a vydrbali se mnou všichni do jednoho.
- Pondělí 25. října 2010 ve 21:15® osprey
dam> Jesli tě to potěší, já se následující 2 dny asi 11 hodin oháněl prutem ve snaze vyfotit pořádný zuby a ono prd.
Vy máte s těmi mikromrdkami přece jen těch záběrů víc – proto na ně občas chytám taky

- Pondělí 25. října 2010 ve 21:12® osprey
nm> Jenže já nechytal

- Pondělí 25. října 2010 ve 20:52® osprey
dam> Budeš se divit, nakonec tam do mě kdosi cosi stejně nalil. A navíc – nikdo neřekl, že je to slivovica. Kdoví čím se dopujete před závodem, abyste viděli jako volavka, mysleli jako ryba, měli v rukou ten správný třes a tak…

- Pondělí 25. října 2010 ve 20:39® osprey
Šnek> To nebyla kritika, prostě jde jen o to popřát volnost druhým a uhlídat si dost volnosti pro sebe.
Kdybych muškařil, cpal bych sem fotky sám. Jenže letos mám na mušák tři štíčata, dva lipany a tlouště, z mých much by se mohlo někomu udělat špatně a tak radši opruzuju v přívlači.
A ještě k tomu, že nemáš na mouchy z CDC záběr. Pokud tam ryby jsou a sbírají, tak ta moucha prostě nevypadá podle jejich gusta. Nejdůležitější je tvar, velikost, barevný odstín a způsob, jak moucha plave. CDC má nějaké užitečné vlastnosti, ale samo o sobě není žádným magnetem na ryby. Já s ním taky neumím pořádně pracovat, ale to se do deseti let podá. Mám čas…
- Pondělí 25. října 2010 ve 20:32® osprey
sus1> Osprey se o sebe postará. A za ty roky se naučil postarat sem tam i o něco kolem

Navíc mu to bude chvilku trvat, protože před dvěma hodinami teprve dorazil domů.
A mimoto, on ten pacholek nezávodí a má na to úplně zkreslený pohled zcela se lišící od pohledu lidí, kteří propadli závodní přívlači. Takže kopírovat určitě nebude

- Pondělí 25. října 2010 ve 14:12® osprey
HaD> No jo, ale pointa je v čudu… A taky se musíš modlit, aby mi zase neumřela karta jako v Roudnici

- Pondělí 25. října 2010 ve 14:01® osprey
HaD> No jo, ale co budu psát já?

- Neděle 24. října 2010 ve 23:11® osprey
Cudla> Vypadá drsně. Úplně si představuju, jak vrčí: „No comment!“
- Neděle 24. října 2010 ve 22:50® osprey
Cudla> Ono je to těžký. I ten nejušlechtilejší chyťapusťák sem tam způsobí smrt nějaké ryby. Pokud si to nedokáže přiznat, je to jeho problém.
Z pohledu přírody je masové vysazování nepůvodních uměle odchovaných násad malá ekologiká katastrofa, takže snížení počtu vysazených ryb je dokonce žádoucí.
Na druhou stranu za zachování početných populací původních druhů říčních ryb lobuju kudy chodím.
- Neděle 24. října 2010 ve 22:35® osprey
Cudla> Nemyslím, že by se duháci odchovávali a vysazovali do revírů proto, aby vytvořili silné a stabilní přírodní populace.
Myslím, že primární důvod jejich vysazování je přesně ten, který prezentuješ.
- Neděle 24. října 2010 ve 22:32® osprey
Dědek> Je dobře, žes to sem dal. Snad ten můj příspěvek nevyzněl jinak. Chtěl jsem napsat, že fotku pstruha si můžeš dát kam chceš a sem naprosto v klidu.
Samozřejmě bych rád, kdyby to tu chytilo šťávu a snad se to časem zase rozjede trochu víc.
- Neděle 24. října 2010 ve 22:01® osprey
Šnek> Neřeš to, já jsem rád, že tu ty fotky jsou. Autor se chce pochlubit kolegům muškařům a protože máme svobodu slova, není důvod mu to rozmlouvat.
Jediné, co dělám, je, že přesouvám nelovecké příspěvky z diskuze Z lovu do Všeobecné. Ale v diskuzích a otázkách by měla panovat maximální volnost omezená pouze heslem, že „svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.“