Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 8. září 2010 v 10:54® osprey
osprey

Piranha> Ten prut skvěle hází, je citlivý a bez problémů jsem používal vlasce 0.12 mm, někdy i 0.10 mm. A má to jednu výhodu – nutí tě to házet hodně čistě. Samozřejmě to má i nevýhody, které si jistě zdůvodníš.

Teď už jsem v relaci, mám krásnou čtyřku.

Středa 8. září 2010 v 10:43® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Pánové, když vás tu mám, poprosím vás o radu. POtřebuju fotky slušnějších kaprů, doufal jsem, že si v srpnu nějaké udělám, ale voda lítala jak pominutá, nedalo se to a teď už se ryby stahují z proudů. Včera jsem jedno takové hejno viděl, ale všechno je to v pohybu, i když primárně se pokusím na řece, nemusím vzhledem k nedostatku času uspět a tak mi zbývá soukromák.

Mám nedaleko menší vodu, chytá se tam jenom o víkendech, bývá tam dost lidí, nedá se odhadnout, kde se budu moci posadit a stačily by mi dvě tři větší ryby (jsou tam, to není problém). Budu chytat těžky feeder (spíš kaprařinu s feederovými pruty) na nějaké boilies nebo pelety.

Pomohlo by mi pár názorů jak takovouhle jednodenní krmnou kampaň provést, jaký typ nástrah by mohl být v tuto dobu úspěšný.

Nečekám návod nebo absolutní rady, spíš nějaké postřehy, nápady apod. Když to vyjde, dám vám sem třeba nějakou fotku:-))

Středa 8. září 2010 v 10:35® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

hraji> U tebe jsem až tak radikální názor nečekal (to je spíš parketa Miloše Kotrby), ale tohle je přesně ono.

Dáš pár stovek (dnes už spíš tisíc), ale pak se můžeš u tě vody chovat skoro jak chceš.

Speciálně u pstruhovek je to tragédie. Produkce menšího revíru je pár desítek kilo, často stlačených predací na hodnoty limitně se blížící nule. Cena toho, že si na takové vodě může člověk zachytat je obrovská, ale většina lidí ji vymění za těch pár kousků masa a během měsíce je obsádka v troskách a čeka se, co tam nějací „oni“ vysadí.

Malé MP řeky (což je můj případ) jsou na tom podobně. Akorát tam se dá dvakrát ročně nasypat kapr…

Úterý 7. září 2010 ve 22:43® osprey
osprey

BigMike> Tohle (pod dojmem nových snímků) by mohla být klidně i část lebky srny. S tím sagitálním hřebenem má Prutos pravdu. Šelmy ho mají výrazný.

Odvolávám vydru.

Úterý 7. září 2010 ve 22:40® osprey
osprey

Libor> Když přijedeš, tak tě klidně vezmu. Myslím, že Petra (Sandera) tvoje přítomnost taky potěší.

Úterý 7. září 2010 ve 22:39® osprey
osprey

hecht> To moje hází dobře. Mám z toho solidní pocit.

Úterý 7. září 2010 ve 21:50® osprey
osprey

olda> Já dával do zářezu plátky olova. Základ do blízkosti těžiště, zbytek podle potřeby.

S wobblery se nedělám, vyrábím jen jerky, takže o lopatce nic nevím.

Úterý 7. září 2010 ve 21:48® osprey
osprey

Libor> To tvoje Banjo není nic přemrštěného, sám to víš určitě dobře. Když on je ale dneska ten kult mikromrdek tak silný:-))

Já je chvilku vykoupal dneska a krom okounků do 20 – 22 cm se mi pověsila i jedna šika. Letošní…

Úterý 7. září 2010 ve 21:45® osprey
osprey

Libor> To si piš, pokud ho někde nepřerazím. Stačí větvička…

Úterý 7. září 2010 ve 21:44® osprey
osprey

Dejwík2504> Krom jiného to bude tím, že ta 72 cm tam byla jen ta jedna konkrétní. A woby 7 cm mohla mít dávno přečtené.

Úterý 7. září 2010 ve 21:42® osprey
osprey

Char> Tam žádné zuby nejsou, čelisti jsou úplně pryč. Na ondatru je to velké. Bez zubů je to problém, ale je to oválná lebka středně velkého zvířete (určitě větší než kuna, kočka apod.) s masivním připojením k páteři prakticky v ose lebky. Já za tím čuju vydru.

pepa-č: Tuhle rozdejcháš:-))

Úterý 7. září 2010 ve 21:38® osprey
osprey

Sander> Já právě pořídil čtyřku. Ceně se nedalo odolat a je to přesně ten klacík, co jsem po ňom už nějaký čas koukal. On totiž Piranha neví, na co jsem až doteď chytal lipany já:-)) Tohle se zatím jeví skvěle, i když jsem jen zaplácal lajnou v luftě.

Úterý 7. září 2010 v 19:16® osprey
osprey

1Mara> Veřejně vystoupil. A stálo to za to.:-)

Úterý 7. září 2010 v 19:15® osprey
osprey

Libor> To ho stačil Big Mike rychle ohlodat… :-)

Úterý 7. září 2010 v 19:14® osprey
osprey

hraji> Ony to teoreticky nebyly špatné časy. Ti ostatní vyráželi taky, ale jindy a jinak…

Nevím, jakým směrem přesně směřuje tvá poznámka. Ale fakt je, že za cenu povolenky se dá vysadit právě tak těch šest kaprů na chlapa, co se v průměru loví.

Jinak se pamatuju na rok, kdy jsem dřel jak blbec, celý rok vedl kroužek, devět sobot strávil na výlovech a tak. Jiné roky to bylo o něco slabší, ale vydržel jsem to deset let. Výsledek? Lidi, co nehnuli prstem si mohli díky mé práci (a samozřejmě práci všech dalších) sežrat o pár ryb víc, což taky udělali. Nějaký posun k lepšímu žádný.

Úterý 7. září 2010 v 19:03® osprey
osprey

BigMike> Chybí hrozně moc. Jařmové oblouky jsou v hajzlu a to nejdůležitější – čelisti se zuby taky. Tipoval bych vydru.

Úterý 7. září 2010 v 10:56® osprey
osprey

hraji> Jistěže ano. Ostatně o tom,že je cosi shnilého na současném stavu rybařiny, se hádá internetová komunita, co pamatuju.

Hlavní problém je ten, že ti, co je jim to buřt, se těch debat neúčastní.

A kdyby lidi měli skutečně zaplatit to, co si myslí, že zaplatili, museli by zaplatit pětkrát tolik.

Úterý 7. září 2010 v 10:50® osprey
osprey

Flip> Ty už ses toho zadarmo nahrabal… Asi je to tím, že nejsi kuře, ale kuřák:-))

Zítra dorazím, vymysli program na večer.

Úterý 7. září 2010 v 9:28® osprey
osprey

hraji> No jasně. V naší MO by zavolalo tak 5 lidí z 260 co jich máme. Většina ani neví, že tam ten odstavec je.

Fakt je, že několik desítek dalších by se asi snažilo kontaktovat někoho z výboru.

Úterý 7. září 2010 v 9:11® osprey
osprey

hraji> Myslím, že tam máme něco podobného. Ale řeknu ti – znám f§ru lidí, kterým by se při pohledu na ten text rozklepala kolena:-))