Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 9. září 2010 ve 22:36® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Fishing Team Romeo> Však se nic nestalo. Lidi se dohodnou. A po osobkách můžete plánovat třeba třetí světovou:-))

Čtvrtek 9. září 2010 ve 21:56® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

kubas> Opačná reakce? Dobrá.

Já Romana neznám:-)

Čtvrtek 9. září 2010 ve 21:55® osprey
osprey

troutkiller> Já mám do 40 g Fenwicka. Je to do třech tisíc, blank celkem fajn, možná by vadily ořka z tvrdochromové oceli. Neprodávám, líbí se mi, ale ještě by se asi dal sehnat.

Čtvrtek 9. září 2010 ve 21:48® osprey
osprey

Piranha> Jasně, 2/0 s rousnicí jak menší slepejš:-)

Čtvrtek 9. září 2010 v 17:57® osprey
osprey

Sander> Anebo tak. Možná ten můj byl převlečený perlín:-)

Čtvrtek 9. září 2010 v 17:19® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Kluci – dál tu výpravu dořešte po osobkách, tohle už je byznys:-)

Čtvrtek 9. září 2010 v 17:08® osprey
osprey

spike> Máte je tam, takže ti nezbyde než se dál snažit. I my tu nějaké máme, ale já čekám až se ještě trochu ochladí a trochu se rozjedou. Na Orlíku je teď silný ročník. Sice jsou tak kolem 50 cm a celé léto je všichni mydlí hlava nehlava, ale i tak si myslím, že tam ti moji dva až tři někde plavou.

Čtvrtek 9. září 2010 v 17:06® osprey
osprey

jižan> Ty se neozývej, však víš, co říká Flip o tom vašem rybníce:-))

Ale jinak se těš, teď na podzim si na vás nějakou chvilku najdu. Tenhle týden skoncuju s kaprama a pak už budou jen pruhy a centimetrový zuby:-D

Čtvrtek 9. září 2010 v 17:01® osprey
osprey

mannice> Holt je třeba zapnout troubu na dvě stě a nepolevit. Já mníka jedl a je opravdu dobrý. Moc velký nebyl, vzal mi v létě rousnici, vytáhl jsem ho za žaberní oblouky a nerozchodil to.

Jinak mám mníky moc rád a jejich lov beru spíš jako společenskou událost – dvě hodinky mrznu se Sanderem u řeky, když se něco chytne, tak máme radost a když mám jednoho dva chycené, tak mi to stačí. Petr potvrdí, že většinou ani nenahazuju dva pruty a lovím s jedním na cit.

Až u nás budou plavat taková monstra jako na těch fotkách, tak začnu líčit i noční šňůry:-D

Čtvrtek 9. září 2010 v 0:44® osprey
osprey

Dám sem jednu fotku, na kterou jsem narazil na webu. Vypadá to, že mník byl podseknut při muškaření. Ale je parádní.

Zdroj: http://reelflyfishing.com/…urbot449.jpg

A ten druhý je prý nový světový rekord podle IGFA (i když se chytili i větší mníci, kteří ale nebyli uznáni dle regulí této organizace).

Zdroj: http://www.google.cz/imgres?…

Tento příspěvek byl editován 9.9.2010 00:53:24 uživatelem osprey.
foto/diskuze/vseobecna/2010/th-img37494.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2010/th-img37495.jpg
Středa 8. září 2010 ve 22:49® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

zadar> Já z toho vědu dělat nebudu. Taky se může stát, že nebude počasí nebo tam přijdu, neuvidím žádný rozumný flek volný a radši půjdu na řeku.

Středa 8. září 2010 ve 22:36® osprey
osprey

spike> Tak si ho chytni, ne? :-)

Středa 8. září 2010 ve 13:36® osprey
osprey

zelenáč> Táhnout by měli určitě. Jde jen o to kolik se jich toho dožilo.

Mě už teď táhne na P vodu jen kroužkování lipanů. Takové tři vycházky, dám pokoj i jim a budu se věnovat dravcům.

Středa 8. září 2010 ve 13:15® osprey
osprey

hraji> Tahle věc se na tom určitě podílí.

Na ty malé existuje jediný recept – snažit se jim vyhýbat.

Středa 8. září 2010 ve 13:06® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Ono ti to píše, že kvůli kapacitě, ale místo tam je. To poskytovatel má nějaký problém, teď jsem tam byl…

Bude osobka.

