Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 23. září 2010 ve 21:30® osprey
osprey

Sander> Myslím, že to bude později. Termín nemám, protože pořád nevím, jestli mám vůbec lidi. Je to takový koloběh.

Čtvrtek 23. září 2010 ve 21:28® osprey
osprey

majkyss> Vlož to, prosím tě, do videí, tady to rychle zapadne.

Čtvrtek 23. září 2010 ve 21:06® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

mannice> Před třiceti lety byla konzumace ryb ze sportovních revírů oslavována jako významný hospodářský prvek, vklad ke zdravé výživě obyvatelstva a masařina byla v podstatě prezentována jako záslužný přístup využívající přirozenou produkci revírů.

Teď se to mění, ale jaksi nikdo neví kam. Směry určuje móda, média, výrobci rybářských potřeb – a pořád i stávající masařské pudy. Všiml sis, že neexistuje Ca70? :-D

Čtvrtek 23. září 2010 ve 21:00® osprey
osprey

Sander> Ty ses taky nevyjádřil – jel bys?

Čtvrtek 23. září 2010 v 19:18® osprey
osprey

sethy> Jo tohle, tož to jo.

A co ty, přijel bys na ten fotosraz? Druhá půlka října, Orlík?

Čtvrtek 23. září 2010 v 19:04® osprey
osprey

sethy> Nevím na co, ale nejspíš budu.Připomeň.

Je fakt, že navazuju na vlasce a pletenky ledacos a taky si umím komplikovat život, ale u té marmyšky nějak nevím.

Čtvrtek 23. září 2010 v 18:52® osprey
osprey

dodorider> Marmyšku vážu rovnou na kmenový vlasec – proč tam dávat nějaký další?

Čtvrtek 23. září 2010 v 18:50® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

kerob> Mám Red Arca už několik let a celkem žádný důvod ke stížnostem. Zaklápím rukou, takže ten problém s maticí jde mimo mě a jinak je to za ty peníze dost slušný naviják. Speciálně na feeder.

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:21® osprey
osprey

mannice> Ti vysazení násaďáci jsou tam v podstatě od toho, aby se ani neohřáli. Ta voda by je ani neuživila. Máš pravdu, že fér na tom není nic. To si jen členská základny přišla pro své ryby.

Dohledat na menším svazovém revíru desetikiláka a dostat ho na prut je daleko těžší a dělat to pravidelně nedokáže zdaleka každý.

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:10® osprey
osprey

mannice> U nás na řece máme kapry i kolem 90 cm. Zatím jsem natakového se svými feederklacky nenarazil (nejsou hloupí) a těch pár kolem 70 – 80 cm, co jsem kdy zapřáhl, se mnou vydrbalo.

Je to obrovský rozdíl. Prakticky ve všem.

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:03® osprey
osprey

hraji> Pokud budeš lovit na gumy, nebývá to zas takový problém. Potýkám se s tím každý rok.

U wobblera je to těžší, je třeba ho držet dost přesně ve sloupci – rychle ho dostat pod hladinu a nehrábnout o dno. Většinou to ale končí tím, že se člověk víc soustředí na to kličkování než na samotný lov.

Čtvrtek 23. září 2010 v 15:14® osprey
osprey

Alov> Bohužel, máš naprostou pravdu. Těch roztrhaných tlam jsem viděl dost. Proto se taky na soukromáky moc nehrnu.

Bohužel ale tím pádem nemám žádné megaryby. Mě osobně to netrápí, ale vytahovat se teda moc nemůžu:-))

Čtvrtek 23. září 2010 v 15:09® osprey
osprey

kaktus> Ta by mě s mým ksichtem sejmula prvního:-))

V reálu se ale podívej, jaké jsou (nejsou) tresty za pytlačení.

Čtvrtek 23. září 2010 v 15:04® osprey
osprey

Fugas> Pořeš to s Pepou. Za dlouhých zimních večerů by ti tu tyčku jistě rád postavil.

Čtvrtek 23. září 2010 ve 13:46® osprey
osprey

Fugas> Rozhodně se k nám nedováží. Ale nezoufej a pokus se kontaktovat pepu-č. S trochou štěstí by ti ho mohl postavit.

No a jinak tady kdysi napsal sethy, že velice slušný prut je Dam Calyber Baitcast a jeho blank je jmenovanému Sportexu velmi podobný. Snad si to pamatuju dobře.

Čtvrtek 23. září 2010 ve 13:19® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Barr> Zatím nic, ale počkej tak 14 dní, párkrát tam zajdu. Teď podnikám motorizované výpravy do cizích krajů, ale brzo tomu bude konec (proč bych měl moknout a mrznout celý den na vzdálené vodě, když mi stačí dva hodiny na té naší).

Tento příspěvek byl editován 23.9.2010 13:20:10 uživatelem osprey.
Čtvrtek 23. září 2010 v 0:28® osprey
osprey

sus1> Víš co je průser? Že na rybníku, kde jsem se jako dítě v tom rákosí schovával, si dnes týpci klidně nahodí dva pruty a donesou i to křesílko… Sice je to asi pět let, co jsem tu scénu viděl, ale myslím, že se to moc nezměnilo.

Čtvrtek 23. září 2010 v 0:23® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 22.9.2010 | Způsob lovu: Muškaření

Tak jsem pokřtil nový mušák. Sice dost chabě, ale rozhodně tou správnou rybou.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37839.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 22. září 2010 ve 23:36® osprey
    osprey

Barr> Nevím. Je mi divné, že jsem tam v podstatě neviděl sebrat lipana a každý rok se tam sype přinejmenším několik set ročků. Čekal bych aspoň ojedinělé kusy.

Středa 22. září 2010 ve 22:48® osprey
    osprey

Barr> Já viděl střevli až v Sudoměři. A Písek vysazuje určité množství Lipana i na O2. Ale není to vidět. Ani kolečko. Buď žijí fakt skrytě nebo to ty černé bestie sežerou.

Proudník? Ubývá. V podstatě všude.