Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 20. října 2010 ve 21:55® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

sus1> Protože Mácha v něm viděl jezero. Byl to holt romantik.:-)

Středa 20. října 2010 ve 21:36® osprey
osprey

skwor> Aha.

Díky.

Středa 20. října 2010 ve 21:35® osprey
osprey

hecht> A ty se živíš obchodováním?

Já mám cívky v šupleti, navijáky ve druhém. Vezmu, je-li třeba, tak vyměním špuli a jdu. Po návratu vrátím. Je to jednoduché.

Synky jsem to ovšem nenaučil. Za nimi zůstávají věci ležet, kde jim od ruky upadnou…

Středa 20. října 2010 ve 21:20® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

ladamaj> Proč bych tě poučoval?

Ale musím teda říct, že já bych o 300 m návinu v žádném případě nepřišel.

Ne, že bych byl tak dobrej, ale nemám naviják, kde by toho bylo tolik:-))

Středa 20. října 2010 ve 21:16® osprey
osprey

skwor> Honza Pánek už tam není?

Středa 20. října 2010 ve 21:15® osprey
osprey

Noodling> Na mnoha lokalitách je 35 cm relativně běžná ryba. Kupodivu 38 cm už ne. Kdyby se na to někdo specializoval, mělo by se plotic přes 40 cm nachytat každoročně docala dost. Ale plavačkáře a feedraře zajímají gramy a lovci trofejí potřebujou pořádnou rybu. Takže o ploticích se moc nemluví.

Středa 20. října 2010 v 18:32® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

ladamaj> A taky najít a přimět k záběru. To zdolávání, to už je jen finiš:-)

Středa 20. října 2010 v 18:31® osprey
osprey

Char> Jistě, má to dost výhod.

Středa 20. října 2010 v 18:30® osprey
osprey

kubas> Není.

Úterý 19. října 2010 ve 22:40® osprey
osprey

sus1> Tak to aby si pořídili aspoň rotační brokovnici:-))

Úterý 19. října 2010 ve 22:39® osprey
osprey

sus1> Myslíš, že je to něco na co stojí za to čekat? Jsem rád, že se mi to dostalo do ruky, protože jinak bych si to nemohl dovolit. Můžu zodpovědně napsat, že je to dobrý naviják. On by se jinak za ty prachy nedal prodat.

Stejně vybavená a za podobné peníze je i Stella.

Úterý 19. října 2010 ve 22:35® osprey
osprey

kety.vydra> Jasně. Hned mám téma – černí kormoráni decimují bílou rybu a úřady tomu jen nečinně přihlížejí:-)

Úterý 19. října 2010 ve 22:33® osprey
osprey

sethy> Já mám C3 dvakrát. Lepší než mít náhradní cívku.

Úterý 19. října 2010 ve 22:31® osprey
osprey

sus1> O kus níž jsi ho viděl na fotce. Napřed by to hodnocení měl dostat ten, kdo si ho vyžádal. Ale můžu tě uklidnit – o Daiwě s pětimístnou cenou se toho moc špatného napsat nedá.

V podstatě velmi pozititvně hodnotím všechny Daiwy stavěné podle konceptu Real Four (mají takový kulatý přišroubovaný kryt i paty kličky, v zásadě je to od Caldie výš). Z některých levnějších modelů jsem až tak nadšený nebyl. Ale zas takový Crossfire nestojí moc a je docela použitelný.

Úterý 19. října 2010 ve 22:20® osprey
osprey

ladamaj> Je potřeba něco ošetřit? Stačí říct, případně napsat do osobky.

Úterý 19. října 2010 ve 22:17® osprey
osprey

sethy> Nedávám dvojnásobek, abych měl druhý na náhradní díly. Prostě nejpoužívanější navijáky mám dvakrát. A využiju to. Zbytek mám samozřejmě v jednom kuse.

Ale deset let jsem chytal s trojicí Shiman Aero, měl jsem k dispozici tři zaměnitelná těla s dvěma převodovými poměry (1× 6.2:1 a 2× 5.2:1) a sedm cívek. Ideální stav věci. Že stárnou, tak mi pár kolovrátků přibylo. Myslím, že teď mám zas na pár let vystaráno, i kdyby se Shimano s Daiwou strhaly.

Úterý 19. října 2010 ve 22:14® osprey
osprey

cormaxx> Ještě v relaci, záleží na vyvážení toho prutu a váze navijáku. Ty 3000 by v pohodě stačily, asi by byly i lepší.

Úterý 19. října 2010 ve 22:13® osprey
osprey

Char> Těžko říct, každý má nějaké plusy a mínusy. Daiwa má o něco trvanlivější střeva, takže nakonec by to asi vyhrála. Taky ale stojí o dost víc. Když zvážím, že Twin je s náhradní cívkou, tak je to v podstatě dvojnásobek. Shimano by proti ní muselo postavit Fireblooda, aby to bylo fér.

U normální vláčky to není žádný velký rozdíl a čtyřku rotnu v proudu netahám, nevím, co bych tam na ni chtěl chytit.

Úterý 19. října 2010 ve 21:58® osprey
osprey

Hany> To je dobrá strategie. Já si své důležité navijáky taky kupuju v páru. V nejhorším ti zbydou aspoň cívky ke druhému tělu:-)

Úterý 19. října 2010 ve 21:55® osprey
osprey

sethy> Sebral jsem ze stolu první foťák (kompakt), práskl do toho na zemi fotku a nacpal do počítače. Vzhledem k tomu, že se pravděpodobně nastavil příliš dlouhý čas, tak jsem to neudržel a půlka světla se odrazila zpátky do objektivu. Znovu to fotit nebudu, velikost je vidět dobře.

Mobilem fotit nemůžu, ten můj jen volá a posílá SMS. Kdyby se pokusil o cokoli jiného, letí z okna.

Tento příspěvek byl editován 19.10.2010 21:56:03 uživatelem osprey.