Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 22:21® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
mckvak8> Ono je to těžký. Beton položíš všude, ale kus zajímavý přírody se dá akorát zku…t.
Je otázka jak kdo vnímá cenu věcí. Já mám auto pět měsíců a dokázal bych se vrátit k životu bez něj.
Z pohledu dopravy je dálnice úžasná věc, z pohledu přírody něco hrozného (zásah do podloží, odtok srážkové vody, migrační bariéra pro zvířata, úbytek půdy, vegetace,…).
Všechno je jen otázka priorit. Ale většina lidí chce dálnice. Se stejnou logikou ti pak třeba někde zregulujou řeku.
- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 22:08® osprey
- Diskuze: Muškaření
Rocco76> Zkus chmýřenku na háčku 14 – zrzavé nožky a štěty, červené tenké tělíčko, tmavá hlavička. Kdysi jsem jich na to chytal spousty, poslední dobou nějak nejsou. Sežrali je ptáci.
- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 22:05® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
sonic> Cokoli plovoucího s větší lopatkou. Záleží jak moc jsou proudy proudné a kameny kamenité.
Co třeba obyčejný Shad Rap (když trefíš šutr, povol mu)?
- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 22:03® osprey
- Diskuze: Feeder
Kolovr@tek> Žena mě teď ujistila, že v mikrovlnce se opravdu dá uvařit ledacos, ovšem uzavřené věci typu vejce mají snahu expandovat.
Kapra s vocasem ale může dát pod mikrovlny zase jenom vocas

- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 22:00® osprey
mckvak8> Důležité je chránit hnízdo, jedna dělnice není problém.
A pokud máš malé děti a hnízdo někde doma, pak asi nemá smysl brát ohledy ani na to hnízdo.
Já už mám děti velké a tenhle hmyz ignoruju. Teď jsem tři dny dělal seno kolem vosí díry. Ovšem jako dítě jsem střílel sršně prakem a zakládal si na tom, jak umím elegantně zabíjet vosy holou rukou.
- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 21:56® osprey
Kolovr@tek> Měl jsi mu po pravdě odpovědět, že jde (fakt to jde – a taky proč by nešlo). Ale já bych to asi nejed…
- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 21:53® osprey
Char> No tak, s chutí do toho. Chceš půjčit sirky?
- Středa 25. srpna 2010 ve 22:52® osprey
- Diskuze: Plavaná
mihy.san> Děkuju. Snad si na tu plavanou zas někdy najdu čas. Přinejmenším zima to jistí.

- Středa 25. srpna 2010 ve 22:48® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Fishing Team Romeo> Jeden z důvodů, proč jsem hlavně vláčkař je ten, že nemám čich

U plavačky, feederu i kaprařiny je to dost handicapující…
- Úterý 24. srpna 2010 ve 22:33® osprey
- Diskuze: Plavaná
mihy.san> A kde se dá natrefit na skvělou mačku za rozumný peníz? Ne, že bych ji potřeboval, ale potřebuju si rozšířit obzory.
Prodavači i vystavovatelé jsou ze mě nešťastní, když jim ohrabu všechny vláčáky a feedery, tak se neodvažuju trápit je víc.
- Úterý 24. srpna 2010 ve 21:42® osprey
majkyss> Jo, budeš jeden z tisíce, ale dá se to. Technicky v tom žádný problém není. Já se ale těm místům vyhýbám na kilometry, takže ti podrobnosti nepovím.
- Úterý 24. srpna 2010 ve 21:40® osprey
majkyss> Použij raději Google, já jsem na Orlíku nikdy ubytování nepotřeboval a spoléhat na to, že ti někdo poradí, je čirý optimismus.
- Úterý 24. srpna 2010 ve 21:29® osprey
denyg> Nepochybně. Ani Orlík není takový, jak jsem ho před 20 lety poznal.
- Úterý 24. srpna 2010 ve 21:28® osprey
Ondratdi> Smyčku dvakrát protaženou nebo to, co je níž na obrázku bez toho posledního protažení, to dělám jen u gumy.
- Úterý 24. srpna 2010 ve 21:27® osprey
majkyss> Na Orlík to je po proudu dolů

Největší problém není ani kde chytat, ale kde nechat auto. Snaž se lovit spíš na Vltavském rameni přehrady.
- Úterý 24. srpna 2010 ve 21:00® osprey
denyg> Ne, jsem hodně zdaleka. Ale mám kamaráda a kdykoli mě k sobě pozve, že to skvěle jde (a chytá na velkých vodách s desítkami hektarů), už předem vím, že to bude zas jen o dobrém pokecu.
Ideální je být u toho, když to jde, sám.
- Úterý 24. srpna 2010 ve 20:46® osprey
denyg> Tak se tam koukni. Pokud to někde bere teď, zítra už nemusí.
Počasí je jak na houpačce a jak ryby chvilku jdou, dostanou hned takový klepec, že se pak o nich měsíc neví.
- Úterý 24. srpna 2010 ve 20:39® osprey
spike> Je to uzel, co doporučuje Rapala na woby plus to poslední protažení navíc. Nepovoluje se to.
- Úterý 24. srpna 2010 ve 20:34® osprey
spike> Já to vážu takhle. Nevím, jestli to tak je dobře, prostě jsem to tak jednou uvázal, drží to a od těch dob to vážu pořád takhle.
Trochu jsem se zpozdil, krmil jsem havěť.

- Úterý 24. srpna 2010 v 19:46® osprey
spike> Já nevím, jestli ten tvůj uzel bude držet. Proč to prostě nezkusíš?
Pokud jde o ty ostré, s jejich bojovností to zas taková sláva není.
A vlasec 0.10 mm bych použil teprve tehdy, když by to na silnější fakt nešlo. V tuhle roční dobu je to většinou zbytečné.
Jdu se po tom podívat.