Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 2. srpna 2010 v 19:14® osprey
- Diskuze: Kaprařina
stopař> Jestli bude brát dva a chce slušný cajk, tak na tropicliberec.cz je teď akce na baity od Shimana.
- Pondělí 2. srpna 2010 v 19:03® osprey
malej.uzasnak> Tak to jsi na tom líp než já. Já o tom v žádném článku nečetl a nechci vědět co to je. Chytat na kukuřici bez županu je daleko jednodušší.
Obecně se ten výraz „v županu“ používá, když je něco v něčem zabalené. Já ale radši chytám ryby než balím kukuřici

- Pondělí 2. srpna 2010 v 18:34® osprey
- Diskuze: Feeder
timbab> Já uvažuju o několikátém. Ale pokaždé narážím na ten problém, že pruty nejsou zadarmo.
Ve střízlivějších chvilkách své rybami vychýlené mysli si říkám, že je to tak asi dobře.
- Pondělí 2. srpna 2010 v 18:30® osprey
malej.uzasnak> A k čemu to potřebuješ?
- Pondělí 2. srpna 2010 v 18:29® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
EkonomCZ> Zdravím kolego.
Řekl bych to takto: každý revír má svoji obsádku a nějaká (přírodní) pravidla, podle kterých funguje.
Pokud budu vědět něco o tomhle, bude mi stačit dvacet let starý teleskop, trochu slušný naviják, vlasec podle toho, co chci chytit a normální splávky a „policajty“. A krmení, klidně i šrot se strouhankou a vařené kroupy nebo kukuřice.
Všechny moderní styly lovu (moderní kaprařina, feeder, závodní plavaná,…) jsou technicky vychytané, mohou dát lepší výsledky, ale jde to i bez nich.
Začátečnické články se už dneska moc nenosí a spousta rybářů zapomíná, co je opravdu důležité. Takže se můžem bavit tady spolu, třeba to postupně vychytáme.
Proti motání se dělají krmítka s černou plastovou trubičkou.
Kde jsou ryby, to se dneska moc nezveřejňuje. Většinou pak dotyčný lituje, že nemlčel.
- Pondělí 2. srpna 2010 v 18:18® osprey
- Diskuze: Sumcařina
mako> Znám to…
Ale jsem pouhý teoretik. Už před dvaceti lety jsem lezl v sutích na Orlíku s prutem v zubech, pak jsem tam roky nechodil a teď se tam pomalu začínám vracet.
Nespěchám, prostě se tam občas vyloupnu a sem tam i něco chytím. Takže to i po těch letech znám velmi povrchně. Na můj vkus je tam moc lidí a příliš často se tam setkávám s jevy, ke kterým nedokážu být nezaujatý.
- Pondělí 2. srpna 2010 v 15:38® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Prutos> Tak jsi mě opět překonal. Já to doloval jenom z holeně, ty si to musíš zaparkovat v obličeji…

Ale jinak jsme na to stejně – pro dobrotu na žebrotu aneb takhle to vypadá, když člověk vylovuje ryby druhým

