Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 14. září 2010 ve 21:07® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Dejwík2504> Za tu cenu slušný.

Ale na tom, co říká Sander, něco je.

Úterý 14. září 2010 ve 21:02® osprey
osprey

Dejwík2504> No na papír přece, i když i ten podléhá zkáze. Nejlépe tesat do kamene. Taky mědirytina není špatná.

Tak ubohý způsob archivace choulostivých dat jako jsou elektronická média bych rozhodně nepoužil.:-D

Úterý 14. září 2010 ve 20:59® osprey
osprey

sethy> Chytit, vyfotit, kůži přibít na vrata pro nevěřící Sandery:-)

Úterý 14. září 2010 ve 20:42® osprey
osprey

sethy> Takový zlatavý jako je v atlase nebo ještě víc albín?

Úterý 14. září 2010 ve 20:42® osprey
osprey

Sander> To není příjemné, ale svoje číslo ti můžu poslat:-))

Já si už dva roky říkám, že si ty kontakty někde zazálohuju. Myslí, že ale nakonec dopadnu jako ty.

Úterý 14. září 2010 ve 20:40® osprey
osprey

spike> Já nechtěl jesetera. Měl jsem výkonnější prut na pelety, ale moc mi toho na ně nevzalo. Na ten lehký jsem mydlil cejny, kapry, candáty i toho jesetera (na zrnko kukuřice z plechovky). Pláchla mi tehdy jediná ryba – jeden candát mi tu čtrnáctku kousnul. Normálně se to moc nestává, ale jak se kroutil, nějak mu to na některý ten zub sedlo.

Ale je fakt, že chytat v Jestřabicích na čtrnácku není nic zdravého. Tenkrát jsem tam byl poprvé a moc jsem o té vodě nevěděl.

Úterý 14. září 2010 ve 20:36® osprey
osprey

Sander> Ale zbaví tě některých potíží dík strategické poloze na vodní hladině. Myslím, že vím, kam jsi ji dopravil.

Já řeším otázku plavidla zatím jen v teoretické rovině. Pro mě je důležitá mobilita. Možnosti jsou dneska obrovské – bouty, nafukováky, kajaky, loďky z litého plastu vážící pár kilo… Zatím nejsou peníze, ale pokud časem budou, tak jednou taky na něčem vypluju.

Úterý 14. září 2010 ve 20:17® osprey
osprey

Dejwík2504> To je divné – já jsem tam před lety chytil tuším 89 cm na čtrnáctku a trvalo mi to půl hodiny – pět minut jsem ho tahal a pětadvacet rozdýchával…:-))

Úterý 14. září 2010 ve 20:11® osprey
osprey

Sander> Ani ses nepochlubil… Zdá se, že rybám v jednom nejmenovaném úseku jedné nejmenované řeky nastávají krušné časy:-))

Každopádně pokřtil jsi ji dobře.

Já měl dneska větší kliku – v pohyblivých sutích na břehu přehrady jsem zastavil svůj pokles dvakrát těsně nad úrovní hladiny. Pokaždé jsem slyšel, jak si foťák hlasitě oddechl. A to byl jen malý průzkum bojem cestou do HaDího doupěte v Táboře. Budou náročnější mise. Hádám ale, že na koupačku je ještě brzo – v listopadu si začnu brát na ryby ručník, páč na to koupání jednou dojde a zákon schválnosti je neúprosný.

Pondělí 13. září 2010 ve 23:02® osprey
osprey

HaDová> Jedna chosebaitsova nová otázka už běží – asi je to ono. Kontroloval jsem to už ráno. Řekl bych, že se mu to napodruuhé podařilo.

Pondělí 13. září 2010 ve 23:01® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Ebony> Nedokážu to posoudit, jsem z daleka. Ale ono se opravdu pořád chytá na takové parametry jako je výtěžnost, návratnost násad apod. Hlavním kritériem kvalitního hospodaření jsou zatím pořád ryby vykázané v Přehledech úlovků. Je to hovadina, ale nesmrtelná.

Na Lužnici snížili sumci míru na 70 cm a nějak jsem si taky nevšiml, že by jich tam byl nadbytek…

Pondělí 13. září 2010 ve 13:22® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Ebony> 50 cm není míra sumce, ale chovatelský zásah. Jestli je přemnožen natolik, že ohrožuje populace jiných druhů, je to možný krok k regulaci jeho stavů.

Očekával bych, že pokud stavy sumců poklesnou, vrátí se ta hodnota zpátky.

Samo o sobě je braní půlmetrového sumce domů naprosto o ničem.

Pondělí 13. září 2010 ve 13:19® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

chosebaits> Ta ryba z řeky vede divoký život – bojuje s proudem, povodněmi, nepřízní počasí a nikdo jí nic nedá. Navíc je to výběr – méně zdatní a přizpůsobiví jedinci jsou rychle po smrti.

Neděle 12. září 2010 ve 22:08® osprey
osprey

spike> Ale to Dejvíkovo UVčko se nijak zásadně neohýbá. Tam je rezerv hromada. Dobrý feeder se dá stočit pomalu dokolečka (což je samozřejmě pitomost).

Dokud nepřemáháš spodní díl, tak je to v pohodě.

Neděle 12. září 2010 ve 21:54® osprey
osprey

spike> No a myslíš, že bys ho na tom UV nevyndal? Pokud jde o ty skoky, tam je měkčí prut v podstatě i výhodou.

Neděle 12. září 2010 ve 21:51® osprey
osprey

mannice> Jo, je. Někde je ta 0.20 mm nutnost, někde ne. Ale pod 0.18 mm už to začíná být riskantní – může už dost tvořit a ti větší pak často něco vymyslí.

Neděle 12. září 2010 ve 21:49® osprey
osprey

Tino> Jsou v pohybu, pomalu se to přesouvá z proudů na zimoviště. Teď je to taková divná doba. Někde jsou, jinde nejsou…

Je třeba hledat.

Neděle 12. září 2010 ve 21:47® osprey
osprey

mannice> Jeseteři velice rádi žerou pelety. Tam, co chytal spike, dokonce velmi rádi.

Na prutu zas tolik nesejde a dnešní feedery vydrží docela dost.

Neděle 12. září 2010 ve 21:35® osprey
osprey

mannice> U nás má 55ka tak 3 kg. Takže když píšu o 4 kg, je to u nás 60+. Tak si k té své rybě něco přidej a pak si vem, že na ně s tou osmnáctkou chodím cíleně. Letos ta urvaná ryba jde na vrub pletenky – zkusil jsem návazec z takové jemné asi na 8 kg a ani jsem se do té ryby nestačil opřít. Prasklo to ve chvíli, kdy bych se začal bát možná tak o dvanáctku vlasec.

Jenže na to se nehraje. Rybu jsem nechytil, druhý den přišla povodeň a měl jsem po hehe:-((

Neděle 12. září 2010 ve 21:15® osprey
osprey

IV.TO.ŠIRDA> Pěkně tu rybu nalejváš. Pak nemá být celá kulatá…