Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 17. září 2010 ve 13:11® osprey
- Diskuze: Muškaření
kerob> Ani mi nemluv…
No ale blíží se mi to. Povinné tři každoroční vycházky na lipany se suchou mouchou jsou za dveřmi. Bude třeba udělat tu suchou mouchu. Přirozeně v několika exemplářích a aspoň ve dvou velikostech

- Pátek 17. září 2010 ve 13:09® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
kerob> Nemyslím, že je to tam až tak zlé a navíc i chytej.cz usiluje o růst a zvyšování návštěvnosti a to s sebou ponese podobné jevy. Ale je to jako s tím pivem. Nabízíme něco jiného a myslím, že pít se to dá docela dobře.
A co se týče té atmosféry, tak dobu neoščiješ. Její průvodní fenomény si tě nakonec najdou i tady

- Pátek 17. září 2010 ve 12:24® osprey
Šnek> Všechno je o kvalitě finálního produktu. Potřebuješ háček, nit, srst nebo peří (případně další materiály) a lak.
Úroveň finálního produktu závisí na kvalitě použitého materiálu a umění vazače. Jakous takous mouchu schopnou chytat ryby uváže i úplný začátečník z toho, co posbírá doma po baráku. Časem začne něco umět a používat stále kvalitnější materiál a pomůcky – protože už ví, čeho a jak chce dosáhnout.
Na začátky je cokoli dobré – ale člověk musí počítat s tím, že výsledek třeba nebude úplně ideální.
Na druhou stranu zejména neochytané ryby v době, kdy jsou potravně aktivní, odpustí člověku hodně a sežerou kdejaký chlupatý háček.
- Pátek 17. září 2010 ve 12:13® osprey
Šnek> Bobinu jsem neměl 15 let. Při mé produkci menší než 20 much za sezónu jsem to zvládal bez ní. Muškařina pro mě byla vždy okrajová záležitost. Ale krásná záležitost.
- Pátek 17. září 2010 ve 12:11® osprey
inspo> Škoda, já to nebyl, docela rád bych si ho přečetl.
Fakt je, že kolega Kamikaze nám v minulosti několikrát naznačoval, že nesaháme konkurenci ani po kotníky.
Ale je to jako s pivem – kdyby měl být jen Prazdroj, bylo by to dost smutné a vyčítat třeba Bernardu, že není jako Pilsner Urquell, je celkem zbytečná věc. Prostor je pro obě značky a to, že ho jedna opanuje větší část a má následně větší prostředky pro další rozvoj, to už je jiná záležitost. Směřovat ale vývoj k tomu, že přežije jen monopolní výrobce, by byla škoda.
- Pátek 17. září 2010 ve 12:05® osprey
Šnek> Já vázal první mouchu tak, že jsem háček držel v levé ruce a pravou vázal nožičky jednu po druhé. Když jsem zjistil, v čem je ten fígl, myslel jsem, že mě trefí.
Muškařit jsem se učil na perlínech.
- Pátek 17. září 2010 v 10:51® osprey
Šnek> Kruté, ale krásné. Já na svoje začátky vzpomínám rád.
- Pátek 17. září 2010 v 10:50® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
dodorider> Ale jo, nám se to v tomhle měřítku zaplaťpánbůh vyhnulo.
Nedokážu posoudit, jak bych si u vás poradil.
- Pátek 17. září 2010 v 10:47® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 16.9. 2010 | Způsob lovu: Přívlač
Mise Bolen splněna…
Cestou k vodě jsem si všiml, že nám začíná růst nová vlna mladších hub.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 16. září 2010 ve 23:40® osprey
- Diskuze: Feeder
CeP> Víš co – takovej světa znalej chlap, ozdoba každé diskuze. A on sem hodí odkaz a práskne do bot, místo aby se aspoň zeptal, co tady tak pořád děláme