- Pondělí 2. srpna 2010 ve 14:57® osprey
mako> Když jsem to psal, myslel jsem na lidi, co tam jsou od doby, kdy ta přehrada stojí. Těch lidí je hodně a vědí o té vodě, co já v životě vědět nebudu.
Pokud jde o ty sinice, vím o tom z praxe prd a nebudu svoje soukromé teorie nijak hájit.
Jsem rád, že jsi se ozval.
- Pondělí 2. srpna 2010 ve 14:23® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
mannice> Jistěže se cena liší, ale ne cena dobrého ubytování, pohonných hmot, povolenek a tak.
- Pondělí 2. srpna 2010 ve 14:21® osprey
keeptouch> Je to otázka jak velkou máš cívku navijáku, jak starý je ten vlasec a kde to necháváš. Pokud to je v kufru auta, kde je na slunci teplota dost velká, tak ten vlasec odchází docela fofrem.
Vlasec se vybírá podle spousty vlastností. S nosností bych se moc netrápil – obvykle je to jen vylhané číslo.
Zeptal bych se nějakého rybáře z okolí, s čím má dobré zkušenosti.
Návazec vážu nejčastěji přes obratlík (zleva očko, zprava očko, mezi tím kovová šiška nebo váleček, ve které se ta očka otáčejí). Velikost stačí i poměrně malá. Strhat obratlík je docela problém.
- Pondělí 2. srpna 2010 ve 14:15® osprey
Srneček> Sinice má vliv na všechno – už proto, že se vyskytuje v určitých specifických podmínkách (teplá voda a tak). V noci může masa sinic spotřebovávat kyslík, vylučují produkty své látkové výměny, ovlivňují vyýskyt ostatních forem planktonu.
Prostě je to dost markantní věc na to, aby se projevila. Konkrétní dopady výskytu sinic a ještě k tomu na určitý rybí druh, to bude asi problém. Troufám si ale tvrdit, že nic pozitivního to nebude.
To by chtělo někoho, kdo tráví rok co rok léto třeba na Orlíku – jenže tihle lidé se na síti zas tak moc neprojevují.
- Neděle 1. srpna 2010 ve 22:02® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
Robur> Je dávno uzavřená a výsledek tam je.
- Neděle 1. srpna 2010 ve 21:55® osprey
mannice> Siveni jsou obvykle v některých jezerech a spíš víc na sever nebo ve větší nadmořské výšce.
Můžeš si projít nabídky pobytů CK Pepa (rybolov@com). Je tam toho hodně a získáš přehled, jak taková lokalita může vypadat, případně za kolik se to dá pořídít s cestovkou.
- Neděle 1. srpna 2010 ve 21:52® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
RM> Navíc mám pocit, že nedravé ryby docela jdou. Teda oproti tomu jak jsou rozežraní dravci…
- Neděle 1. srpna 2010 ve 21:25® osprey
stopař> Prut do 80 – 100 g by měl stačit, to už je slušný krmelec a naviják zhruba na 200 m vlasce 0.30 – 0.35 (u Shimana je to 4000 až 5000, u Daiwy 3500 až 4000 a po staru naviják na 100 m vlasce 0.40 – 0.50 mm).
Cenovou kategorii nechť si zvolí uživatel.
- Neděle 1. srpna 2010 ve 21:22® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
troutkiller> Mrkni do rubriky Z lovu, jak jsem lupal já – taky nic moc.
Dám pro změnu chvilku feeder.
- Neděle 1. srpna 2010 ve 21:18® osprey
mannice> Představ si, že bys sháněl tip na rybářskou výpravu do Čech. Umíš si představit, kolik je možností a jak všelijak může vypadat?
Totéž platí pro Švédsko. Je to větší země než ČR a má i moře.
Takže budeš muset upřesnit, co si od toho slibuješ.
- Neděle 1. srpna 2010 ve 21:16® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 31.7. - 1.8. 2010 | Způsob lovu: Přívlač
Velká snaha o velkou rybu vyšla naprázdno. Třináctku Jointeda atakovali jen blázniví tloušti a platili draze, hlavně ten, co jsem ho nefotil. Vydržel jsem dlouho, takže nemělo cenu jet domů. Přespal jsem a ráno poračoval, bohužel ve stejném duchu. Nakonec jsem si umazal ruce od slizu díky dvěma bolením dorostencům. Pokud někomu přijde ta fotka bolena zleva světlá, tak to je tím, že je focena skrz hrst střepů s rozbitého UV filtru. Už dva roky si říkám, že se s tou zrcadlovkou někde natáhnu a dneska se to povedlo…

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 31. července 2010 v 16:37® osprey
zadar> Každopádně poklona za to, jak jsi pořešil ty kapry. Ono se to v mnoha situacích opravdu nějak dá pořešit, ale lidi bývají líní.
I já bývám často líný. Ale říkám si, že si ryby zaslouží i chvilku klidu.

- Sobota 31. července 2010 ve 14:27® osprey
mannice> Ještě přidej Owner a některé série od Mila a Mivardi (obvykle to nejlepší, co nabízejí).
Tento příspěvek byl editován 31.7.2010 14:28:14 uživatelem osprey.