Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 3. října 2010 ve 21:12® osprey
osprey

jiris> Nene. Kuchyní neprošel.

Ale bohužel je vláčen médii, což mě na jednu stranu nijak zvlášť netěší, ale na druhou stranu je to zárukou, že nebudu v příštích týdnech jíst suchý chleba:-))

Neděle 3. října 2010 ve 21:09® osprey
osprey

nm> Já vím, že na UL se dá ledacos vytáhnout. Ale já se záměrně vyhýbám lovu menších dravců. Za sezónu bych zbytečně ublížil spoustě ryb. Když lovím na UL, zpravidla stejně lovím tak, abych měl šanci na něco většího, takže se zdoláváním ryb kolem 50 – 60 cm na UL cajku se setkávám, na to jak málo s ním chytám, celkem často.

Samozřejmě to můj osobní přístup, nikomu ho nevnucuju. Na malé nástrahy dojde v prosinci, kdy už je člověk rád i za menší rybu. Nebo na pstruhovce.

Neděle 3. října 2010 ve 20:58® osprey
osprey

Scanix> Tohle byla dost náhoda. Menší asi přidám, když mám teď to auto, ale sám víš, že se to nevěší tak často, jak by člověk chtěl.

Neděle 3. října 2010 ve 20:56® osprey
osprey

jiris> A proč bych ho masil? Moc velké na můj žaludek.

Položil jsem ho na tu gumu, oběhl s foťákem a metrem, drapl za čelist, přehoupl ocas přes ty šutry ty dva kroky k vodě a rybu tam strčil za ním.

Byl na suchu tak dvě minuty.

Neděle 3. října 2010 ve 20:49® osprey
osprey

nm> Norstream ke mě bohužel nedoputoval. Je to problém, ale aspoň tu vidíš účinek reklamy. Na našem trhu jsou mraky skvělých prutů, ale to, co lidi obecně nakupují, je zboží několika firem, které se dokázaly výrazněji zviditelnit.

Bohužel ani na veletrzích člověk nevidí, co by vidět chtěl. Přestože se snažím být v obraze, v mnoha ohledech se mi to pořád nedaří.

A pak je tu ten problém, že pruty do 6 g nejsou pro mě:-))

Neděle 3. října 2010 ve 20:46® osprey
osprey

jiris> Bohužel, jenom 103,5 cm. :-))

Scanix> Ano, článek už existuje a ta ryba je provařená až běda. Bohužel mě ale ryby živí, takže občas musím s barvou ven.

Neděle 3. října 2010 ve 20:22® osprey
osprey

skwor> Já už nevím, píšu hodně osobek. Uvláčel jsem ho v červenci poté, co mi bylo kolegy vysvětleno „kudy koza de“. Dál už to nějak nešlo, ostatně bylo by toho štěstí až příliš.

Jsem rád, že se povedl. Roky jsem sledoval, jak se dá „pos..t“ zdolávání velkého sumce a doufal jsem, že až na mě jednou dojde, tak nic nepodělám.

No, nepodělal.

Neděle 3. října 2010 ve 20:11® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: léto | Způsob lovu: Přívlač

Tak léto je definitivně pryč a je na čase bilancovat. Chtěl jsem chytit nějakou RYBU a povedla se (už v červenci). Dík radám kamarádů, kterým jsem za mnohé zavázán.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38134.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 3. října 2010 v 18:29® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

brčal> Mám pocit, že právě ty Kamasany používám taky. Ale ty naše kudly nemají na to, aby s nimi něco vyvedly.

Záseky mi zatím seděly, co jsem zasekl, to šlo ven. Ale při velikosti těch ryb bych se tím nechlubil.

Tento příspěvek byl editován 3.10.2010 18:30:30 uživatelem osprey.
    Neděle 3. října 2010 v 17:32® osprey
    osprey

nm> Mám starší verzi s jiným číslováním, gramáží i délkou (takže ti asi nepomůžu) a je to jeden ze dvou St.Croix prutů, o kterých mezi lidem vím.