- Čtvrtek 16. září 2010 ve 21:45® osprey
Pokud jde o letošní sezónu, vychází mi líp než ty minulé. Hlavním důvodem je ale flexibilní pracovní doba a čtyři kola, což dříve nebývalo. Navíc letos jsem investoval spoustu času do průzkumu.
Snažím se chytat od všeho trochu a jediná citelnější mezera je zatím u candáta, což se ještě pokusím napravit.
A navíc jsem relativně skromný. Co chytím, to chytím. stačí mi, když vím, že to v té vodě plave. Horší je když neplave…
- Čtvrtek 16. září 2010 ve 21:40® osprey
- Diskuze: Feeder
Azbest> A co tu u nás aspoň chvilku splknout?

- Čtvrtek 16. září 2010 v 15:48® osprey
zelenáč> Choď dál na řeku a nehledej je, to je nejlepší rada, co ti můžu na veřejný web napsat.
Pokud ti někde bude brát víc potočáků na jednom fleku, tak jsi na to asi kápnul a jdi jinam. Ale při normálním lovu by ses nemusel nijak zvlášť omezovat. Plocha trdlišť je ve srovnání s rozlohou revíru nepatrná a mnohdy se nejedná o rybářsky atraktivní místa.
Tento příspěvek byl editován 16.9.2010 21:47:48 uživatelem osprey. - Čtvrtek 16. září 2010 v 0:50® osprey
Srneček> Tak tohle neznám. Bohužel ti nedokážu poradit. Zkopíruj, prosím tě, tenhle příspěvek do Diskuze s adminy, ať si ho tam přečte Radim (programátor).
- Středa 15. září 2010 ve 22:13® osprey
majkyss> Univerzální feeder je medium ve 360 cm. Univerzální mušák je prý pětka v devíti stopách (270 cm). Na firmě nezáleží, hodně jde o to, aby si člověk s prutem rozuměl. Do začátku to chce něco levnějšího a postupně si ujasňovat, za co opravdu utratit peníze.
Mimochodem – nemám feeder medium, nemám mušák pětku

- Středa 15. září 2010 ve 22:07® osprey
Herink> Pozdě není, i když sumci pomalu opouštějí proudy (v závislosti na počasí). Nástraha – to je problém, ale v tuhle dobu už by to nemuselo moc chrastit a řvát (ve všech smyslech toho slova).
Žádná jediná úspěšná nástraha není.
- Úterý 14. září 2010 ve 22:17® osprey
Losfedos> Co ti na to mám říct – na volné vodě by stačil i jemnější. V silném proudu, v okolí vázek apod. nemusí stačit ani tenhle. A jak se jeví v ruce, to nevím. Ale vidím solidní dvoupatková očka, kovové šroubení a další atributy navozující dojem, že ořezávátko to nebude.
Ale chceš to na sumce, ne?
Pokud chceš prut na sumečky do metru až
120 cm, vem něco bytelnějšího do 60 g. - Úterý 14. září 2010 ve 21:44® osprey
džigit> Upřímnou soustrast. Ale co by člověk kvůli těm rybám neudělal, že jo?

- Úterý 14. září 2010 ve 21:32® osprey
Losfedos> Nebál bych se toho. A počítej s tím, že nějaká devadesátka pro něj v podstatě nebude soupeř. Zato u ryby nad 150 cm budeš mít v ruce dost slušný argument.
Pro někoho by mohl být až příliš hrubý, ale na spoustě míst přijde hrubá síla vhod.
- Úterý 14. září 2010 ve 21:12® osprey
Dejwík2504> Nevím. Můj operátor mi nabídla archivaci kontaktů – na to mu kašlu a můj mobil s počítačem nekomunikuje. Má nařízeno telefonovat, posílat SMS a nes..at se mi do života. Za cokoli dalšího mu hrozí fyzická likvidace nějakým zvláště zavrženíhodným způsobem.
Takže tužka to jistí.