Středa 8. září 2010 ve 13:05® osprey
osprey

zelenáč> Potočáci jdou do tření. Pokud se z úseku vytratili, pravděpodobně je to tím, že vytáhli směrem k trdlištím. Nehledal bych je a nechal je být. Když se nějaký chytí, tak se chytí, ale hledat, kde se koncentrují, je eklhaft. Proto už je taky zakázaná přívlač na P vodě a já s tím souhlasím.

Duhák se vysazuje proto, že je možné ho v krátké době odchovat do lovné velikosti a za rozumný peníz dát do řeky větší ryby. Pokud by se v řece udržela silná přirozená obsádka potočáka, bylo by vysazování duháka bezpředmětné, ale za současného stavu je to asi jediná možnost, jak nabídnout rybářům větší počet slušnějších ryb.

Masové vysazení Pd je ale z pohledu ekologie toku a potravních záležitostí dost problém, takže v době po nasazení, kdy je tam duháků hodně, tyto ryby bez výčitek v rozumném množství beru. Těch pár, co přežijí sezónu a dorostou jim ploutve mám spíš snahu pouštět.

Hlavně mě ale neber jako zářný příklad toho, jak se to má dělat. Základ je šetrné zacházení s rybou a nechytání ryb po desítkách (většinou to odsírají nejmladší ročníky). Dál už je to na každém z nás.

Středa 8. září 2010 ve 12:06® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Díky za rady. Něco s tím udělám. O fotky mi nejde, pokud je mít nebudu, tak je mít nebudu. Když ale uvidíš fotku ode mě, bude na ní ryba, kterou jsem chtil buď já nebo kamarád při společném lovu. Je to asi tak, že když nebudu mít do článku fotku velké ryby, tak tam dám malou. Nemám potřebu se vytahovat. Ale zase je lepší mít tam pěkné ryby, přece jen se to rádo vidí. Psát budu třeba až v zimě, ale v zimě na kapry dlabu:-)

K té schránce. Posílal jsem ti právě z tohohle důvodu ještě druhou mailovou adresu. Každopádně to do večera projdu a smažu. Vydrž:-)

Středa 8. září 2010 ve 12:00® osprey
osprey

zelenáč> Výběr fleku, velikost nástrahy, suchou mouchu nehodíš malé rybě, když ti malá vyjede a nezabere, tak už na ni nenahodíš.

Ale jak říkám, nejde to absolutně.

Navíc já na pstruhovce hlavně vláčím. Chytám gumy a peří na 1 g jigovce (v podstatě je to nástraha ve stejné kategorii jako větší goldík nebo streamer).

Mouchu chytám hlavně suchou.

Pokud jde o ryby tzv. „škodlivé“, je otázka, co je to za pstruhovku. Tam, kde chodím nejčastěji, je obsádka pestrá se zastoupením všech druhů a jsou tam i úseky, kde pstruzi nejsou a udrží se tam spousta jiných ryb včetně kapra. Obvykle to proto dopadá tak, že mi ty slizké potvory z těch bezprotihrotových háčků padají, vyvlékají se, občas mi ryba vyklouzne při focení a tak. Takže já „škodlivé“ ryby v žádném případě nepouštím:-D

Středa 8. září 2010 v 11:06® osprey
osprey

kerob> Jistěže je. Ale když jsem vedl kroužek a měl na děcka jisté, ne sice přemrštěné, ale přece jen nekompromisní nároky (o nutnosti znát dobu hájení nebudu s nikým diskutovat), tak se některá děcka přeregistrovala do sousední MO a měla papíry do týdne.

Po mém odchodu z funkce naše MO už několik let žádný kroužek nemá.

Středa 8. září 2010 v 11:04® osprey
osprey

zelenáč> Já chytám tak jak píšeš ty. Podle mě to už o moc lepší být nemůže – snad se ještě snažím vyhýbat malým rybám. Nejde to absolutně, ale chytám opravdu poměrně málo ryb s relativně slušným podílem těch větších.

Ale bohužel potkávám dost lidí, co měří potočáka, jestli má míru. A na malém potoce stačí dva takoví.

Míru lipana 40 cm u nás máme, hodnotím to velmi pozitivně. Na malých vodách bych prostě z původních druhů nebral nic. Stačí co sežerou vydry, které jsou ze zákona nedotknutelné a tady u nás jsou od Šumavy až do centra Českých Budějovic.

A – to už čistě podle mě – lidi, co chytají na určitém revíru by měli mít zájem na tom, aby měl slušnou obsádku pokud možno původních ryb. Jak toho dosáhnout je revír od revíru jiné, ale je to běh na dlouhou trať.

Tento příspěvek byl editován 8.9.2010 11:08:50 uživatelem osprey.