Na tom tvém by se nějaké ty malé longy určitě tahat nechaly, otázka je spíš, co už by se nenechalo.

Neděle 3. října 2010 v 16:59® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

czechcarp> Teoreticky se dají lovit kdykoli, ale samozřejmě mění se podmínky, ve kterých se ty ryby pohybují i způsoby lovu. Každopádně se dost sumců ulovilo i v prosinci, ale to už jsou na zimovištích, což jsou dost přesně vymezená místa a často tam sumci nejsou ani tak loveni dle obecně uznávaných norem, jako podsekáváni.

Neděle 3. října 2010 v 16:33® osprey
    osprey

brčal> Jo, to zamrzí. Asi byla slušná, když dokázala zdevastovat jednoduchý háček.

Já se štikám už přes měsíc nevěnoval. Nechytit náhodně pár kudel, pomalu bych nevěděl, jak vypadají.

Neděle 3. října 2010 v 16:09® osprey
    osprey
    Diskuze: Vysočina

back-woodsman> Já jezdím nejraději na přívlač tam, kam nejezdí ti druzí. Bohužel těch míst čím dál víc ubývá.

Jo, a to bílý dole, to je bolení kotě:-)

Tento příspěvek byl editován 3.10.2010 16:09:50 uživatelem osprey.
    Neděle 3. října 2010 v 16:02® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

saman> Ve všeobecné se tu mihla fotka a když jsem ji viděl, vybavilo se mi to. Jel jsem už dvakrát kolem.

Že by si tam lubo OV skočil jednoho uzmout? :-)

Neděle 3. října 2010 v 16:01® osprey
    osprey

brčal> U nás to není komu házet. Cvičně zajdu jednou dvakrát ročně na kudly a to mi stačí. Chytit pořádnou zubatici mi dá problém i s vláčkou, kterou docela umím, s mouchou bych si moc nevěřil, i když bych to třeba zvládal.

Neděle 3. října 2010 v 15:58® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

davidar> Vlítni na to doma ať stihneš i dvě hoďky na rybách. Když to nepůjde, moc neztratíš, když to půjde, určitě už si najdeš způsob, jak si zachytat víc.

Neděle 3. října 2010 v 0:14® osprey
    osprey

František Helm> To je optimální stav připravenosti. Podle slov známých se připrav hlavně na komáry a domorodce, co sežrali skoro všechno, co mělo v deltě šupiny.

Neděle 3. října 2010 v 0:03® osprey
    osprey

back-woodsman> Použitelný, celkem příjemný, pro mě krátký. Ta malá délka ale docela nechá ustoupit do pozadí méně kvalitnímu materiálu blanku a tak ten proutek je za tu cenu i pocitově dobrý.

Co ti doporučit na větší revíry, nevím – nevím, jak chytáš. Ale Catanu si už neber ve 270 cm, tam už dost vadne.

Tento příspěvek byl editován 3.10.2010 00:05:14 uživatelem osprey.
    Neděle 3. října 2010 v 0:02® osprey
    osprey

matx> Mám seznam výlovů Školního rybářství Protivín (psaný, nemůžu ho zkopírovat na web), ale můžu ti něco vybrat. V půlce měsíce se loví Podkostelní v Putimi, to bývá v sobotu a je to velká akce, no a v Downloadu (Soubory pro stažení) jsou vybrané výlovy Rybářství Třeboň. Z tohohle už si něco vybereš, i když bezprostřední okolí Tábora ti nabídnout nemůžu.

Sobota 2. října 2010 v 19:39® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

lubo OV> Není problém se domluvit s někým, kdo ovládá základy práce se dřevem a nechat si ho vysochat z kusu polena.

Je to jen otázka, jak kvalitní bys to chtěl a co bys za to hodlal obětovat.