Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 31. července 2010 ve 13:33® osprey
osprey

mannice> Chytal jsem s těmi Maruty poměrně dlouho – na tlouště a bílou rybu to šlo. Ale u kaprů to byl dost propadák.

Naštěstí dneska je háčků mraky.

Sobota 31. července 2010 ve 13:31® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

zadar> U přívlače není možnost vnadit a jakkoli ovlivňovat rozpoložení ryby. A jsou dny, kdy s nimi prostě nic nehne. U nedravých věřím, že v takových těch pasivních dnech může časem přijít pár povrchních záběrů. U feederu, kde je těch potahů vidět víc, člověk třeba upraví montáž.

Na kaprech, kde je záběrů málo, se možná nebude dařit zaseknout nebo budou ryby padat.

Ber to ale celé jako spekulaci.

Pátek 30. července 2010 ve 23:58® osprey
osprey

Radek M.> Dělal mi to jen jeden typ háčku – jisté Maruto – příliš tenká a ostrá lopatka. Už ho nepoužívám, stálo mě to několik pěkných ryb.

Pátek 30. července 2010 ve 22:00® osprey
osprey

sgt.mooody> Když ona ta sranda je jedna z mála věcí, kvůli kterejm mě ještě baví svět.:-))

Pátek 30. července 2010 ve 21:58® osprey
osprey

Tino> K tomu odřezávání skutečně dochází. Potýkal jsem se s tím u lovu řáčních kaprů. Dělají to některá typy háčků. Buď to chce velmi pečlivě vázat uzly anebo pro sichr ještě najít háčky, u kterých se to nestává. Jsou takové – myslím, že mi to zatím neudělal žádný Owner.

Pátek 30. července 2010 ve 21:55® osprey
osprey

RM> Měl jsem na mysli spíš mechanické tření. Měl jsem kdysi podobný kus těla po pádu z kola.

Reálnou příčinu tohohle zranění neodhadnu. Jediný, kdo byz rozpaků útočí na takovéhle štiky, je vydra (opravdu, vím nejméně o dvou takovýchto štikách vytažených na břeh). Ale ta nechává stopy špičáků.

Pátek 30. července 2010 ve 21:51® osprey
osprey

zadar> Asi byly hodně opatrné – dravci byli dneska tak opatrní, že jsme ve dvou lidech nedali ani drb.

Pátek 30. července 2010 ve 21:49® osprey
osprey

RM> Možná je to důsledek velmi silného tření. Hodně mi to připomíná silniční lišej:-))

Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:43® osprey
osprey

Dominika> Háček velký 1.5 cm je pořád dost velký i na kapra kolem 70 cm.

Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:42® osprey
osprey

Dominika> Tak jeden z pěti? Ono je to jak kdy.

Já nepoužívám tak těžká krmítka a celá moje sestava vypadá jinak. Navíc kapry pod 40 cm prakticky nechytám. Nechci je chytat. Lovím ale s jinými pruty (feeder) a na jiných vodách (tažná řeka).

Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:33® osprey
osprey

Dominika> No a to, co máš mezi krmítkem a háčkem, to je ten návazec. 15 cm by mohlo být dost, pro začátek zmenši ten háček. Když to nepomůže zvětši tu vzdálenost na 18 – 20 cm.

Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:32® osprey
osprey

Dominika> To sekáte seklé ryby, ale to je u kaprařiny normální…

Opravdu hledej ten problém v návazci a háčku. Záleží na tom víc než si myslíš.

Já tenhle problém v podstatě neznám. Ryba samozřejmě může spadnout kdykoli a z jakékoli udice a občas mi taky spadne, ale tak nějak v normální míře.

Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:19® osprey
osprey

Dominika> Tvůj problém bude od krmítka dál. Příliš velký háček a krátký návazec vede k tomu, že se ryby sekají hodně na kraji a pak je strhneš.

Dej háček o něco menší (postupně zmenšuj – dejme tomu zkus něco kolem 1.5 cm), opravdu kvalitní a přidej pár cm na délce návazce. Musíš si to vychytat, na tohle není univerzální recept.

Špičku háčku nech koukat. Dobře koukat.

Čtvrtek 29. července 2010 ve 22:06® osprey
osprey

IV.TO.ŠIRDA> Tohle je množství jen o trochu větší než malé:-) Tady u nás to roste docela běžně. Ale pro sichr ji má žena stejně ještě na zahrádce.

Čtvrtek 29. července 2010 ve 21:56® osprey
osprey

Dominika> Zmenšit háček, prodloužit o chlup návazec, použít měkčí prut?

Ono je těžko říct – nevím na jakou sestavu a s jakým náčiním chytáš.

Čtvrtek 29. července 2010 ve 14:33® osprey
osprey

Scanix> Já už se tam dávno protahuju sám. Po obou březích. Akorát na sumcích jsem tam ještě nebyl.:-))

Čtvrtek 29. července 2010 ve 14:25® osprey
osprey

Dejwík2504> To je jen tunel – stezka k vodě. Nora je díra v zemi. Vydří noru poznáš snadno – má velký průměr, tak kolem 20 cm. Ondatra i norek mají menší.

Ale u vás máte taky bobry (my je tu zatím nemáme). I oni umí vyhrabat noru a ta nebude malá.

Čtvrtek 29. července 2010 ve 14:02® osprey
osprey

Scanix> Když je dobrá šňůra a nebojíš se, že ti urve řadič, tak prut prostě o něco sklopíš.

Každopádně přijedu někdy tam k vám potrénovat. Třeba taky dostanu klepec:-))

Čtvrtek 29. července 2010 ve 13:58® osprey
osprey

Jak.novi> Já mám haksny mimořádně tuhé. Bolí to, vazy trpí, ale zatím jsem vždycky odešel po svých – i když jsem se občas dost divil.

Ale ono na mě ještě dojde…

Čtvrtek 29. července 2010 ve 13:51® osprey
osprey

sus1> Jsou lidi, co vyprošťovač mají a jsou relativně úspěšní. Některé vázky ale bývají velmi zatvrzelé a necháš tam nástrahu i s vyprošťovačem.

Jinak největší odborník na problematiku vyprošťovačů, kterého znám, je Flip.