Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 17. září 2010 ve 13:11® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

kerob> Ani mi nemluv…

No ale blíží se mi to. Povinné tři každoroční vycházky na lipany se suchou mouchou jsou za dveřmi. Bude třeba udělat tu suchou mouchu. Přirozeně v několika exemplářích a aspoň ve dvou velikostech:-))

Pátek 17. září 2010 ve 13:09® osprey
osprey

kerob> Nemyslím, že je to tam až tak zlé a navíc i chytej.cz usiluje o růst a zvyšování návštěvnosti a to s sebou ponese podobné jevy. Ale je to jako s tím pivem. Nabízíme něco jiného a myslím, že pít se to dá docela dobře.

A co se týče té atmosféry, tak dobu neoščiješ. Její průvodní fenomény si tě nakonec najdou i tady:-)

Pátek 17. září 2010 ve 12:24® osprey
osprey

Šnek> Všechno je o kvalitě finálního produktu. Potřebuješ háček, nit, srst nebo peří (případně další materiály) a lak.

Úroveň finálního produktu závisí na kvalitě použitého materiálu a umění vazače. Jakous takous mouchu schopnou chytat ryby uváže i úplný začátečník z toho, co posbírá doma po baráku. Časem začne něco umět a používat stále kvalitnější materiál a pomůcky – protože už ví, čeho a jak chce dosáhnout.

Na začátky je cokoli dobré – ale člověk musí počítat s tím, že výsledek třeba nebude úplně ideální.

Na druhou stranu zejména neochytané ryby v době, kdy jsou potravně aktivní, odpustí člověku hodně a sežerou kdejaký chlupatý háček.

Pátek 17. září 2010 ve 12:13® osprey
osprey

Šnek> Bobinu jsem neměl 15 let. Při mé produkci menší než 20 much za sezónu jsem to zvládal bez ní. Muškařina pro mě byla vždy okrajová záležitost. Ale krásná záležitost.

Pátek 17. září 2010 ve 12:11® osprey
osprey

inspo> Škoda, já to nebyl, docela rád bych si ho přečetl.

Fakt je, že kolega Kamikaze nám v minulosti několikrát naznačoval, že nesaháme konkurenci ani po kotníky.

Ale je to jako s pivem – kdyby měl být jen Prazdroj, bylo by to dost smutné a vyčítat třeba Bernardu, že není jako Pilsner Urquell, je celkem zbytečná věc. Prostor je pro obě značky a to, že ho jedna opanuje větší část a má následně větší prostředky pro další rozvoj, to už je jiná záležitost. Směřovat ale vývoj k tomu, že přežije jen monopolní výrobce, by byla škoda.

Pátek 17. září 2010 ve 12:05® osprey
osprey

Šnek> Já vázal první mouchu tak, že jsem háček držel v levé ruce a pravou vázal nožičky jednu po druhé. Když jsem zjistil, v čem je ten fígl, myslel jsem, že mě trefí.

Muškařit jsem se učil na perlínech.

Pátek 17. září 2010 v 10:51® osprey
osprey

Šnek> Kruté, ale krásné. Já na svoje začátky vzpomínám rád.

Pátek 17. září 2010 v 10:50® osprey
osprey

dodorider> Ale jo, nám se to v tomhle měřítku zaplaťpánbůh vyhnulo.

Nedokážu posoudit, jak bych si u vás poradil.

Pátek 17. září 2010 v 10:47® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 16.9. 2010 | Způsob lovu: Přívlač

Mise Bolen splněna…

Cestou k vodě jsem si všiml, že nám začíná růst nová vlna mladších hub.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37673.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37674.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37675.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37676.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 16. září 2010 ve 23:40® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

CeP> Víš co – takovej světa znalej chlap, ozdoba každé diskuze. A on sem hodí odkaz a práskne do bot, místo aby se aspoň zeptal, co tady tak pořád děláme:-))

Čtvrtek 16. září 2010 ve 21:45® osprey
    osprey

Pokud jde o letošní sezónu, vychází mi líp než ty minulé. Hlavním důvodem je ale flexibilní pracovní doba a čtyři kola, což dříve nebývalo. Navíc letos jsem investoval spoustu času do průzkumu.

