Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 10. října 2010 ve 23:04® osprey
osprey

mannice> Spolehlivě berou pořád, ale je to zralé na desítku návazec, háček 16, dva kostňáky na něj a pečlivý tuning sestavy.

My jsme pořád čekali na něco většího a úspěšnost záseku jme měli dost chabou.

Na druhou stranu nic většího nepřišlo a chytit těch chuděrek víc nikdo z nás nepotřeboval.

Neděle 10. října 2010 ve 23:01® osprey
osprey

František> Mohl bych tě tam taky poslat, neb ten člověk není zlý a vycházím s ním docela dobře.

Myslím, že měl spíš nějaký problém, starost, nebylo mu dobře… Jinak je celkem fajn a jako obchodník bez problémů. Co si tam u něj ale nikdy nekupuj, jsou bílí červi – nejdražší piliny ve střední Evropě:-))

Neděle 10. října 2010 ve 22:55® osprey
osprey

Sander> Člověče, já nikdy nezkoušel, jestli je ten průsak jednocestný nebo by to šlo na obě strany. Ale celkově vzato, mám tu vnitřní stranu pod kontrolou:-))

Neděle 10. října 2010 ve 22:53® osprey
osprey

mannice> Nevím, tak 10 – 12. Nejsou to velké ryby. Většinou jsme se do čtyřicítky v pohodě vešli, možná sem tam nějaká byla o chlup přes.

Velké se chytají jinak, ale nedá se na to spoléhat. Tahle velikostní sorta je chytatelná celkem s přehledem, akorát už to braní není jako v létě. Ale zas je čistá voda a barevné pozadí.

Neděle 10. října 2010 ve 22:50® osprey
osprey

Pánové, koukám, že zlaté moje neopreny. Do těch mi začalo téct rozkrokem na konci druhé sezóny a jinak jsou pořád dobrý:-))

Neděle 10. října 2010 ve 22:46® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Bigpista> Pokud tam máš kus rousnice nebo dokonce celou, tak je to nástraha jako hrom. Do toho ti bude spousta ryb jen mlátit.

Buď se s tím smíříš a budeš čekat na něco velkého anebo prostě zjemni. U feederu musí ryba vzít nástrahu do huby a už viset. Nějaké ožírání, poponášení, tahání, trhání, na to se moc nehraje.

Neděle 10. října 2010 ve 22:44® osprey
osprey

Merza> On je problém v tom, že ti, co chytají na živou, se na Internetu moc nepromenují a pokud ano, nijak zvlášť nediskutují.

Osobně si myslím, že pokud se ti to stává na menší rybky, tak to štika nejspíš nebude. Až se ti to stane zas, zkus si podržet vlasec, abys cítil, jak velká ryba ti to dělá. Přijdeš o ni, ale budeš pak chytřejší.

Neděle 10. října 2010 ve 22:37® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 10.10. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Už dlouho jsem sliboval kolegovi Sanderovi, že si spolu vyrazíme na ostroretky.

Jak řekli, tak udělali. Bylo krásně, něco se i chytlo a dokonce i vyfotilo. Za chvíli už budu fotit čudle na jiném pozadí…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38276.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38277.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38278.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38279.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 10. října 2010 ve 22:32® osprey
    osprey

jarad> Udělat co nejpodobnější lopatku a vlepit ji tam. A vůbec neříkám, že je to jednoduché – ať už jde o výběr materiálu nebo o samotnou práci.

Ale co jiného s tím? Pak už jen koupit nový wobbler.

Sobota 9. října 2010 ve 21:13® osprey
    osprey

Kubajs> Tohle bude vždycky o osobních preferencích a stylu práce s nástrahou.

Wobbleráky jsou obecně kratší pruty, protože wobblery se vodí (v extrému je to vidět u jerkových prutů). Hodně lidí ale wobblery jen tahá a řada dalších prostě má delší pruty ráda. Takže tu otázku, zda 240 nebo 270 cm nechám na tobě.

Tento příspěvek byl editován 9.10.2010 21:13:58 uživatelem osprey.
    Sobota 9. října 2010 ve 20:39® osprey
    osprey
    Diskuze: Vysočina

back-woodsman> Candátek moc hezký. Zkus časem pořešit to pokládání do trávy. Až bude mít štika 70 cm, tak je to v pohodě – možná si ji i necháš, ale ty čtyřicítky ani nezvedej z vody. Odmění se ti tím, že ve zdraví dorostou a od nějakých 60 cm výš je ta radost i vzrušení neporovnatelně vět­ší.

Každopádně gratuluju ke slušnému rozjezdu.

Sobota 9. října 2010 ve 20:35® osprey
    osprey

džigit> Taky s Internetem bojuju, naštěstí poslední dobou už ne tolik.

Zato asi budu formátovat disk na svém pracovním počítači.

Sobota 9. října 2010 ve 20:34® osprey
    osprey

František> Cormoran ve spojce mezi Velkým a Malým náměstím a pak obchod Martina Vaněčka v Roháčově ulici – odbočka ze Žižkovy ulice asi 100 m nad hlavní poštou.

Pokud jde o chování k rybě, viděl jsem taky dost a možná potkáš v Písku pána, který ti poví, že jsem arogantní a hnusný k lidem a závidím jim chycenou rybu (se kterou zacházejí zhruba tak, jak jsi popsal).

Sobota 9. října 2010 ve 20:23® osprey
    osprey

džigit> Rád bych ti pomohl, ale jediný, kdo by do toho mohl trochu vidět, je Radim.

Sobota 9. října 2010 ve 20:22® osprey
    osprey

IV.TO.ŠIRDA> Já tady jen rýpu. Víno piju jen nesvařené, rum jen v klinicky podložených případech.

Ale vzato kolem a kolem, pokud je třeba, není problém si klinicky zdůvodnit nejednu aplikaci.:-))

Sobota 9. října 2010 ve 20:19® osprey
    osprey

Kubajs> Na wobblery jsou fajn Skeloušové ve 240 cm.

Sobota 9. října 2010 ve 20:18® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

Bigpista> Z toho, co popisuješ, se nedá říct žádná konkrétní rada. Kolikrát to ani logiku nemá a je třeba zkoušet.

Když máš na háčku pět kostňáků a najedou oukleje, můžeš mít i sto brutálních záběrů a nedáš ani jeden.

Sobota 9. října 2010 ve 20:16® osprey
    osprey

olda> Musím ti taky pogratulovat. Takových po vlastech českých už moc neplave:-))

Sobota 9. října 2010 ve 2:16® osprey
    osprey
    Diskuze: Vysočina

back-woodsman> Dobrý začátek. Příště ho cvakni ve vodě – není to o nic těžší a pak už tu rybu jen vyhákneš. Líp to rozdýchá.

Sobota 9. října 2010 v 0:42® osprey
    osprey

Tommy> Pán má smysl pro rytmus?

Ruma ruma ruma dá…

IV.TO.ŠIRDA> Jasně, svařák. S velkým rumem:-D