Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 7. srpna 2010 v 18:02® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Já teď ten Albright uzel vyzkoušel při sumčí přívlači (návazec ze silné pletenky na slabou) a evidentně se to dá navázat blbě (nevím, co jsem zkazil , ale ěco jsem musel), protože jednou jsem zavadil plandou o cosi, zasekl a měl jsem po návazci i s nástrahou.

Takže se to budu muset naučit vázat pořádně a pracně získávat ztracenou důvěru.

Sobota 7. srpna 2010 v 17:56® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Staženo z Bukem uvedeného odkazu:

Po 2. dni (4.kolech) naší mladí stále v čele s celkem slušným náskokem. V jednotlivcích 4 kluci ve hře o 3 medaile!!! Mírně to dnes zkomplikovala nepřízeň počasí, kdy silný déšť zakalil a výrazně zvednul vody Váhu až musela zasednout jury a jednat o případné změně závodních sektorů Váhu na přehradu Čierny Váh. Nakonec ale bylo rozhodnuto odchytat i poslední den v řece, tak se uvidí jak to bude zítra probíhat. Rozhodnutí se nedivím, jelikož si myslím, že většina týmů sebou ani nemá jezerní cajky… Nicméně pro kluky, kteří už mají oba sektory Váhu za sebou a jsou stále ve hře o medaili je to určitě mírná výhoda, protože jdou do Belé a Popradu, kde je voda relativně v pohodě a nebude výsledek až tak dílem náhody jako tomu na Váhu může být… No nic, tak to prostě při takových šampionátech bývá. Jde o to udržet vedení v týmech až do konce a pokud to vyjde i některému z jednotlivců bude to jen skvělý bonus!

Sobota 7. srpna 2010 v 17:52® osprey
osprey

Kolovr@tek> Já vím jen co se povídá. Nejsem tam od vás. Ale slyšel jsem v souvislosti se jménem Barvínek údaj 220 ks za zimu a best vycházka 24 ryb. Za zády jsem mu nestál.

Sobota 7. srpna 2010 v 0:23® osprey
osprey

Kolovr@tek> Prostě v Táboře žijou lidi, co tohle už léta dělají. Ví se o nich, ale někdo by je musel chytit a dokázat jim to.

Sobota 7. srpna 2010 v 0:22® osprey
osprey

Kolovr@tek> Opět odpovídám – nic si nemyslím. Navíc tě nechci k ničemu nutit. Opravdu jen to zamyšlení.

Ani ti nemám co vyčítat. Když mi bylo dvacet, měřil jsem tlouště, jestli má 25 cm, abych ho mohl sežrat.

A rybu si sem tam vezmu i dnes.

Sobota 7. srpna 2010 v 0:01® osprey
osprey

Kolovr@tek> K tomu není co dodat. Je otázka, jestli tenhle přístup představuje pro naše vody budoucnost. Stárnu a rád bych ještě někdy viděl naše řeky tak zarybněné jako v době, kdy jsem s chytáním začínal. U nás si teď už jen odškrtávám fleky, kam s těžší vláčkou nemá cenu chodit. Nic víc za tím nehledej.

A jinak – máte tam komunitu, co se specializuje na podsekávání zimujících sumců. Jejich úlovky jdou do desítek, možná i do stovek.

Fakt je na tobě, co uděláš. Ode mě to byla jen připomínka k zamyšlení.

Pátek 6. srpna 2010 ve 23:52® osprey
osprey

Kolovr@tek> Však tě nebiju. Ani nemám proč. Jsou lidi, co jich zabijou za sezónu mnohem víc a kolikrát je chytají i mimo regule zákona.

V okruhu mých známých je 3 moc, vím ale i o takových, co by sežrali všech 15 bez ohledu na velikost. Opravdu si to musíš přebrat sám.

Pátek 6. srpna 2010 ve 23:45® osprey
osprey

Tino> Ono kolikrát není důležité co na ně, ale kdy na ně a jak na ně.

Pokud jde o boleny, tam je to situaci od situace jiné.

Rotačku můžeš zkusit a pokud jsi na ty „gumové bestie“ nikdy nic nechytil, tak bolena tuplem ne, ostatní dravci se na to chytají většinou snáz.

Pátek 6. srpna 2010 ve 23:39® osprey
osprey

FISHERBOY> K té kostřičce – pokud je z jednoho kusu, tak vlastně to dřevo skoro nenamáháš. Prostě ji vložíš do té rýhy, dovážíš woba olovem a zaliješ to epoxidem.

Pátek 6. srpna 2010 ve 23:36® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

GEERS CZ> Díky za vložení. Udělali mi radost.

Pátek 6. srpna 2010 ve 23:35® osprey
osprey

Kolovr@tek> Zdá se, že snaživě plníš mrazák. Budeš si chtít takhle zachytat i za rok? Nebo někdy chytit kousek 150+?

Samozřejmě je to zcela na tobě a víckrát ti to připomínat nebudu.

Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 22:20® osprey
osprey

sethy> Na sumce to bude tak na ty do 80 cm. Ale měl jsem možnost si s tím zachytat a nebylo to špatné. Úplně super by to bylo na dírky.

Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 22:17® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

timbab> Dneska jsem viděl na plavačku chytat pana Hrušínského. Chytil na Lužnici plotici. Ale asi má jiné strosti než nám to tu zvěstovat.

Já osobně mám sezónu rozdělenou. Na plavačku připadá zima a jaro. Počkej do prosince, bude plavačka.

Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 22:15® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Radek M.> Jestli myslíš takové to klecové krmítko, tak pokud za vycházku nahodíš 100 x, tak zjistíš, že je skoro ideální. Ale toto se taky nechá. Pokud ti berou ryby, klidně s ním chytej. V proudu se navíc bude trochu koulet.

Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 22:13® osprey
osprey

HaDová> Já přece poslední dobou nic zajímavého nechytil. Pokud se o mě tvrdí něco jiného, jsou to pomluvy:-))

Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 22:06® osprey
osprey

HaDová> Já, nemám žádnou fotku. Dneska jsem fotil jen samé lidi a nikdo z nich se na háček nenapích. :-)

Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 22:04® osprey
osprey

pepa-č> Váhu bych šacoval na 50 g, možná kapku víc. Trojitý kroužek je způsob, jak udělat dostatečně pevný kroužek z nedostatečně pevného materiálu.

Pokud slíbíš, že odvedeš kus poctivé práce, můžu ti jeden ten drek věnovat:-))

Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 22:01® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

spike> Nevím, jak dalece je na sumíky důležitý konkrétní typ montáže. Pro mě by to mohl být žížalnoster i žížalběžka, ale momentálně jsem bez žížal a tak mi nezbývá než vláčet:-D

Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 21:59® osprey
osprey

sethy> Já ten naviják vyhrát nemůžu, redakce chytej je out.

Ale dneska jsem si s ním točil (fotil jsem ho do zadání té soutěže – to foto na trávníku). Je to povedený kus. Neváhej. :-D

Středa 4. srpna 2010 ve 23:49® osprey
osprey

Krapras> Nějaká chyba systému. Ani jako admin nevidím, kam se ti poděly. Budeme muset pořkat na Radima (programátor). A neboj, už jsme jednou dohledávali a dohledali:-)