Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 17. října 2010 ve 20:08® osprey
osprey

spike> To je okoun okatý (Oculus oculatus). Zvláštní forma vzniklá adaptací na prostředí s četným výskytem umělých nástrah. Lepší zrak dovoluje těmto rybám úspěšněji se vyhýbat nástarahám. To, že jsi tuto rybu chytil, svědčí o tom, že jsi nadprůměrný rybář. :-D

Neděle 17. října 2010 v 19:56® osprey
osprey

albin> Ně mnoha lokalitách vytváří okoun pobřežní a hlubinnou formu. Každá se živí jinou potravou a jinak roste.

Podle mé osobní zkušenosti bude ale příčina jinde. V té vodě byli okouni buď vysazeni nebo jejich počet dočasně klesl na nějaké malé číslo. To se projevilo rychlým růstem. Početné potomstvo těchto ryb ale nemělo k dispozici tolik potravy a rostlo už daleko pomaleji.

V nádrži je pak pár velkých ryb, které se bez potíží uživí svými menšími kolegy a pak drobotina, která má hluboko do žlabu.

Neděle 17. října 2010 v 19:31® osprey
osprey

pipa> Více osobní odolnosti. To ustojíš:-D

Neděle 17. října 2010 v 19:17® osprey
osprey

kubas> Díky velmi, na svůj druh je to kousek. Já mám největšího někde kolem 17 cm a už je to dlouho. Na řece jich ubylo, sám jsem ho u nás už dlouho nechytil, i když níž po proudu se prý ještě vykytují.

Tento příspěvek byl editován 17.10.2010 19:17:48 uživatelem osprey.
Neděle 17. října 2010 v 19:16® osprey
osprey

Sander> Dělám si legraci a konverzuju, nic víc.

O stagnaci vím, ale po roce zkušeností už soustředím síly na obsah webu, aby chodili alespoň čtenáři, když už ne diskutující.

Neděle 17. října 2010 v 19:01® osprey
osprey

kubas: Ježíka do trofejí. Konečně pořádný macek:-)

Ale vážně, kaprů přes 90 cm je tam hafo.

Neděle 17. října 2010 v 18:27® osprey
osprey

sus1> Jsem v klidu, jen jsem se z toho potřeboval vyvléct:-))

Neděle 17. října 2010 v 17:01® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Sander> Prostě mě to takhle baví. Wobblery bych si dělat mohl, ale není čas. Od jara jsem nedokázal ani koupit lak, abych ten jeden přes zimu vyrobený nalakoval.

Ale je mi to jedno. Mám na co chytat. Vláčecí nástrahy nějaké mám, na lov rohlíků chodím do špajzu. S červy jsem už letos skončil. Poslední zbytek čeká v lednici na svůj nelehký osud.

Neděle 17. října 2010 v 16:50® osprey
osprey

Sander> Jak jsem už vysvětloval. Musím sám. Vázat, chytat, rozčilovat se, nabít si hubu i nakonec něco chytit.

To je pro mě celý smysl muškařiny. Není to pro mě jednoduché a proto mě to láká.

Neděle 17. října 2010 v 16:32® osprey
osprey

Tino> Ideální stav věci – když je u podobných příležitostí voda jako hnůj a pak se to postupně srovnává, je to pro ryby to nejlepší, co může být.

Neděle 17. října 2010 v 16:31® osprey
osprey

František> Za prvé, já ti žádný tip nedal, jen jsem napsal, abys vypadl z města na kteroukoli stranu. Takže veškeré díky adresuj do Roháčovy ulice.

No a za druhé – člověk si musí vybrat, kam nahodí. Mělký kamenitý proud už je v půlce října dost out.

Ale považ tu kliku, kdyby ti třeba vzal velký pstruh nebo dokonce hlavatka. Ne, že by se to stávalo pravidelně nebo dokonce často, ale teoretická možnost existuje.

Neděle 17. října 2010 v 16:28® osprey
osprey

sus1> Jestli tím, kdo reaguje častěji než jiní myslíš mě, pak si uvědom, že já to mám v popisu práce a čeká se to ode mě.

Velmi často mám chuť vůbec nereagovat, ale snažím se, aby se tu lidi dočkali odpovědi.

Neděle 17. října 2010 v 16:23® osprey
osprey

Sander> Já vážu z toho, co najdu po baráku. Když se fakt nedá nic najít, něco koupím.

Potíž je s tím, že jsem se za celý podzim nedostal k tomu, abych vázal.

Vypadá to, že letos ty vlajkonoše nějak ošidím.

Sobota 16. října 2010 ve 21:11® osprey
osprey

stopař> Já můžu vkládat jen rádobyvtipné žblebty. O mouše toho vím hodně málo.

Ale našel jsem přejetou divokou kachnu a mám CDC:-)

Pátek 15. října 2010 ve 23:59® osprey
osprey

Tino> S tím moc nenaděláš, všechno je jen o lidech. Pokud chtějí kapry vysadit a do týdne pobít, stane se tak. Ony dvě tuny ryb navíc jsou pro malou vodu jako je Lomnice katastrofa.

Já se pořád snažím lidi přesvědčit, že by měli chtít vodu s rybami. Pak si můžou klidně i sem tam něco sežrat. Většina lidí je ale prostě zvyklá uvažovat v krátkodobějším horizontu. :-)

Pátek 15. října 2010 ve 23:55® osprey
osprey

brčal> Vypadají pěkně. Já na štikách nebyl snad od srpna. Nějak mě to nemotivuje – když už někam jdu, odnášejí to jiné ryby. Ale ještě na ně dojde.

Ale nástrahy pěkné. Mohly by fungovat.

Čtvrtek 14. října 2010 ve 22:09® osprey
osprey

jarad> Dobré je, že není roztržené tělo wobbleru.

Teď musíš dostat ven to, co z té lopatky zbylo (nepáčit – co je venku ořezat a zbytek opatrně vyrýpat, vybrousit, vyříznout). A pak udělat z toho polykarbonátu co nejpodobnější lopatku a epoxidem ji tam vlepit.

Lehce se to napíše, daleko hůř udělá. Víc ti neporadím.

Čtvrtek 14. října 2010 ve 21:53® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 14.10. 2010 | Způsob lovu: Přívlač

Prý se na nás valí jakési chladno, tak jsem radši vyběhl k vodě ještě dnes a o víkendu si to nadělám…

Jinak toho zas tak moc nebylo, na dvou fotkách je ta samá ryba:-)

Tento příspěvek byl editován 14.10.2010 21:54:11 uživatelem osprey.
foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38329.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38330.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38331.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38332.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 14. října 2010 ve 21:42® osprey
    osprey

Hony> Jsou oblasti na chytej, kde má programátor resty. Diskuzní příspěvky pod článkem nebo duelem neupravím ani já ani jiný admin – jen lidé s přístupem do databáze, což je HaD a Radim (programátor). Nemyslím, že je to tak dobře, ale zatím to tak je.

Robur> Ty jsi admin – a dokážeš editovat příspěvky pod Duelem:-))

Čtvrtek 14. října 2010 ve 21:25® osprey
    osprey

spike> Byl bych velmi překvapen, kdyby vzala už zítra znovu.

Ale vyloučit se to nedá…