Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 12. září 2010 ve 21:11® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

mannice> Mě k tomu dožene asi nutnost. Nehořím touhou se na tohle téma vrhat. To, že jsem nakonec něco chytil, je až to poslední.

Ale můžu říct, že ty velké ryby jsou jiné než malé. Zní to sice jak myšlenka pětiletého dítěte, ale prostě z velké ryby se člověku tají dech – ať je to velký kapr nebo ostroretka.

Nechápu, proč lidi dobrovolně vyměnili možnost chytat krásné velké ryby za masení čtyřicítek.

A ještě detail – pokud jde o zdolávání, tak čtyřkilový turbokapr z proudu možná vyrovná „desítku“ z rybníka. O to víc mě mrzí, že mi to v srpnu nevyšlo a jediného říčňáka, co k něčemu vypadal, jsem musel urvat.

Neděle 12. září 2010 ve 21:04® osprey
osprey

Kolovr@tek> V pohodě. Nehanímm, dávám tip do budoucna. Když začátečníci vidí kudly vyfocené v trávě, na betoně apod., dělají to taky a je to nekonečný koloběh rybího utrpení.

Je potřeba, aby z těch ryb něco vyrostlo, takže manipulaci je třeba minimalizovat.

Neděle 12. září 2010 v 19:22® osprey
osprey

Scanix> To bylo počasím, byli jsme zmrzlí jak nevím co. Já jsem přišel o svoje největší tlouště, candáty, pstruhy, cejny i štiku. Všechny ty ryby mi spadly.

Největší parmy a největší kapři za svazovky se mi utrhli. Letos mám u velkých ryb relativně kliku – pokud už mi zaberou. Spadl mi jen ten sumec u vás.

Neděle 12. září 2010 v 18:10® osprey
osprey

Scanix> Ale on aspoň nejel dvě hodiny na tutový flek, aby zjistil, že mu ukradli řeku – jako se to stalo loni komusi jinému… :-D

Neděle 12. září 2010 v 16:24® osprey
osprey

Kolovr@tek> Z pohledu těch kudel je lepší fotka toho druhého typu – ve vodě. Nikde ji neválíš, cvakneš a rovnou odháčkuješ.

Neděle 12. září 2010 v 16:04® osprey
osprey

skwor> Jasně. Člověk musí vědět co chce a kam jde. Až budeš mít chuť, stav se tu. Třeba jen na kus řeči za dlouhých zimních večerů.

Neděle 12. září 2010 v 15:37® osprey
osprey

A jinak teda musím říct, ža ty zlatý rybky dneska nejsou, co bejvávaly.

Žádný přání se nekonalo – asi si ho vybral někdo jiný, hubu měl ten kapřík už slušně „použitou“.

Neděle 12. září 2010 v 15:35® osprey
osprey

Tommy> Myslím, že toho tady ode mě bude ještě letos k přečtení dost. Spíš bych ocenil dobré články i od jiných. Nechci, aby chytej bylo „one man show“.

chosebaits> Je jasné, že lidi to buď pochválí nebo zkritizují. Ale jen jeden člověk se musí rozhodnout, jestli má smysl to dělat. A čím je článek vnitřně složitější, tím déle mi trvá. Můžou to být i měsíce. Udělat to proto, abych nakonec zjistil, že mi „moji kapraři nerozumějí“, je pro mě příliš velký luxus. Uvidíme.

Neděle 12. září 2010 v 15:29® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

LojzaRybka> Jistě. A proč myslíš, že jeden štikolovec, co o tom dokonce napsal seriál, seděl vedle na zadku a hlídal feeder? Přišlo mu lepší, aby ty kudly chytal někdo, komu to dá víc.

Neděle 12. září 2010 v 15:25® osprey
osprey

skwor> My ti nic nevyčítáme. Rádi jsme tě viděli a rádi tě zase uvidíme.

Bolen 70 cm je pěkná rybka.

Neděle 12. září 2010 ve 12:19® osprey
osprey

chosebaits> Bude to divný článek, pokud bude.

Byl to zvláštní den a nevím, jestli to dokážu smysluplně podat. A už vůbec nevím, jestli by to, co bych chtěl napsat, chtěli lidi číst.

Neděle 12. září 2010 ve 12:15® osprey
osprey

herri> Stará Fireline je překonaná šňůra. Jsou lepší, třeba zmíněná Power Pro.

Jen u málokteré pletenky sedí průměr a nosnost. V čelistech mikrometru je ta šňůra jak lovecký salám – naměříš míň než je skutečný průměr.

Ale ty nosnosti jsou velké, větší než u vlasců. O tom není pochyb. Rozdíl je veliký.

Jenže upínat se jen k nosnosti znamená přehlížet ostatní vlastnosti vlasců a šňůr.

Já lovím štiky hlavně s vlascem. Nepotřebuju na štiky nosnost pletenek, zajímají mě ty ostatní vlastnosti. Na sumce je to o něčem jiném…

Sobota 11. září 2010 ve 23:47® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 11.9. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Poslední pokus ulovit v této sezóně velkého kapra jsem se rozhodl provést na soukromáku. Celkem to vyšlo.

Tento příspěvek byl editován 11.9.2010 23:48:11 uživatelem osprey.
foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37530.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37531.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 11. září 2010 ve 23:41® osprey
    osprey

Tož asi tak. Na prvních dvou snímcích je stejná ryba.

Strašně mě mrzí ten koják. Fotil jsem předtím cosi na manuální ostření a zapomněl vrátit autofokus. Všechny fotky této ryby jsou jak z mobilu…

Tento příspěvek byl editován 11.9.2010 23:44:42 uživatelem osprey.
    foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37526.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37527.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37528.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37529.jpg
    Sobota 11. září 2010 ve 22:07® osprey
    osprey

džigit> Bout je plavidlo. Kde je povolen lov z plavidel, tam můžeš lovit i z boutu. Jinak bys neměl.

Sobota 11. září 2010 ve 22:06® osprey
    osprey

pipa> Pořešit to můžeme, ale budeš muset uvést víc podrobností. V zásadě se ale dá jeseter chytat dost podobně jako kapr.

Sobota 11. září 2010 ve 21:51® osprey
    osprey

pipa> Tady jsi v přívlači. Chceš je chytat na přívlač?

Pokud ne, budeš to muset rozvést. Já osobně na velké nedravé ryby používám skoro vždycky vlasec.

Sobota 11. září 2010 ve 21:34® osprey
    osprey

Tak pelety dnes vyhořely, ale při avizované návštěvě soukromáku jsem po celodenním trápení zažil pěkný večer. Děkuju všem, co mi poradili a pomohli (nejen tady, ale hlavně u vody) a asi za hodinu dovalím fotky.

Sobota 11. září 2010 ve 21:31® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

kubas> Proto nezávodím. Pro mě má ryba cenu ryby.

Sobota 11. září 2010 ve 21:30® osprey
    osprey

sidonius> Fluorocarbon na konci pletenky je poměrně standardní trik. Na některých vodách opravdu pomáhá. Osobně bych asi použil slabší než 0.40 mm. Jde o to, kde a co se snažíš chytat.