Snažím se chytat od všeho trochu a jediná citelnější mezera je zatím u candáta, což se ještě pokusím napravit.

A navíc jsem relativně skromný. Co chytím, to chytím. stačí mi, když vím, že to v té vodě plave. Horší je když neplave…

Čtvrtek 16. září 2010 ve 21:40® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

Azbest> A co tu u nás aspoň chvilku splknout? :-))

Čtvrtek 16. září 2010 v 15:48® osprey
    osprey

zelenáč> Choď dál na řeku a nehledej je, to je nejlepší rada, co ti můžu na veřejný web napsat.

Pokud ti někde bude brát víc potočáků na jednom fleku, tak jsi na to asi kápnul a jdi jinam. Ale při normálním lovu by ses nemusel nijak zvlášť omezovat. Plocha trdlišť je ve srovnání s rozlohou revíru nepatrná a mnohdy se nejedná o rybářsky atraktivní místa.

Tento příspěvek byl editován 16.9.2010 21:47:48 uživatelem osprey.
    Čtvrtek 16. září 2010 v 0:50® osprey
    osprey

Srneček> Tak tohle neznám. Bohužel ti nedokážu poradit. Zkopíruj, prosím tě, tenhle příspěvek do Diskuze s adminy, ať si ho tam přečte Radim (programátor).

Středa 15. září 2010 ve 22:13® osprey
    osprey

majkyss> Univerzální feeder je medium ve 360 cm. Univerzální mušák je prý pětka v devíti stopách (270 cm). Na firmě nezáleží, hodně jde o to, aby si člověk s prutem rozuměl. Do začátku to chce něco levnějšího a postupně si ujasňovat, za co opravdu utratit peníze.

Mimochodem – nemám feeder medium, nemám mušák pětku:-))

Středa 15. září 2010 ve 22:07® osprey
    osprey

Herink> Pozdě není, i když sumci pomalu opouštějí proudy (v závislosti na počasí). Nástraha – to je problém, ale v tuhle dobu už by to nemuselo moc chrastit a řvát (ve všech smyslech toho slova).

Žádná jediná úspěšná nástraha není.

Úterý 14. září 2010 ve 22:17® osprey
    osprey

Losfedos> Co ti na to mám říct – na volné vodě by stačil i jemnější. V silném proudu, v okolí vázek apod. nemusí stačit ani tenhle. A jak se jeví v ruce, to nevím. Ale vidím solidní dvoupatková očka, kovové šroubení a další atributy navozující dojem, že ořezávátko to nebude.

Ale chceš to na sumce, ne? :-) Pokud chceš prut na sumečky do metru až 120 cm, vem něco bytelnějšího do 60 g.

Úterý 14. září 2010 ve 21:44® osprey
    osprey

džigit> Upřímnou soustrast. Ale co by člověk kvůli těm rybám neudělal, že jo? :-)

Úterý 14. září 2010 ve 21:32® osprey
    osprey

Losfedos> Nebál bych se toho. A počítej s tím, že nějaká devadesátka pro něj v podstatě nebude soupeř. Zato u ryby nad 150 cm budeš mít v ruce dost slušný argument.

Pro někoho by mohl být až příliš hrubý, ale na spoustě míst přijde hrubá síla vhod.

Úterý 14. září 2010 ve 21:12® osprey
    osprey

Dejwík2504> Nevím. Můj operátor mi nabídla archivaci kontaktů – na to mu kašlu a můj mobil s počítačem nekomunikuje. Má nařízeno telefonovat, posílat SMS a nes..at se mi do života. Za cokoli dalšího mu hrozí fyzická likvidace nějakým zvláště zavrženíhodným způsobem.

Takže tužka to jistí.