Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 23. srpna 2010 ve 20:16® osprey
osprey

pepa-č> Já nic neprodávám, ale pak se mi to doma hromadí. Budu se to muset pomalu naučit.

Pondělí 23. srpna 2010 ve 20:14® osprey
osprey

spike> Hlavně si nezačni stěžovat – furt ještě je tu možnost, že dostaneš naviják, kde kličku zatlučeš palicí a zajistíš klínem:-D

Tohle je pořád ještě v normě.

Neděle 22. srpna 2010 ve 23:42® osprey
osprey

spike> Jo, občas skáčou, ale vidí se to zřídka.

Dokonce i okoun občas skáče.

Neděle 22. srpna 2010 v 18:35® osprey
osprey

pepa-č> Jsi démon. Já záběr velké ryby jen tak nedostanu, momentálně suším stébla trávy pro ušaté tvory bydlící v dřevěné patrové ubikaci a mezi tím mačkám popsané čudlíky na jakési desce.

Ale celkově si nestěžuju, však víš:-))

Sobota 21. srpna 2010 v 16:56® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Horalcz> Jen se neupejpej a syp to tam:-)) Ať je vidět, že v tom Pádu neplavou jen sumci.

Sobota 21. srpna 2010 v 16:47® osprey
osprey

lota> V první řadě je to guma o síle 1 mm, což je šílené. Nebrat. Když už, tak na jemné chytání potřebuješ průměr kolem 0.40 mm.

A na plavanou, což jsme tu řešili, se feederguma skoro nepoužívá. Vlastně jsem ještě nikoho neviděl ani jsem to sám nedělal a to mám té věci doma tři cívky. U plavané daleko líp poslouží jemnější prut s citlivou špičkou.

Obrázek uzlu mám na jiném počítači. Když nezapomenu, snad ho sem večer dám.

Tento příspěvek byl editován 21.8.2010 16:47:27 uživatelem osprey.
Pátek 20. srpna 2010 ve 23:26® osprey
osprey

Horalcz> Jo, pěkné ryby. Samozřejmě hlavně ty s fousama:-)

Pátek 20. srpna 2010 ve 23:22® osprey
osprey

sethy> Přespání není problém, ale dorazit bys musel sám. Bude to celé třeba teoreticky pořešit. Sleduj fotootázku, hádám, že na to brzy dojde.

Pátek 20. srpna 2010 ve 22:41® osprey
osprey

sethy> To bych taky chtěl – a dokonce jsem je u vás kdysi i viděl, ale čas je moje neštěstí a zkáza.

Mimochodem – slyšel jsem ale o tvém zájmu o naše „fotografické“ ak­ce.

Pátek 20. srpna 2010 ve 22:10® osprey
osprey

sethy> Můj velký přítel, ideál a vzor pepa-č kdysi pronesl slavnou větu, že učit lidi chytat ryby je pitomost. Já s ním souhlasím.

Ale tobě to povím – na první naší společné vycházce k vodě, když to do té doby nezapomeneš:-))

Pátek 20. srpna 2010 ve 21:48® osprey
osprey

lota> Začni s 0.14 mm, to už něco vydrží. Ale občas ten návazec vyměň. Já to dělám na začátku každé vycházky.

Pátek 20. srpna 2010 ve 21:46® osprey
osprey

Char> Jeden jsem urval na první vycházce, některé prostě měly smůlu a zatím nic, jeden je dost protěžovaný a chytá. Ale nenapíšu, který je který:-)) Stálo mě dost času na to přijít.

Pátek 20. srpna 2010 ve 21:44® osprey
osprey

Horalcz> Díky, určitě nebudu sám, kdo bude rád.

Pátek 20. srpna 2010 ve 20:36® osprey
osprey

BigMike> To budou mít kudly na Lužnici radost:-))

Tak ať ti to dobře dopadne.

Pátek 20. srpna 2010 ve 20:35® osprey
osprey

lota> S plavačkovými háčky se ta ryba zasekne v podstatě sama, stačí trochu rychleji pohnout prutem – pokud udržuješ kontakt se splávkem.

Na návazci 0.10 – 0.12 mm nemá smysl mít nějakou kramli.

Pátek 20. srpna 2010 ve 20:21® osprey
osprey

Char> Jak by to dopadlo – já bych ti nic nedal a to jsem známý lidumil:-D

Měl jsi koupit nový piditrojhák a pokračovat v krasojízdě. Na lak to nebere a na tu kudlu stejně jednou natrefíš.

Pokud jde o povrchovou úpravu, asi nejlepší je u Rapal – přinejmenším když vezmu to, s čím chytám. Jeden z důvodů, proč jsou drahé.

Pátek 20. srpna 2010 ve 20:17® osprey
osprey

Horalcz> Neboj, já tam pojedu taky za svý, s Davidem nebo s někým jiným. Ale má to čas. Protože nesumcařím (jedině vláčím), tak doufám, že cejni, kapři, parmy a cípalové na mě počkají. Příští rok chci na sever.

Pátek 20. srpna 2010 ve 20:13® osprey
osprey

lota> Je úplně jedno, jak to děláš, ale musíš to dělat dobře. Používám všechny brzdy co jsou běžně k mání kromě pákové (přední, zadní, bojovou, hvězdicovou (multík), diskovou (mušák), prst na cívce) a je to jedno.

Je třeba vyzkoušet, co si lze ke konkrétnímu vlasci dovolit. Jestli kamarád netrhá, měl jsi mu tu tvoji sestavu půjčit, aby ti omrknul, kde je chyba.

Pokud jde o gumu, její vložení do sestavy má za úkol tlumit rázy (škubance). Nosnost jako takovou to zvýšit nemůže.

Pátek 20. srpna 2010 ve 20:08® osprey
osprey

Horalcz> Já počkám, až tam HaD vyrazí na sumce. Pojedu s ním (na vlastní náklady) a budu mu lupat nástražky:-))

Pátek 20. srpna 2010 ve 20:06® osprey
osprey

Char> Nevím, viděl jsem ho a nepřišlo mi to tak strašné. Ale nebudem to řešit.

Můj jediný Illex (5 cm) mě neposlechl, dvakrát se nechal sežrat od kudly a vypadá hůř.